Set top box

Set top box

Příspěvekod PataMat » čtv 18. říj 2018 19:56:37

Poradí mi někdo slušný set top box k TV, než budou předvánoční akce na novou TV? Mám plazmu s HDMI.
  • 0

Uživatelský avatar
PataMat
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 18. říj 2018 19:42:10
Reputace: 0

Re: Set top box

Příspěvekod samson » pát 19. říj 2018 15:08:39

DVBT1, DVBT2, IPTV ?
DVBT1 by mohlo mít dost lidí doma ... já jeden měl a myslím, že jsem ho nedávno vyhodil ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5797
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Set top box

Příspěvekod PataMat » pát 19. říj 2018 15:48:39

IPTV
  • 0

Uživatelský avatar
PataMat
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 18. říj 2018 19:42:10
Reputace: 0

Re: Set top box

Příspěvekod samson » úte 23. říj 2018 10:29:18

Pokud budeš členem, tak samozřejmě doporučuji nějaký originál STB od sledovánitv.cz
Objednat by se měl dát přes naši podporu.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5797
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Set top box

Příspěvekod efffe » úte 23. říj 2018 14:16:27

Zdravím, shodou okolností jsem hledal STB pro dědu. Vzhledem k poměru cena/výkon jsem nechtěl ten od sledování TV. Vyzkoušel jsem celkem 3, u všech bohužel zklamání.

1. Venztech V10 Streaming TV Box

Ihned jsem ho vrátil, z důvodu operačního systému android, který je shodný s telefonem. Aplikace sledovanitv i samotný settopbox se hrozně špatně ovládal přiloženým ovladačem, možné řešení by asi byla myš a klávesnice. Pak jsem si řekl že by byl lepší s operačním systémem android TV, který je specializovaný na televize. Což mají následující STB.

2. Multimediální centrum techBite Flix TV BOX černý

Opět zklamání, jelikož u přiloženého ovládání nefungovalo vůbec hlasové ovládání, raději jsem ho hned vrátil. Co se týče ostatní funkčnosti, tak byl svižný a aplikace sledovaniTV jela bez problémů. Ale vypadal dost forově, hlavně dálkový ovladač.

3. Multimediální centrum Xiaomi Mi TV Box EU

Byl by jednoznačně nejlepší, hlasové ovládání i aplikace sledovaniTV jelo na jedničku. Ale to vše fungovalo jen na 5Ghz domácí síti. Když jsem se ho pokusil připojit na 2,4 Ghz k dvěma typům routerů, tak se pořád odpojoval od sítě. Podotýkám že ostatní krabičky s tím problém neměli. A jelikož neměl ethernetový port, tak nejde připojit kabelem, tudíž je nepoužitelný.

Asi bude opravdu nejlepší koupit podporovaný STB od sledovaniTV
  • 1

efffe
 
Příspěvky: 377
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 7

Re: Set top box

Příspěvekod vlasten » úte 23. říj 2018 15:08:41

Já zkoušel ten set top box od sledovanitv. Použitelný, televize fungovala, ovládač ovládal. Měl jsem to připojené přes domácí kino. Když jsem zapnul ovladačem set top box, zaplo se domácí kino, ale ne už televize. Ale to mohlo být kombinací HW. Takže televizi jsem musel zapínat druhým ovladačem.
HW vypadal nad očekávání stabilně, nato, ře je to nějaká čína. Plnilo to funkci.
SW byl dvojího druhu. Původní sw pro set top box a nový - hezčí a designový. Zatímco ten původní je použitelný a ani jsem nepoznal, že ovládám set top box a ne televizi, ten nový, který budou bohužel asi dále rozvíjet je k ničemu. Je podobný webové verzi sledovanitv a ovladatelnost ovladačem je horčí. Je to dělané spíš na myš s klávesnicí a je vidět, že vývojíři to asi místo televize nikdy nepoužili, jinak by něco takového lidem necpali.

Nakonec jsem přešel na Apple TV. Za to si sice sledovani účtuje 35 Kč měsíčně, ale to jsem nějak vyřešil přes Vodafone galerii, takře mě to netrápí. Softwarově bych se ale styděl to někomu za úplatu nabízet. Je to zase ten "modernější" vzhled, co se ovládá naprosto děsně. Přepnutí na další program je na několik kliknutí ovladačem, sekce program při scrolování dolů poskakuje v čase doleva a doprava podle nálady. Takže úplná náhrada TV to taky není.

