Problém s připojením

Najdou se vždy a všude, ani nám se nevyhnou :(

Problém s připojením

Příspěvekod Pavel_Cmuhar » pon 22. bře 2010 15:41:56

Dobrý den, mám zde takový problém. Když se chci připojit na internet, např. na www.seznam.cz, tak jsem přesměrován na http://hotkar.czela.net/login?dst=http%3A%2F%2Fseznam.cz%2F, kde se píše:
Pripojte se do czelanetu pomoci mikrotik hotspot service
nebo kontaktujte spravce node
nebo se nadministrujte v netadminu

Máme dva PC, jeden funguje ale tady na tom ne. Co s tím mám prosím dělat? Děkuji, Pavel
  • 0

Pavel_Cmuhar
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Problém s připojením

Příspěvekod Pavel_Cmuhar » pon 22. bře 2010 18:07:39

Už je to dobrý, díky :)
  • 0

Pavel_Cmuhar
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

2xRe: Problém s připojením

Příspěvekod Pavel_Cmuhar » pon 22. bře 2010 21:27:36

Ještě jeden problém, občas mi nefungujou (asi měsíc) stránky typu www.csfd.cz, www.youtube.com, hlavně tyhle dvě, podle diskuzí co jsem četl všudemožně na internetu mám asi nějak špatně nastavený internet, poradí mi prosím někdo co s tím? :) Děkuji, Pavel
  • 0

Pavel_Cmuhar
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Problem na AP port

Příspěvekod SM1TH » pon 22. bře 2010 23:50:17

Zdravim, po delsi dobe jsem zaregistroval nemale problemy s pripojenim. Je to asi tak 14 dni, 3 tydny zpet, kdy zacalo byt znacne obtizne neco na netu delat, darilo se to napriklad v brzkych rannich hodinach atp. V sobotu spadlo pripojeni uplne a do dnesniho rana nic (neni ping na AP).
Zatim jsem kontaktoval pouze Stipa, ktery mi sdelil ze uz AP na starosti nema, ale ze nejsem jediny, kdo zaregistroval problemy. Vznasim proto dotaz zda nekdo nevi co se s AP deje (chytam severovychod), nebo zda neni v lokalite nejake ruseni.
Jinak budu muset zkontrolovat moji antenu a kabel, na prvni ohledani jsem ale zadne nesrovnalosti neobjevil. Dekuji za brzke podani jakekoli informace.
  • 0

SM1TH
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Problem na AP port

Příspěvekod samson » úte 23. bře 2010 8:09:09

SM1TH napsal(a):
Zdravim, po delsi dobe jsem zaregistroval nemale problemy s pripojenim. Je to asi tak 14 dni, 3 tydny zpet, kdy zacalo byt znacne obtizne neco na netu delat, darilo se to napriklad v brzkych rannich hodinach atp. V sobotu spadlo pripojeni uplne a do dnesniho rana nic (neni ping na AP).
Zatim jsem kontaktoval pouze Stipa, ktery mi sdelil ze uz AP na starosti nema, ale ze nejsem jediny, kdo zaregistroval problemy. Vznasim proto dotaz zda nekdo nevi co se s AP deje (chytam severovychod), nebo zda neni v lokalite nejake ruseni.
Jinak budu muset zkontrolovat moji antenu a kabel, na prvni ohledani jsem ale zadne nesrovnalosti neobjevil. Dekuji za brzke podani jakekoli informace.


- Já jsem taky řešil problémy s připojením na toto AP, konkrétně taky severozápad. Prostě jsem ho na klientském AP vůbec neviděl. Přepojil jsem ty lidi na sektor západ. (se svolením Stipa)

- Máme už vzdálený přístup na router ... se Stipem jsem dohodnutý, že co se fyzického přístupu k routeru týče, tak že to zajistí, když bude potřeba.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

