Nastavení APček

Diskuse o potřebném železe, jeho cenách, použitelnosti ...

Co je BASIC RATES?

Příspěvekod tomk » stř 16. dub 2003 20:43:31

Basic Rates
If you lose connection at the TX rate, you will regain connection at the basic rate. The default setting is 1-2Mbps and it is recommended for easier reconnection.

Transmission (TX) Rates
Select the basic transfer rates based on the speed of wireless adapters on the WLAN (wireless local area network). The default rate is 1-2-5.5-11-22Mbps.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Preamble type

Příspěvekod tomk » čtv 17. dub 2003 20:01:33

LONG = 128 bits (all 1s) synchronization preamble and a 16-bit Start Frame Delimiter (SFD).

SHORT = 56 bit preamble (all 0s to distinguish against the long preamble) and then a SFD.

~~~
Preamble Type (Short/Long)
Preamble is the first subfield of PPDU, which is the appropriate frame format for transmission to PHY (Physical layer). There are two options, Short Preamble and Long Preamble. The Short Preamble option improves throughput performance.


příspěvek upravil chmelej: 23.01.2012 18:27:24
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Sitovka Realtek a DWL900AP+

Příspěvekod tomk » čtv 15. kvě 2003 8:21:22

Mám síťovou kartu s čipem Realtek (8029, 8035, 8139) a bez problémů se připojím v režimu klient na vzdálené AP, ale nejde mi pingnout na PC za acces pointem. Čím to?

Je to právě čipem realtek, tuto síťovou kartu doporučujeme ihned rozšlapat.


http://www.freecz.net/phpbb/viewtopic.php?t=5
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Planet WAP 1960

Příspěvekod mikael » sob 27. zář 2003 13:25:38

> TomK napsal(a):
> Mám síťovou kartu s čipem Realtek (8029, 8035, 8139) a bez problémů se připojím v režimu klient na vzdálené AP, ale nejde mi pingnout na PC za acces pointem. Čím to?

> Je to právě čipem realtek, tuto síťovou kartu doporučujeme ihned rozšlapat.

>
> http://www.freecz.net/phpbb/viewtopic.php?t=5
>


Mám podobný problém. Access Point Planet WAP 1960 v režimu klient se připojí na můj SW AP jedoucí na ZCOM 626. Na Planet si pingnu, na počítač za ním už ne. A ten si zase pingne jenom na Planet ale zase ne na ZCOM626. Přitom 2 Planety, jeden jako AP a druhý jako klient, spolu fungují správně. Vidí se i PC za nimi.

Vůbec nevím, čím to je. Teď zrovna nejede web, až půjde, tak se podívám na ten článek, jestli tam něco nebude.
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Planet WAP 1960

Příspěvekod tomk » sob 27. zář 2003 19:59:06

> mikael napsal(a):
> > TomK napsal(a):
> > Mám síťovou kartu s čipem Realtek (8029, 8035, 8139) a bez problémů se připojím v režimu klient na vzdálené AP, ale nejde mi pingnout na PC za acces pointem. Čím to?

> > Je to právě čipem realtek, tuto síťovou kartu doporučujeme ihned rozšlapat.

> >
> > http://www.freecz.net/phpbb/viewtopic.php?t=5
> >

>
> Mám podobný problém. Access Point Planet WAP 1960 v režimu klient se připojí na můj SW AP jedoucí na ZCOM 626. Na Planet si pingnu, na počítač za ním už ne. A ten si zase pingne jenom na Planet ale zase ne na ZCOM626. Přitom 2 Planety, jeden jako AP a druhý jako klient, spolu fungují správně. Vidí se i PC za nimi.

> Vůbec nevím, čím to je. Teď zrovna nejede web, až půjde, tak se podívám na ten článek, jestli tam něco nebude.

Mas mezi Planetem a pocitacem switch nebo hub? Podle me, na sitovce az tak nezalezi na kratkych vzdalenostech. Rika se, ze treba Planet sitovky (a i 3com ci Intel) maji velmi ostrou hranu nabehu signalu, ale to se zrejmne projevi az na spatnych ci velmi dlouhych rozvodech.
Jestli tam mas tedy pouze krizeny kabel, zkusil bych nejnovejsi ovladac primo od RealTeku nebo novy FW do Planet APcka.
Pripadne zkusit jinou sitovku. Mohl bych ti pujcit sitovku s chipsetem Mason (OEM Sweex, taky nic moc ale s DLinkem + HUB problem nemela).

Kazdopadne se takto chova vice "krabickovych" APcek. Chtelo by to nekde pujcit spravovatelny switch a koukat co se ve switchy deje, behem prepinani. Mozna je obecne problem v APcku a s tim neudelame nic, pouze vymenou FW :(