Je vidět, že ve vývojovém teamu jsou sice designéři, ale praktická stránka věci jim uniká. Je to škoda, protože jinak ta služba funguje pěkně a mají za sebou velký kus práce. Kdyby zapracovali na použitelnosti té aplikace pro normálního uživatele, který chce sledovat televizi a jednoduše přepínat programy, bylo by to super řešení.
  • 1

vlasten
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 7

Re: Set top box

Příspěvekod samson » úte 23. říj 2018 16:01:08

Ještě kdyby bylo k sehnání toto:
https://www.expert.cz/strong-srt-2021/#tab-better

Běželo na tom O2TV, video ve 4K, měla by na tom běžet i Android aplikace sledovanitv.cz ... ale bohužel už se to asi neprodává ... cena výkon super ...

Hele : https://www.alza.cz/strong-srt-2022-d5235665.htm
to je asi nástupce ... parametrově odpovídá. Navíc je u toho taky kombinace ovladače, klávesnice a "flymouse" ... boží věc ...
UPD: doporučuji připojení přes ethernet. Tyhle krabičky se zabudovanoou anténou mají tu wifi často naprd.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5797
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Set top box

Příspěvekod thunder.m » úte 23. říj 2018 17:36:56

Kluci nevymýšlejte blbosti :)

Nejlepší je Smart TV, ideálně Samsung 2016+, pak LG 2016+, Sony 2016+, Philips 2016+, pak jsou starší SmartTV a až pak...

Druhá možnost je BOX, podporujeme
+ Arris 1113 - 1800 Kč, linux, starý, ale seženete ho jetý za pár korun (do 1000 Kč) a má nulové reklamace
+ Arris 4302 - 2000 Kč, linux, nový, H265, druhý nejlepší obraz po SmartTV
+ Android Box2 - 2000 Kč, jen ten obraz je trochu horší, jen stará apka
+ Android Box3 - 2000 Kč, obraz lepší než Box2, je tam už i nová apka, ale i stará a obě tam zůstanou
+ AppleTV - 4000 Kč, víme že občas blbne a seká se v EPG, neumí H265, vypadá hezky
+ Xiaomi Mi Box - 2000 Kč, pouze nová apka, Android TV 8, nemá ETHernet
+ Nvidia Shield - 3500 Kč, drahý, ale šlape perfektně, pouze nová apka, Android TV 8

Připravujeme dva nové boxy:
+ Box4 - 2000 Kč, stejný jako Box3, jen bude lepší ovladač a lepší chlazení, pouze nová apka
+ Atv1 - 2200 Kč, Android TV (stejně jako Xiaomi/Nvidia), BT ovladač, 5G WIFI, Ethernet, bez omezení na jiné služby!
  • 0

thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

Re: Set top box

Příspěvekod vlasten » úte 23. říj 2018 18:41:01

Hele a zkousel tam nekdo tu novou apku pouzivat? Je to uplne k nicemu. Ta stara aspon fungovala jako televize. Ale tam nova na Set top boxu nebo apple tv, to je fakt hnus. Sice vypada hezky, ale kdyz chces projet 10 zakladnich programu, aby ses mrknul, co tam dvaji, tak to by ses uklikal. Na televizi jsou tlacitka P+ a P- a ty jsou asi ve vetsine rodin nejpouzivanejsi. Takze ta nova apka fakt oblibena nebude. Ja to jeste davam. Ale jini clenove domacnosti se vratili k DVBt, prestoze tam nektere programy nefungujou, ale lip se to ovlada...
  • 1

vlasten
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 7

Re: Set top box

Příspěvekod chmelej » úte 23. říj 2018 22:25:55

Vlastene mluvíš mi z duše. Aplikace může vypadat super moderně a cool a mít tisíc fíčur, ale pokud se nedá rozumně ovládat tak je na prd.

Bohužel mám pocit, že trendy (a ty šašci co to vymýšlejí) na naše názory serou :(
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1018
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 3

Další

Zpět na Hardware - komponenty, příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'