2xRe: Problem na AP port

Příspěvekod SM1TH » pon 29. bře 2010 21:45:14

Takze co se s tim teda bude dit? Od Stipa vim ze odesla antena sektoru severozapad, date tam teda novou? Jako moc nechapu v cem je problem, on sam rikal ze to vymeni treba hned, jen jsou trable s tim ze zarizeni je sdruzeni. Na zapad se nemam sanci chytnout. Jako jestli je takovej problem nejakou antenu koupit tak bych mozna nasel na pude jednu yagi abych se na ten net dostal. Potrebujou ho i rodice a zacina jim vadit ze plati za nefungujici vec... (ano, neni to ucel sdruzeni, ale asi hlavni duvod proc v nem lidi jsou...). KI je rozvrhovana v pro me dost nevhodnej termin, takze to musim resit takhle na dalku.
  • 0

SM1TH
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

3xRe: Problem na AP port

Příspěvekod samson » pon 29. bře 2010 23:54:14

SM1TH napsal(a):
Takze co se s tim teda bude dit? Od Stipa vim ze odesla antena sektoru severozapad, date tam teda novou? Jako moc nechapu v cem je problem, on sam rikal ze to vymeni treba hned, jen jsou trable s tim ze zarizeni je sdruzeni. Na zapad se nemam sanci chytnout. Jako jestli je takovej problem nejakou antenu koupit tak bych mozna nasel na pude jednu yagi abych se na ten net dostal. Potrebujou ho i rodice a zacina jim vadit ze plati za nefungujici vec... (ano, neni to ucel sdruzeni, ale asi hlavni duvod proc v nem lidi jsou...). KI je rozvrhovana v pro me dost nevhodnej termin, takze to musim resit takhle na dalku.


- Uděláme ... jen by Stip musel dát vědět, že odešla anténa i nám. Ale nic takového se nestalo !!!

- KI je rozvrhovaná již roky ve stále stejný termín, tedy v neděli navečír, kdy je největší pravděpodobnost, že jsou lidi doma a mohli by mít čas přijít.

- Hlavní problém je ten, že Stip má AP u sebe doma a nekomunikuje ... tedy ne on sám ... jen když ho někdo sežene po telefonu ....
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

4xRe: Problem na AP port

Příspěvekod SM1TH » úte 30. bře 2010 5:59:03

Dobre, takze zprava od Stipa (prisla mi jako odpoved na moji sms asi do hodiny, v nedeli odpoledne):
Stip napsal(a):
Dnes jsem mel na strese Mirka Slugene (thunder.m, pozn.red.), promeril, zkontroloval... Dosel k zaveru, ze odesla antena pro sektor severozapad. Jsem pripraven ji vymenit, ale zarizeni je czela.netu, tak se s nimi musim zkusit domluvit. Pry to nebude tak jednoduche. :(


Takze ja ted nevim kdo vlastne nechce komunikovat. Jestli je to takovy problem tak mu tu antenu donesu.
  • 0

SM1TH
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

4xRe: Problem na AP port

Příspěvekod thunder.m » úte 30. bře 2010 16:42:59

Přes víkend jsem se tam byl podívat, vypadá to opravdu na tu anténu, bylo by jí potřeba vyměnit spolu s kabelem, bavili jsme se také o nějakém upgrade antenní soustavy, ale asi to nebude mít smysl, podle p. Špačka je na tom rozbitém sektoru cca 4-5 členů a na funkčním dalších 8-9. Vymysleli jste něco na KI? Je na skladě volná sektorová anténa s kabelem?
  • 0

thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

5xRe: Problem na AP port

Příspěvekod samson » úte 30. bře 2010 16:54:24

Thunder.m napsal(a):
Přes víkend jsem se tam byl podívat, vypadá to opravdu na tu anténu, bylo by jí potřeba vyměnit spolu s kabelem, bavili jsme se také o nějakém upgrade antenní soustavy, ale asi to nebude mít smysl, podle p. Špačka je na tom rozbitém sektoru cca 4-5 členů a na funkčním dalších 8-9. Vymysleli jste něco na KI? Je na skladě volná sektorová anténa s kabelem?


KI těžko může něco vymyslet bez informací o tom, co se děje ... dej návrh na akci ... anténa se koupí ... myslím, že sektorka ve skladu není ... stálo by za to, zamyslet se nad tím, jestli by nebylo dobré předělat to na Mikrotik. Vašek se kdysi nabízel, že to nakonfiguruje ...

příspěvek upravil Samson: 30.03.2010 16:54:46
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Další

Zpět na Problémy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'