Mikrotik

Diskuse o potřebném železe, jeho cenách, použitelnosti ...

Nová přihlašovací stránka Mikrotiku

Příspěvekod vaclavd » pát 01. črc 2011 17:30:44

Opravil jsem přihlašovací stránku Mikrotiku. Takhle to vypadá teď http://asus.czela.net/mikrotik/mikrotik_hotspot%20_login.htm takhle to vypadalo dříve http://asus.czela.net/mikrotik/mikrotik_hotspot%20_login_vd.htm Jak si to nakopírovat návod je tady http://asus.czela.net/mikrotik/Jak_nastavit_Mikrotik_pro_czelanet.doc Jedná se o opravenou Samsonovu stránku, pokud má to to copyright vyřešíme to později :-) Pokud někdo navhne něco lepšího budu rád.

příspěvek upravil vaclavd: 01.07.2011 17:31:52
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 960
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 16

Re: Nová přihlašovací stránka Mikrotiku

Příspěvekod samson » pát 01. črc 2011 21:35:40

vaclavd napsal(a):
Opravil jsem přihlašovací stránku Mikrotiku. Takhle to vypadá teď http://asus.czela.net/mikrotik/mikrotik_hotspot%20_login.htm takhle to vypadalo dříve http://asus.czela.net/mikrotik/mikrotik_hotspot%20_login_vd.htm Jak si to nakopírovat návod je tady http://asus.czela.net/mikrotik/Jak_nastavit_Mikrotik_pro_czelanet.doc Jedná se o opravenou Samsonovu stránku, pokud má to to copyright vyřešíme to později :-) Pokud někdo navhne něco lepšího budu rád.

příspěvek upravil vaclavd: 01.07.2011 17:31:52


Prima ... na copyrightu netrvám :-)

šíma z Jablonky mi říkal, že mají na toto taky nějaké udělátko, ale o dost vychytanější .... momentálně se mu nemůžu domailovat ... snad zjistím podrobnosti ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5784
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: RB250GS-nastavení

Příspěvekod tencl » stř 27. črc 2011 12:33:44

efffe napsal(a):
nastavení vlan:

3) vlan> P1 strict, xxxx, add if missing (port který vede od routeru, nemarkovaným paketům dá xxxx a ty se ztratí)
P2,P3,P4,P5, xxxy, always strip - apply all (porty přes které to jede dál k členům) -
odmarkovává pakety co jdou dál ke členům a markuje příchozí





Proc VLAN je u spoju ke clenum ?

Vsechny switche maji bud jen clensky provoz a nebo jen paterni, nemicha se to.
+ druhy az paty port je clen, das tam vlan xxxx
+ prvni port je privod, ktery miri k routeru, kdyz VLAN chybi, otagujes yyyy a v hlavnim switchi asi zahodis - jak se ale muze vyskytnout paket bez VLANu ? od switche ne, tam VLAN davas. Od clena si ho znacis na portu 2-5.


Od kazdeho clena je VLAN stejny, takže to není kvůli odlišení členů. To je obrana proti tomu, kdyz nečlen se tajně připoji ke switchi ? Nebo proč ?

Jde mi o to, zda obrana proti nějakému riziku není náročnější než to riziko. Každý switch když musí být specificky nastavený, tak to je obtížnější při nějaké závadě na síti, a také markování paketů switch zpomaluje - nevím, kde je jeho hranice propustnosti dat.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

2xRe: RB250GS-nastavení

Příspěvekod efffe » stř 27. črc 2011 18:47:30

Ahoj máš pravdu, u těch malých switchů to zrušíme, mělo to být proto že jsem myslel, že se přes ně pojede na ruskou, ale tam je to provařené přímo.. Takže jsem pro to to úplně zrušit na nepáteřních switchích.. takže to taky zruším, ale postupně..


příspěvek upravil efffe: 28.07.2011 09:35:12
  • 0

efffe
 
Příspěvky: 372
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 7

Mikrotik hardware

Příspěvekod daman » pon 19. zář 2011 17:36:13

Ahoj, koupil jsem si MikroTika a hraju si.

Ohledne miniPCI karet, z diskuzi jsem pochopil, ze v Czele pouzivame vicemene hlavne R52, ne? Nebo se pouzivaji nejake levnejsi klony?
  • 0

daman
 
Příspěvky: 672
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 79

Mikrotik a DHCP server

Příspěvekod efffe » úte 17. led 2012 18:21:08

Ahoj, nev někdo proč když je někdo připojený k routeru, tak je sice v hotspot> hosts napsaný, normálně jede, ale v DHCP>leases je ve stavu waiting.. takže jako když připojený není a mě to znemožňuje na něj udělat pravidlo či omezení v ques...

