Bezdrátová technologie

Diskuse o potřebném železe, jeho cenách, použitelnosti ...

Bezpečnostní díry

Příspěvekod majkl » pát 08. lis 2002 22:47:08

http://www.securiteam.com/securitynews/6N00S0A5RI.html

a

další: http://www.netstumbler.com/article.php?sid=496&mode=thread&order=0

příspěvek upraven: 08.11.2002 21:48:24
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

AP neumí současně klienta

Příspěvekod majkl » sob 09. lis 2002 1:51:19

Právě jsem se dozvěděl nemilou věc, AP prý neumí fungovat zároveň jako klient a zároveň jako AP.

Týká se to především APcka u Mirka Tomana http://www.czela.net/forum/showthread.php?threadid=3#3 a lidí na něj připojených. Zatím mě napadá navrátit se z5 k převěsu.

Ještě mrknu po NETu.




Takže je to tak. APčko totiž není nic jiného nežli http://www.svetsiti.cz/slovnik.asp?Chr=B bridge

Jeho krásných 5 módů je jenom spousta řečí o jedné věci:

jako bezdrátový přístupový bod
- není nic jiného nežli bridge mezi LAN a WLan

point-to-point most s jiným přístupovým bodem
- k propojení dvou WLan se použijí dvě APčka. Takže to jsou dva bridge: WLan -> LAN a LAN -> WLan

point-to-multi-point bezdrátový most
- to samé, na každou síť je potřeba jedno APčko, jejich kabely se píchnou do switche pak je z toho to co inzerují

bezdrátový klient
- zase bridge mezi WLan a LAN

opakovač
- tohle je asi jediný jiný režim APčka, repeater - opakuje, co se do něj pošle.
- současně nefunguje ethernet

Budeme muset popřemýšlet, kudy z toho ven.

bridge je most - vlastne switch s dvema porty


příspěvek upraven: 16.06.2003 00:53:09
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: AP neumí současně klienta

Příspěvekod tomk » sob 09. lis 2002 12:45:15

A co tam fouknout dve APcka? Jeden by byl pro ten panelak (Client) a druhy by se pouzil jako AP. U nich v panelaku da kazdy 1000,- na ten svuj AP a ostatni by se slozili na ten druhy, ktery by se pichnul do ethernetu prvniho AP tedy Clienta.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: AP neumí současně klienta

Příspěvekod majkl » sob 09. lis 2002 18:00:52

> TomK napsal(a):
> A co tam fouknout dve APcka? Jeden by byl pro ten panelak (Client) a druhy by se pouzil jako AP. U nich v panelaku da kazdy 1000,- na ten svuj AP a ostatni by se slozili na ten druhy, ktery by se pichnul do ethernetu prvniho AP tedy Clienta.

Jo, to je řešení.

U Mirka bude jeden AP, připojen na mé AP. Z něho UTP do switche, ze switche do lokální sítě a AP na nějž se připojíš ty, Pavel a Zdeněk Červinka. Tj. musíte se na něj ve třech složit.

příspěvek upraven: 09.11.2002 17:04:57
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Už jsou tady

Příspěvekod majkl » čtv 14. lis 2002 16:18:20

Výborná zpráva, dneska přišly bezdrátové síťovky, zítra by měly být APčka


příspěvek upraven: 04.03.2003 15:52:44
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Firmware, manuály, dokumentace, ovládací soft pro AP

Příspěvekod majkl » čtv 21. lis 2002 3:39:04

ftp://ftp.dlink.com/Wireless/DWL900AP+
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Zkušenosti s DWL900AP+

Příspěvekod majkl » pon 16. čer 2003 1:03:11

> 1) Jak je to se stabilitou DWL900AP, zamrzá to?

Jo, zamrzá.

Dobrou stabilitu vykazuje směrový spoj, který má polarizaci jinou, než místní ISP. U centrálního AP, na který je připojená celá síť zabírá malý skriptík, který spouští Router. Restartuje ho, když se nedopingne na klíčové části sítě.

Taky se ale povede, že se zakousnou AP všechna.

> 2) Je v praxi použitelné rozšířené kódování 22Mbits? Na webu výrobce píšou že tam kde chodí 802.11b v módu 11Mbits tak by mnělo chodit s Dlinkem 22Mbits

Jo, ale zase je to fakt podle rušení, D-Linky jsou hodně citlivý. V nezarušených částech to asi může běžet. 850 - 900KB/s.

> 3) Kde nakupujete DWL900AP? Já jsem se díval na www.vanet.cz a tam za to chtěj skoro 6k s DPH :-((

Nakupovali jsme u www.mpoint.cz a teď něco od www.vanet.cz

příspěvek upraven: 16.06.2003 15:36:58
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Re: Zkušenosti s DWL900AP+

Příspěvekod majkl » stř 18. čer 2003 12:11:16

Jo, po výměně SWITCHE za HUB se to uklidnilo a síť funguje.

Problémová byla kombinace DWL(klient) - SWITCH - DWL(AP), když jsme dali místo switche hub, tak to fachá v poho.

Mód bridge se nám neosvědčil.

Všechno se týká FW 2.3

příspěvek upraven: 18.06.2003 12:11:53
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Přehled WIFI zařízení

Příspěvekod majkl » úte 15. črc 2003 0:09:30

http://www.skfree.net/files/prehlad_wifi.pdf
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Zbytečně drahý D-Link

Příspěvekod majkl » pát 25. črc 2003 17:16:49

Trendnet - TEW-310APBX



http://fsbwireless.fsb.hr/tew-310apb.html
http://www.trendware.com/products/TEW-310APBX.htm

a

SignaMax 22Mb



se dají přeflashovat na D-Link.

Teď jen najít šikovného dodavatele.

příspěvek upraven: 29.07.2003 12:28:18
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

PředchozíDalší

Zpět na Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'