Problém s připojením

Najdou se vždy a všude, ani nám se nevyhnou :(

36xRe: Problem na AP port

Příspěvekod samson » pát 18. čer 2010 12:18:55

SM1TH napsal(a):
Zdravim, chystam se tento vikend polozit ten kabel. Bude to do 100 metru, jake UTP zvolit (mezi 2mi routery()? Kdysi davno jsem tu zaregistroval snahy o jakesi protahovaci vozitko, existuje takova vec? Melo by to byt vicemene rovne, ale udajne je mozne ze bude teplovod zasypany. Diky za odpovedi.


Tak nejdříve prozkoumej teplovod a pak řeš kabel.

btw: ohledně kabelu jsem ti už psal (mail or web)

Vozítko není ... máme péro (protahovací)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod PetrD » sob 19. čer 2010 14:05:50

Od úterka 15.6. kdy se stratil signál na AP Volmanova se nám podařilo díky Rendovi a Jirkovi Vildovi spojení navázat.
Spoj je však nestabilní ! Vypadá to, že strom co máme v cestě povyrostl natolik, že ho neprosvítíme. Prosím touto cestou o náhradní řešení připojení do sítě. Ve sklepě jsou již od začátku roku navařena 2 optická vlákna, která vedou do kotelny v Rumunské. Stefan je na optice už od začátku roku.V malé číně, která se stahala současně to vázne a pořád se něco odkládá. Momentální situace je taková, že je nutné co nejrychleji optický spoj spustit. Prosím tedy KI o vyjádření a případnou pomoc. Já jsem k dispozici. V Malé číně je nutno nechat instalovat zásuvku na 230 V + podvojné hodiny.Předem děkuji za pomoc za uživatele sítě czela.net v Malé číně. PetrD



příspěvek upravil PetrD: 19.06.2010 14:06:19
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod samson » sob 19. čer 2010 14:54:04

PetrD napsal(a):
Od úterka 15.6. kdy se stratil signál na AP Volmanova se nám podařilo díky Rendovi a Jirkovi Vildovi spojení navázat.
Spoj je však nestabilní ! Vypadá to, že strom co máme v cestě povyrostl natolik, že ho neprosvítíme. Prosím touto cestou o náhradní řešení připojení do sítě. Ve sklepě jsou již od začátku roku navařena 2 optická vlákna, která vedou do kotelny v Rumunské. Stefan je na optice už od začátku roku.V malé číně, která se stahala současně to vázne a pořád se něco odkládá. Momentální situace je taková, že je nutné co nejrychleji optický spoj spustit. Prosím tedy KI o vyjádření a případnou pomoc. Já jsem k dispozici. V Malé číně je nutno nechat instalovat zásuvku na 230 V + podvojné hodiny.Předem děkuji za pomoc za uživatele sítě czela.net v Malé číně. PetrD



příspěvek upravil PetrD: 19.06.2010 14:06:19


Když jsme plánovali napojení Malé číny a baráků v rumunské, tak jsem nakoupil HW a předal Mildovi. Něco se použilo na propojení Q-bytu okolo TOSu ... zjisti prosím u Dana co spotřeboval a co mám doobjednat.

U Mildy si zároveň zjisti jak to propojili a jak by ses mohla připojit malá čína.

To že to vázne v Malé číně je jen záležitost malé číny ... osobně jsem upozorňoval Golboroxe že se mohou přípojit, ale on se mezitím bohužel odstěhoval ...

Ohledně instalace zásuvky se dohodni s Danem Tenčlem ... je šef akce pro Volmanku a okolní domy a toto má pod palcem ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

2xRe: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod PetrD » ned 20. čer 2010 0:22:14



Když jsme plánovali napojení Malé číny a baráků v rumunské, tak jsem nakoupil HW a předal Mildovi. Něco se použilo na propojení Q-bytu okolo TOSu ... zjisti prosím u Dana co spotřeboval a co mám doobjednat.

U Mildy si zároveň zjisti jak to propojili a jak by ses mohla připojit malá čína.

To že to vázne v Malé číně je jen záležitost malé číny ... osobně jsem upozorňoval Golboroxe že se mohou přípojit, ale on se mezitím bohužel odstěhoval ...