Díky za rady
  • 0

efffe
 
Příspěvky: 372
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 7

Mikrotik - PiNG - Destination Host Prohibited

Příspěvekod murphy » úte 17. led 2012 18:32:03

Čau,

Žádám vás kluci o radu. Dnes mi psal člen že mu nešel ping na dejme tomu na 77.77.88.1

Ping ze záp 77.77.88.1 skutečně nešel ani odě mě z domova, ani ze serveru v zápech, padlo to na téhle chybě.

From 10.93.101.1 icmp_seq=1 Destination Host Prohibited
From 10.93.101.1 icmp_seq=2 Destination Host Prohibited

Ze samotné Zápské gateway 10.93.101.1 ping ale šel.

Navíc po celou dobu šel ping na vedlejší adresu 77.77.88.2 testováno na stejných strojích.

Po restartu mikrotiku 10.93.101.1 začlo vše fungovat.

Nemáte někdo radu ?

Díky Murphy

  • 0

murphy
 
Příspěvky: 1023
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

ZAjímavé routery

Příspěvekod samson » pon 30. dub 2012 9:13:01

http://www.asm.cz/kategorie/aktivni-sitove-prvky/routery-mosty/ethernet-routery/ethernet-routery-viceportove/

http://www.xtendlan.cz/product-solutions/Routers/XRT-560.aspx (zde je popsána propustnost v závislosti na počtu pravidel)


Jinak zde je výkonost RB1100:

/--
Ethernet throughput
RB1100AH @1066MHz (3 port test) 64 byte frames 512 byte frames 1518 byte frames
IP Firewall Conntrack Mode Mbps Fps Mbps Fps Mbps Fps
off off Bridging 247.81 484000 1862.45 454700 2950.99 243000
on off Routing 184.32 360000 1445.89 353000 2950.99 243000
on off Bridging 117.91 230300 897.02 219000 2368.08 195000
on on Routing 117.76 230000 913.41 223000 2532.02 208500
on on Bridging 80.9 158000 626.69 153000 1773.02 146000
\--

Nevím jaká je standartní či průměrná velikost paketů, ale lze podle ní dopočítat propustnost v Mb
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5784
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Mikrotik - zalohovani pomoci FTP

Příspěvekod murphy » ned 06. led 2013 14:32:05

http://www.czela.net/wiki/index.php/Mikrotik
  • 0

murphy
 
Příspěvky: 1023
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Mikrotik 205gs po bouřce

Příspěvekod daman » pon 16. zář 2013 10:38:28

Včera na KI se mi dostaly do rukou Mikrotiky 205gs po bouřce. Při prvním ohledání desky je (na všech třech kusech) viditelně unavené DCDC LSP5502. Partnumber ani nebylo vidět, muselo se spíše odhadnout. Potvrdilo se mi definitivně až na fotkách různých jiných RB desek na webu (http://img.routerboard.com/pricelist/272_hi_res.png - uprostřed nahoře vedle montážní díry) - používají stejnou architekturu.

To byla příjemná chvilka - zavzpomínal jsem na dávná bastlířská léta a pokusy, když jsem úplně stejně popravil stabilizátor 7905, poté, co jsem ho bez čtení datasheetu a podle selského rozumu zapojil stejně jako 7805 :-P

Přehodit bych ten 5502 dokázal, ale v GM má cenovku, jestli si dobře pamatuju, 160Kč. To se mi nechce dát, protože nikdo neví, jestli umřelo jenom tohle. Nebo to mám na jednom kousku vyzkoušet?

Update:

Tak LSP5502 tam dělá 3.3V. To odešlo definitivně. Žel, alespoň u toho mého kusu, to s sebou vzalo i kousek procesoru (klidový odběr z 3.3V je 2A). Switch se mi povedlo nabootovat, proběhla i detekce přítomnosti kabelu, ale po minutě nastává thermal-shutdown (na chladiči procesoru je přes 60 stupňů).

Zajímavé hraní. To Kovak, MCyrin - jestli máte ještě nějaké, se kterými si nechcete mermomocí hrát sami, tak mi je dejte a já vyzkouším operaci. Testbench už mám :-)


příspěvek upravil daman: 16.09.2013 16:16:33
  • 0

daman
 
Příspěvky: 672
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 79

PředchozíDalší

Zpět na Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'