AP Sedlčánky 2

AP Sedlčánky 2

PRO
7
100%
daman, efffe, Filip, kovak, turinsky, vaclavd, xtrbusek
PROTI
0
Žádná hlasování
ZDRZEL
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 7

AP Sedlčánky 2

Příspěvekod mcyrin » pon 13. říj 2014 22:29:26

Ahoj,

tak jsem byl s Mildou na bytovce v Sedlčánkách a jsem unešen, odtud bychom měli pokrýt zbytek sedlčánek + se dá pokrýt i chatová oblast u "Hradů" jak jsme se kolikrát bavili na KI. Tedy by se vyřešilo x much jednou ranou.

Jako hlavní spoj bych viděl:

PowerBridge M10 s 28dB anténama: 22K
2x sektor + rocket: 10,2K
toughswitch 5p: 2K
2x box pro rocket: 1K
MK bullet: 2K - na zálohu k stávajícímu AP Sedlčánky (antény máme)
rezerva 2K
elektrika + revize: 3K
práce 1K

limit akce: 43 200Kč
šéf akce: mcyrin
jméno akce: AP v sedlčánkách 2


Nainstalování prvků na AP bych podmínil podpisem smlouvy (protoze po instalaci se jednání vleče víc než před instalací, navíc nejde o malou sumu co do toho baráku nacpeme)

Bude to chtít i předělat stávající AP v sedlčánkách.

Sice je to vysoká suma za AP, ale tady to má potenciál na připojení cca 10 lidí v dohledné době (2x na wifi, 4x v bytovce, cca 4 v chatový oblasti).

schváleno, zapsáno
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: AP Sedlčánky 2

Příspěvekod turinsky » pon 13. říj 2014 22:46:21

Kolik že jsme to stihli utratit za jedno sezení KI (včetně tohoto AP)? Nepovedlo by Ti sem přihodit mapku s náznakem, co kam bude svítit? Je toho docela dost.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 827
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

Re: AP Sedlčánky 2

Příspěvekod mcyrin » pon 13. říj 2014 23:10:13

turinsky píše:Kolik že jsme to stihli utratit za jedno sezení KI (včetně tohoto AP)? Nepovedlo by Ti sem přihodit mapku s náznakem, co kam bude svítit? Je toho docela dost.


Bez tohoto AP nám zbývá 142 421Kč - než jsi napsal, tak jsem to počítal. :-)

Mapku jsem udělal.

Sektor 1 - ten chci mít určitě 120° abych zvládl pokrejt celou tut oblast - jsou tam 2 zájemci + chatová osada Zájezd která se připojí na tento sektor anténou a asi si to roztahaj kabelama.

Sektor 2 - ten nemusí bejt asi 120° ale stačil by 90° aby pokryl zbytek od sektoru 1. Protože oblast 3. pokrejvá stávající AP.

4. úsek je v zákrytu školy, takže do budoucna by se to z nějakýho místa dalo vykrejt.. :-)

obrázek:
sedlcanky AP2.jpg
sedlcanky AP2.jpg (294.58 KiB) Zobrazeno 1965 krát
  • 1

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: AP Sedlčánky 2

Příspěvekod turinsky » úte 14. říj 2014 1:07:33

A v Čelákovicích to peerovat odkud?
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 827
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

Re: AP Sedlčánky 2

Příspěvekod mcyrin » úte 14. říj 2014 13:37:24

turinsky píše:A v Čelákovicích to peerovat odkud?



Z Dělnický - je tam suprově vidět. :-)

Ale bude to chtít trošku počachrovat Onen svět aby byl připojen od Vaška - protože aktuálně jde přes les, v létě by už nemusel fungovat.. :-/

K Vaškovi dáme RB z Manky, aby tam nebyla RB333, ale něco novějšího. Též bych vyměnil 2 RB na Dělnický, kdy jeden z nich je R433 (na peery) a hlavní je RB333. Dal bych tam RB 435G, kterej by to pojmul, hlavně bych tam dal nové karty. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Klacíkov - výměna pojítka

Příspěvekod mcyrin » pát 08. led 2021 14:50:48

Dobrý den,

tento víkend bude probíhat výměna páteřního pojítka které zajišťuje připojení pro celou lokalitu Sedlčánek.
Stávající pojítko o kapacitě 220Mbit je převážnou část dne přetížené, budeme ho vyměňovat za nové pojítko o kapacitě 2500Mbit.

Celou dobu výměny pojítka pojede lokalita skrze zálohu, tedy připojení jako takové bude fungovat, ale bude dost omezené. Během výměny pojítek bude potřeba několikrát celé připojení shodit.

Na výměnu pojítka jsme schválně zvolili víkend, neb nehrozí domácí výuka a homeoffice.

Poprosím Vás o trpělivost.
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Klacíkov - výměna pojítka

Příspěvekod daman » sob 09. led 2021 20:15:32

Zdravíčko, dnes se rozepíšu více, pokud vlákno sleduje někdo z místních, koho zajímají technické detaily.

Před chvílí jsme přišli domů. Zmrzlí na kost, ale jsme rádi, že v bezpečí, protože na zasněžených střechách dělat antény není nejlepší nápad :mrgreen:

Klacíkov jel celý den přes Alcomu, takže výpadky byly jen dopoledne, když Satah předělával router.

Nové pojítko Ceragon je po celodenní práci nahrubo nainstalované a nastavené. Dovedli jsme optiku pro data i ethernet pro management nad střechu. Na Klacíkově jsme museli uhnout s 60GHz spoji a dáli U-výložník. Na paneláku jsme odmontovali zarezlé L-výložníky a naopak Ceragon připevnili přímo na stožár. Díky Satahovi, že včera sundal nepotřebné antény a bylo jasné, co může dolů a co musí zůstat. To dost zjednodušilo situaci.

Ceragonům jsme vnutili skripty, zakázali nepotřebné interfacy a nastavili to nejnutnější, abychom se na ně dostali z venku. Teď z tepla domova Milan upgraduje firmwary.

Každopádně rádia zatím nejsou spojená, natož naladěná.

Zítra papa.
  • 1

daman
 
Příspěvky: 706
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 109

Klacíkov - výměna pojítka

Příspěvekod daman » pon 11. led 2021 13:22:03

Připomínám, že stále jede staré pojítko, takže do ostrého provozu nezasahujeme ;)

V neděli vpodvečer jsme pojítko doťukli. Přesně naladili na Klacíkově i na paneláku. Signály sedí podle výpočtu, takže jsme to asi nasměrovali dobře. Rychlost spoj hlásí 1,6Gbit/s, tudíž se Sedlčánky vyšvihnou připojením o několik generací dopředu :ugeek:

V pondělí se budeme věnovat nastavení modulací a pak nebude nic bránit přehodit datový tok na nový spoj.

Konec hlášení.
  • 1

daman
 
Příspěvky: 706
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 109


Zpět na Schválené

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'