Ohledně instalace zásuvky se dohodni s Danem Tenčlem ... je šef akce pro Volmanku a okolní domy a toto má pod palcem ...




já osobně jsem volal Menouškovi ohledně zásuvky na 230 V a byl jsem odkázán na K-Projekt, že je to v jeho kompetenci. Když jsem se angažoval do rozvodů ve sklepech tak jsem byl také odrazen. Chci jen vyřešit akutní problém s netem, jelikož spoj 5G kolabuje. Já osobně se rád zapojím a pomocníky si seženu, jen potřebuji poradit co a jak. Jinak děkuji za info, pokusím se dohodnout s Danem na dalším postupu.

příspěvek upravil Samson: 20.06.2010 06:54:19
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

3xRe: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod samson » ned 20. čer 2010 6:58:20

PetrD napsal(a):
já osobně jsem volal Menouškovi ohledně zásuvky na 230 V a byl jsem odkázán na K-Projekt, že je to v jeho kompetenci. Když jsem se angažoval do rozvodů ve sklepech tak jsem byl také odrazen. Chci jen vyřešit akutní problém s netem, jelikož spoj 5G kolabuje. Já osobně se rád zapojím a pomocníky si seženu, jen potřebuji poradit co a jak. Jinak děkuji za info, pokusím se dohodnout s Danem na dalším postupu.

příspěvek upravil Samson: 20.06.2010 06:54:19


Zkus to ... pokud by to bylo na dlouhé lokte tak si prostě sežeň elektrikáře, který tam podle předpisů dotáhne 230, udělá zásuvku a podr. elektroměr (jak píšeš) ...

K propojení by měly teoreticky stačit dva převodníky a 3 patchcordy (jeden navíc na propoj v kotelně u Štěpána)

Největší problém byl podle Dana v Malé číně s taháním kabelů ... vedení družstva tam nechtělo žádné opičárny ...

příspěvek upravil Samson: 20.06.2010 06:59:21
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

4xRe: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod tencl » pon 21. čer 2010 6:49:52

Smlouva s vaším vchodem není podepsaná, podiskutuj se Sezimou, elektropřípojky celé Volmanky by se jinak měly dělat tento týden, domluvené s Davidem. Kabelová dráha pro vás končí na hranici sousedního vchodu, čekám na smlouvu.

příspěvek upravil dan_tencl: 21.06.2010 06:52:40
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod thunder.m » úte 22. čer 2010 12:58:52

Vypadá to na problém s vysílací anténou na Volmance, evidentně všichni co tam jsou připojení mají velmi mizerný signál, na strom bych to nyní nesváděl, proto pokud nebudete schopni dodělat optiku v následujících dnech bude potřeba abyste pomohli s výměnou antény a případně kabeláže na volmance, vidím to na problém s anténou, podobný problém byl před půl rokem na nádraží, také se musela měnit.
  • 0

thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

2xRe: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod PetrD » úte 22. čer 2010 15:52:35

Pokud bude potřeba pomoci s výměnou antény jsem k dispozici o víkendu je mi to jedno a přes týden mohu po 17 hod.
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

5xRe: Malá Čína téměř bez signálu !!!

Příspěvekod PetrD » úte 22. čer 2010 15:56:40

dan_tencl napsal(a):
Smlouva s vaším vchodem není podepsaná, podiskutuj se Sezimou, elektropřípojky celé Volmanky by se jinak měly dělat tento týden, domluvené s Davidem. Kabelová dráha pro vás končí na hranici sousedního vchodu, čekám na smlouvu.

příspěvek upravil dan_tencl: 21.06.2010 06:52:40


Já bych to nesváděl na náš vchod, mi jsme až ten poslední článek. Hlavní je dodělat místo vyústění optiky. Se Sezimou samozřejmě promluvím.
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

35xRe: Problem na AP port

Příspěvekod SM1TH » úte 22. čer 2010 19:41:18

Jeste bych se rad na neco zeptal, v sousednim dome maji jiz plny router, jaka je nejlevnejsi varianta jak do nej pripojit jeste jedno pc, at uz pres WLAN, LAN, nebo optiku? Taky aby nebyl nejaky problem s pripojenim dalsiho pocitace, nemam poneti jak to maji sousedi vyresene.

Kdy je nejaka nejblizsi schuze, nevim jestli zvladnu Valnou?

  • 0

SM1TH
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Problémy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'