Zrejmne nas chteji vyrobci donutit koupit si pro vice klientskych PC nez JEDEN, zarizeni zcela jine cenove kategorie nez SOHO.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Planet WAP 1960

Příspěvekod tomk » sob 27. zář 2003 20:09:47

PS: Jak jinak slape tohle APcko? Slo by to nekdy zapujcit na testik? Prilezitostne. Pripadne mi poslat IP s pristupem. Jen bych omrknul co to dokaze. Diky :)
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Planet WAP 1960

Příspěvekod mikael » sob 27. zář 2003 23:39:53

> Mas mezi Planetem a pocitacem switch nebo hub? Podle me, na sitovce az tak nezalezi na kratkych vzdalenostech. Rika se, ze treba Planet sitovky (a i 3com ci Intel) maji velmi ostrou hranu nabehu signalu, ale to se zrejmne projevi az na spatnych ci velmi dlouhych rozvodech.
> Jestli tam mas tedy pouze krizeny kabel, zkusil bych nejnovejsi ovladac primo od RealTeku nebo novy FW do Planet APcka.
> Pripadne zkusit jinou sitovku. Mohl bych ti pujcit sitovku s chipsetem Mason (OEM Sweex, taky nic moc ale s DLinkem + HUB problem nemela).

> Kazdopadne se takto chova vice "krabickovych" APcek. Chtelo by to nekde pujcit spravovatelny switch a koukat co se ve switchy deje, behem prepinani. Mozna je obecne problem v APcku a s tim neudelame nic, pouze vymenou FW :(

> Zrejmne nas chteji vyrobci donutit koupit si pro vice klientskych PC nez JEDEN, zarizeni zcela jine cenove kategorie nez SOHO.
>

Mezi Planetem a PC byl pry prekrizeny kabel. A firmware tam byl pry taky nejnovejsi 1.4j3. Hlavne me prekvapuje, ze proti memu AP na ZComu to nejede a proti AP na Planetu to chodi bez problemu.

Soused si ty AP koupil 2, jeden chtel mit jako klienty ke me a druhy pro sireni signalu po dome. Ted ma docasne 1 u me, pripojeny na hub a vysila smerem k nemu, kde ma ten druhy, kterym to chyta. Takze ted mam krome vsesmerovky na strese i sektorovku pod strechou :-)
Ale je to provizorni reseni, chce ty 2 Planety nahradit za D-linky. Mozna by stalo za to udelat na cas takovou "vymenu". Jestli mas D-link 900 a pujcil bys nam ho, pujcil by ti soused ten Planet. Aspon by se vyzkouselo, jestli D-link proti moji vsesmerovce pojede nebo taky ne. A ty by sis mohl vyzkouset ten Planet. Ale vzhledem k tomu, ze stoji asi 7.000, je to docela drahy AP.
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Planet WAP 1960

Příspěvekod mikael » sob 27. zář 2003 23:43:53


> Mezi Planetem a PC byl pry prekrizeny kabel. A firmware tam byl pry taky nejnovejsi 1.4j3. Hlavne me prekvapuje, ze proti memu AP na ZComu to nejede a proti AP na Planetu to chodi bez problemu.

> Soused si ty AP koupil 2, jeden chtel mit jako klienty ke me a druhy pro sireni signalu po dome. Ted ma docasne 1 u me, pripojeny na hub a vysila smerem k nemu, kde ma ten druhy, kterym to chyta. Takze ted mam krome vsesmerovky na strese i sektorovku pod strechou :-)
> Ale je to provizorni reseni, chce ty 2 Planety nahradit za D-linky. Mozna by stalo za to udelat na cas takovou "vymenu". Jestli mas D-link 900 a pujcil bys nam ho, pujcil by ti soused ten Planet. Aspon by se vyzkouselo, jestli D-link proti moji vsesmerovce pojede nebo taky ne. A ty by sis mohl vyzkouset ten Planet. Ale vzhledem k tomu, ze stoji asi 7.000, je to docela drahy AP.

Ted se divam,ze to nevzalo moje jmeno a autor zustal prazdny...
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Planet WAP 1960

Příspěvekod tomk » ned 28. zář 2003 0:00:45

Pise nam duch? :))

Ok, na ten planet se domluvime. Mam tu Dlink900AP+
Doufam ze ten Planet ma konektor na antenu RSMA?

  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Poděkování

Příspěvekod PetrD » ned 28. zář 2003 9:06:53

> 1martin2 napsal(a):
> Ahoj,už toho tady bylo řečeno hodně,ale ještě nikdo nepoděkoval našemu vedení naší sítě za ochotu a snahu.Tak to jako běžný uživatel napravuji a děkuji všem kdo se starají o naše blaho u pc.Martin

Musím tě vzít za slovo, já též děkuji všem...:o)
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'