Vylepšení|Co chybí, co přebývá, co vylepšit

Najdou se vždy a všude, ani nám se nevyhnou :(

Re: sektor Západ opět v provozu

Příspěvekod mikael » pát 02. led 2004 21:40:48

> PetrD napsal(a):
> Tak jsem se těšil na sektorovku na západ..(TOS) a už je to tu,bohužel se ale nepřipojím.. nevím čím to je.. signál je good ale horší je to s příjmáním paketů... nepřijmu ani "Ň" neví někdo čím to je??

> Předtím když byla na APčku tak jsem na ní jel bez problému... ale jen já a pár lidí co mají Wifi karty a jsou v dosahu.. ti co jeli na AP neměli šanci..
> A ted je na routru a nemám šanci já.. čím to... Help-

> Na všesměr se připojuji skoro půl hodiny..:(

Co mas za AP? Ja jsem testoval nekolik AP v rezimu klient proti HostAPu a prakticky jediny bez problemu funkcni byl D-Link DWL 900AP+ (i v OEM verzi) jak rev B tak i C. Ostatni bud potrebovali WDS kvuli 4.framu nebo nechodili vubec.
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: sektor Západ opět v provozu

Příspěvekod PetrD » pát 02. led 2004 21:54:35

> Co mas za AP? Ja jsem testoval nekolik AP v rezimu klient proti HostAPu a prakticky jediny bez problemu funkcni byl D-Link DWL 900AP+ (i v OEM verzi) jak rev B tak i C. Ostatni bud potrebovali WDS kvuli 4.framu nebo nechodili vubec.

Já AP nemám, jsem sám na Wifi kartě XI626 + externí 15 dbi směrovka.. o AP uvažuji v budoucnu.., až bude více lidí, u nás v baráku, nebo v okolí..
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: sektor Západ opět v provozu

Příspěvekod tomk » pát 02. led 2004 22:16:53

> PetrD napsal(a):
> > Co mas za AP? Ja jsem testoval nekolik AP v rezimu klient proti HostAPu a prakticky jediny bez problemu funkcni byl D-Link DWL 900AP+ (i v OEM verzi) jak rev B tak i C. Ostatni bud potrebovali WDS kvuli 4.framu nebo nechodili vubec.

> Já AP nemám, jsem sám na Wifi kartě XI626 + externí 15 dbi směrovka.. o AP uvažuji v budoucnu.., až bude více lidí, u nás v baráku, nebo v okolí..

Nevim proc se nepripojis ale jestli se kouknes na http://www.czela.net/monitor/iwconf/wlan0.html tak zjistis, ze peerovy spoj na kaplicku ktery vzdycky chodi jak hodinky, tak vcera a dnes nekdo peeeeeekne rusi.

Majkle, prosimte, napis vsechny kanaly co mas na svem panelaku pouzite. Uz je v tom pro me nakej hokej.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: sektor Západ opět v provozu

Příspěvekod majkl » pát 02. led 2004 22:21:52

Jo, ja sam uz v tom mam taky bordel - soucasny stav:

vsesmer - 1 kanal
sektor vychod - 4 kanal (normalne byva 9)
sektor zapad - 9 kanal
peer kaplicka - 3 kanal
peer jirina - 13 kanal
peer lica - 11 kanal (byl 7)

Dneska v noci udělám véélké měření na všech anténách.

A dle toho bychom se měli dohodnout na rozložení kanálů.

příspěvek upraven: 02.01.2004 21:25:54
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Re: Re: sektor Západ opět v provozu

Příspěvekod mikael » pát 02. led 2004 23:00:48

> majkl napsal(a):
> Dneska v noci udělám véélké měření na všech anténách.

> A dle toho bychom se měli dohodnout na rozložení kanálů.

Mozna by jsme meli dat dohromady vsechny kanaly, ktere pouzivame, aby jsme se nerusili z jinych uzlu:

vsesmerovka jirina - 5 kanal
peer jirina<->mikael - 2 kanal
vsesmerovka mikael - 7 kanal (tyden jela na 11 kvuli ruseni)
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Sektor západ...:

Příspěvekod PetrD » sob 03. led 2004 11:05:11

Tak jsem přišel, ani né já jako jeden bystrý člen v čem bude asi příčina.. toho že se připojíme ale nejedou pakety... tj Na Roteru není DHCP server tudíž je třeba nastavit vše růčo... ale jak..
Co nastavit:,?

-adresa IP**********10.93.22.0/24
-Maska podsítě..?
-výchozí brána..?
-upřednostňovaný server DNS..?
-náhradní server DNS..?

už jsem tam za pomoci jedniho kamaráda.. dal nastavení jaké by asi mělo být.. ale to nefachá. Předem dík za pomoc :))

příspěvek upraven: 03.01.2004 10:06:06
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Sektor západ...:

Příspěvekod jara3 » sob 03. led 2004 15:10:36

Tak sem tak dlouho zkoušel až mi vyšlo (snad) funkční nastavení:

Adresa IP: Náhodně sem vybral z určeného rozmezí
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 10.93.22.0
Server DNS: 10.93.22.0
Server WINS: 10.93.22.0

Netuším jestli je to takhle správně, ale zatim mi všechno funguje...



příspěvek upraven: 03.01.2004 15:10:50
  • 0

jara3
 
Příspěvky: 21
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Sektor západ...:

Příspěvekod majkl » sob 03. led 2004 15:21:37

Adresa IP: 10.93.22.x
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 10.93.22.1
Server DNS: 10.93.1.1
Server WINS: 10.93.1.1

Rozchodím tam DHCP a bude to fachat automaticky.

příspěvek upraven: 03.01.2004 15:11:07
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Sektor západ...:

Příspěvekod majkl » sob 03. led 2004 16:10:33

Tak DHCP už tam běží.
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Re: Sektor západ...:

Příspěvekod PetrD » sob 03. led 2004 18:45:11

> majkl napsal(a):
> Tak DHCP už tam běží.

Tak Sice tam DHCP běží, ale nevím jak ostatní, já se automaticky nepřipojím.. musím to zadat ručně, ale ještě jinak než to napsal Majkl.. tj::

Adresa IP: 10.93.22.x
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 10.93.22.1 (oprava. 10.93.22.0)
Server DNS: 10.93.1.1
Server WINS: 10.93.1.1 (oprava. 10.93.22.0)

když zadám toto tak jedu... jinak ne..

  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Problémy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'