...výpadky...

Najdou se vždy a všude, ani nám se nevyhnou :(

3xRe: Opět nefunguje internet

Příspěvekod samson » úte 29. bře 2011 6:56:52

chmelej napsal(a):
ted to nekdo nahodil


Co takhle zkusit vypnout jednu trasu do netu ... může se tím snížit zatížení Hrompace.

Lepší 100 Mb bez výpadku než 200 s výpadkem ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

4xRe: Opět nefunguje internet

Příspěvekod trusa » úte 29. bře 2011 8:27:23

Co takhle pořídit výkonější Router.
Pokud je problém v zátěži Routeru.
Co tam vlastně je za zařízení?
  • 0

trusa
 
Příspěvky: 32
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

5xRe: Opět nefunguje internet

Příspěvekod samson » úte 29. bře 2011 11:26:58

trusa napsal(a):
Co takhle pořídit výkonější Router.
Pokud je problém v zátěži Routeru.
Co tam vlastně je za zařízení?


Router je výkoný, ale je možné, že odchází zdroj a při zátěži to vypadne.

Kluci z KI už chystají náhradu.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

6xRe: Opět nefunguje internet

Příspěvekod trusa » úte 29. bře 2011 13:11:54

Díky za info.
Držím palce, aby to bylo tím a povedla se oprava.

Jinak mě napadla taková myšlenka, jak se pojistit při závadě na HW.
Pokud by byl router typu RB od mikrotiku, tak by stačilo mýt dva stejné routery na jednom místě, každý s jinou IP, na jednom udělat komplet konfiguraci a dát ho do provozu a na druhý pouze ukládat zálohu z prvního a nakonfigurovat ho tak aby byl dostupný při výpadku prvního RB. Při potížích stačí nakonfigurovaný RB odstavit (pokud se neodstavil závadou sám) a na druhém obnovit ze zálohy a během chvilky se jede dál. Pak jen stačí opravit původní RB.


  • 0

trusa
 
Příspěvky: 32
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

7xRe: Opět nefunguje internet

Příspěvekod samson » úte 29. bře 2011 13:23:25

trusa napsal(a):
Díky za info.
Držím palce, aby to bylo tím a povedla se oprava.

Jinak mě napadla taková myšlenka, jak se pojistit při závadě na HW.
Pokud by byl router typu RB od mikrotiku, tak by stačilo mýt dva stejné routery na jednom místě, každý s jinou IP, na jednom udělat komplet konfiguraci a dát ho do provozu a na druhý pouze ukládat zálohu z prvního a nakonfigurovat ho tak aby byl dostupný při výpadku prvního RB. Při potížích stačí nakonfigurovaný RB odstavit (pokud se neodstavil závadou sám) a na druhém obnovit ze zálohy a během chvilky se jede dál. Pak jen stačí opravit původní RB.




Díky za každý nápad ... ale myšlenka pojistit se proti závadě na HW druhým stejným strojem je již časem prověřená ;)


Nicméně ... stroj co je v Sitelu zabírá určité místo v pronajatém racku a druhý stejný tam nenacpeme.

Dva RB by se tam sice vešly, ale to spíše preferuji řešení, že budeme mít dva routery u nás v czelej a v Sitelu se potkají pouze dráty ve switchi ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

8xRe: Opět nefunguje internet

Příspěvekod tencl » úte 29. bře 2011 13:54:51

Samson napsal(a):
Nicméně ... stroj co je v Sitelu zabírá určité místo v pronajatém racku a druhý stejný tam nenacpeme...



Každé sdružení má nárok na 1U v NFX1 a na 1U v NFX2, tedy dva stejné stroje lze použít. Šlo by pak o dvě brány s různou IP adresou a různou cestou. Spolu by mohly být spojené v Sitelu (fyzicky či přes NFX switch), takže by bylo možné při například výpadku linky NFX1 a zároveň BGP routeru v NFX 2, aby router z NFX1 směroval provoz na okruh vedoucí z NFX2.

Při výpadku jedné linky by se provoz přesměroval automaticky na druhou linku.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

9xRe: Opět nefunguje internet, router na záloze

Příspěvekod vaclavd » úte 29. bře 2011 14:21:01

dám router na VLAN z internetu, kterou jsem již dříve protáhl ze Sitelu, abychom měli zálohu k Hrompácovi. Bohužel jsem to včera nestihl, volali z práce a končil jsem v noci. Zakže dneska nebo zítra, budu potřeboval přístup na Kapli ke switchi.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

9xRe: Opět nefunguje internet, router na záloze

Příspěvekod vaclavd » úte 29. bře 2011 14:21:06

dám router na VLAN z internetu, kterou jsem již dříve protáhl ze Sitelu, abychom měli zálohu k Hrompácovi. Bohužel jsem to včera nestihl, volali z práce a končil jsem v noci. Zakže dneska nebo zítra, budu potřeboval přístup na Kapli ke switchi.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

10xRe: Opět nefunguje internet, router na záloze

Příspěvekod tencl » úte 29. bře 2011 16:51:56

vaclavd napsal(a):
dám router na VLAN z internetu, kterou jsem již dříve protáhl ze Sitelu, abychom měli zálohu k Hrompácovi. Bohužel jsem to včera nestihl, volali z práce a končil jsem v noci. Zakže dneska nebo zítra, budu potřeboval přístup na Kapli ke switchi.


BGP router/brána s NATem na VLANě z NFX, která neprochází Hrompacem ?
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

11xRe: Opět nefunguje internet, router na záloze

Příspěvekod jamrisci » stř 30. bře 2011 19:37:50

dnes zrejme opet stejna situace jako poslednich nekolik dni vecer
  • 0

jamrisci
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Problémy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'