Nastavení APček

Diskuse o potřebném železe, jeho cenách, použitelnosti ...

Nastavení APček

Příspěvekod majkl » pát 07. bře 2003 14:57:38

Dnes v noci jsem flashnul na 1.2 FW 2.5, vypada to, ze v pohodě drží.

V tuhle chvíli jsem ještě nastavil DTIM a Beacon na 1, stejne tak i na 1.3 a uvidime.
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Nastavení APček

Příspěvekod tomk » sob 08. bře 2003 3:13:26

> majkl napsal(a):
> Dnes v noci jsem flashnul na 1.2 FW 2.5, vypada to, ze v pohodě drží.

> V tuhle chvíli jsem ještě nastavil DTIM a Beacon na 1, stejne tak i na 1.3 a uvidime.

Jen si myslim jestli to zbytecne nezatezuje sit posilat beacony casteji.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Nastavení APček

Příspěvekod majkl » sob 08. bře 2003 4:21:55

> > Dnes v noci jsem flashnul na 1.2 FW 2.5, vypada to, ze v pohodě drží.

Tak další změna, teď je tam 2.51, zkoušel jsem i 2.52. Při 2.52 jsem pingnul na všechna AP, ale na PC za nimi ne.

> > V tuhle chvíli jsem ještě nastavil DTIM a Beacon na 1, stejne tak i na 1.3 a uvidime.
> Jen si myslim jestli to zbytecne nezatezuje sit posilat beacony casteji.

Myslel si dobře.

Hodnoty jsme nastavili z5.

Ale misto pro experimenty s DTIM tu určitě je. Broadcastů je tu po síti dost.

Milda zkousi Beacon: 500

příspěvek upraven: 08.03.2003 03:24:57
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

FW 2.55

Příspěvekod majkl » sob 08. bře 2003 14:52:36

Taky někdo testoval: http://www.czfree.net/forum/showthread.php?postid=29502#post29502

http://213.76.133.194/wireless/raport1.shtml

Když to tak vezmu, tak vlastně ještě stále neumíme s DLinkem správně zacházet.

příspěvek upraven: 08.03.2003 14:18:05
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: FW 2.55

Příspěvekod tomk » sob 08. bře 2003 18:16:06

> majkl napsal(a):
> Taky někdo testoval: http://www.czfree.net/forum/showthread.php?postid=29502#post29502

Zajimave info,je ale divny to s tou jednou MAC adresou.Nevim jestli slo o limit te 614+ nebo 900AP+. Kazdopadne nejake omezeni v te 900AP+ bude, ale nevim jestli je to tim omezenim ja nednu MAC. Mel jsem doma za tou 900AP+ hned switch a na switchy jeden PC a stejne mi to nechodilo. S hubem chodi vsechno vsude a s ruznymi FW. Nejspis bude zalezet na FW jak pracuje s pakety z LAN do WAN.
Bude to chtit jedine zkouset... neni nahodou nejaky switch primo od DLinku?
Za zkousku by to stalo.


> http://213.76.133.194/wireless/raport1.shtml

> Když to tak vezmu, tak vlastně ještě stále neumíme s DLinkem správně zacházet.

> příspěvek upraven: 08.03.2003 14:18:05

Ten FW 2.55 hned jak budu doma zkusim.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: FW 2.55

Příspěvekod tomk » sob 08. bře 2003 23:28:03

Tak jsem to zkusil. Mam asi starsi HW takze jsem nemel volbu 4x a nikde jsem taky nenasel POWER SAVE.
Jinak rychlost divna, mel jsem hodne dropnutejch paketu na SENDu.
Obvykle mam s 2.3 a 2.5 rychlost 600-700kB/s, ted jsem mel 150-200kB/s.
AP ma FW 2.5
Treba to bude lepsi na novejsim HW.

Flashovani zdar :)
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

FW 2.55 vs. StanAP

Příspěvekod majkl » ned 09. bře 2003 1:17:54

Vyzkousel jsem take FW 2.55, tentokrat na StanAP. A dopadlo to uplne stejne jako 2.52, pingul jsem na všechny D-Linky, ale na PC za nima už ne.

Takže zpět na FW 2.5
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Nastavení kanálů sousedních AP

Příspěvekod tomk » úte 08. dub 2003 21:26:30

  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Nastavení kanálů sousedních AP

Příspěvekod majkl » úte 08. dub 2003 22:59:33

jo, a nebo 1 - 7 - 13
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Mala serie testu

Příspěvekod tomk » stř 09. dub 2003 22:40:04

Zkusil jsem neco malo testu hlavne ohledne vlivu switche za D-Linkem DWL900AP+.
Muj klient ma IP 192.168.1.60. Firmware celkem nerozhodoval, zkousel jsem v2.3, 2.5 i 2.56.

1) AP Client -> 10Mbps HUB -> PC

- nejlepsi reseni co existuje!!!!
- huby sem zkousel ruzne a vsechny chodej. (Netgear 4port, Edimax 8port).
- vidim vsechny PC za vsema APckama, zadny problem, ba ani rychlostni, protoze 10Mbps pres nase D-Linky stejne neprotlacime.

2) AP Client -> 10/100Mbps SWITCH -> PC

- switche: Benq 5port, Edimax 8port.
Benq totalne v hajzlu - zadna moznost pingu na 192.168.1.9 (muj AccessPoint) a dal.
Edimax uz je lepsi ale stejne zadna slava.Pingnu na router 192.168.1.1 ale na ostatni spatne, nektere vubec (muj AP, 192.168.1.4).

3) AP Client -> 10Mbps HUB -> 10/100Mbps SWITCH -> PC

- opet to same jako v bode 2. Myslel jsem ze ma DLink nake problemy s rychlosti 100Mbps fullduplex.V tom to neni.Problem je proste na portech SWITCHu s kombinaci s AP Clientem.

4) AP Bridge mode -> 10/100Mbps SWITCH -> PC

- to je uz lepsi, dostanu se na muj AP (192.168.1.9) a ostatni krabicky a router, ale na PC za D-Linkem ktery je take klient meho AP nikoliv. Jen na prime klienty, tedy 192.168.1.6. Obecne taky reseni na nic.


AP u Majkla vypada na swichy ok ale chelo by prubnout i dat hubik.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Další

Zpět na Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'