HP switch 4x SFP+

HP switch 4x SFP+

PRO
7
78%
chmelej, daman, majkl, mikael, thunder.m, turinsky, xtrbusek
PROTI
1
11%
vaclavd
ZDRZEL
1
11%
kovak
 
Celkem hlasů : 9

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod chmelej » stř 06. led 2016 14:30:24

Sice HP neni Cisco, ale pokud to ke spokojenosti pouzivaji i v ostatnich sdruzenich, tak to asi nebude takovy problem.
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1018
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 3

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod mikael » stř 06. led 2016 14:31:45

mcyrin píše:Ahoj,
Nejideálnější by to bylo mít v kotelnách K360 (Na Stráni), K70 (Stankovského), tyto velký switche a v kotelně do který bude svedena hlavní linka, tak tam by měl být switch rozšířen o kartu, aby switch měl 8x SFP+.
šéf akce: mcyrin


Podle tohoto popisu chces ty switche 3x, ale akce je jenom na 2ks?
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod mcyrin » stř 06. led 2016 14:56:51

mikael píše:Podle tohoto popisu chces ty switche 3x, ale akce je jenom na 2ks?


Ahoj,

občas píšu zmatečně, proto jsem naspal usnesení, kde je jasně napsáno kolik switchů se koupí. :-)

Jeden půjde do K70 (Kotelna Staňkovského) a druhej do K360 (kotelna Na stráni).
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 892
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 55

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod sixtyn » stř 06. led 2016 22:51:39

Dlouhodobě a do budoucna je cena za 10G okruh(y) velmi výrazně nižší. (cena 2x10G je nižší než 1x1G) :o
Je potřeba s tím začít!
Je úplně jedno zda mezi kotelnami nebo oběma půlkami města. Ceny "železa" jsou opravdu rozumné, pokud je doživotní záruka.
To Václav: Na jaře bude možná u Falkona min. 1G, jak si s tím poradíš....? :lol:
  • 0

sixtyn
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod chmelej » čtv 07. led 2016 8:23:50

jestli budeme odebírat 10G od UPC z věžáku tak je na cestě do K70 ještě minimalně qbyt, nebo tam to bude čiště jen provařené?

Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1018
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 3

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod naj.satah » čtv 07. led 2016 11:25:20

chmelej píše:jestli budeme odebírat 10G od UPC z věžáku tak je na cestě do K70 ještě minimalně qbyt, nebo tam to bude čiště jen provařené?

Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk


V Q-Bytu a K40 (u stepana) to bude ciste propatchovane. Pokud by s tim byl problem tak se holt dve vlakna provari durch.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod turinsky » ned 10. led 2016 17:21:04

No, jinde to používají jako L3, ale je otázka, zda to u nás uplatníme. Ale je fakt, že když chceme víc jak 2 SFP+ porty (1x uplink, Nx downlink), tak něco takového užijeme. Byla doba, kdy mi před nápisem ProCurve naskakovaly pupínky, ale snad se svět změnil ...
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 824
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod naj.satah » ned 10. led 2016 21:30:28

Ja myslim ze to nebude tak horke. Kdyby to byl smejd, tak nebude mit dozivotni zaruku a urcite by na nej nevsadil i google. Viz jeho prvni switch :)

L3 funkce budou urcite v budoucnu uzitecne. Ted je potreba aby nam nejenze bezel switch, ale i dalsich par zarizeni, ktery by se mohli zredukovat.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod mcyrin » pon 01. úno 2016 12:51:59

Tak jsme se od switchů trošku pohnuli dál, tak zkusím popsat jak a co kdy bude následovat, aby to bylo tak nějak komplexní. Protože jsem při schvalování switchů nenapsal, že se budou muset kupovat ještě SFP+ a byl jsem za špatného. :-)))

Již máme switche u sebe, jsou nastavené a čekáme na nový rack který má být v K70, ten máme v plánu do K70 dovést dneska, je potřeba starý rack trošku posunout na stranu aby se tam druhý vešel - přidání racku místo výměny jsme se rozhodli udělat kvůli lenosti, neb se nám nechtěl starej rack o5 rozřezat...

Na minulé KI se schválil nákup SFP+ který by měl umožnit rozject 10Gbit podle návrhu níže.

Návrh jak rozdistribuovat 10GBit je na obrázku zde.

Je tam počítáno s 10Gbitem do Jiřiny, ale jestli se to uskuteční je otázka - bavíme se o možnosti svést ke každému routeru Gbit, což by mělo stačit. Na 10Gbit do jiřiny máme cisco ve skladu co má 2x SFP+ .
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 892
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 55

Re: HP switch 4x SFP+

Příspěvekod turinsky » ned 07. úno 2016 22:25:29

Tady je jedna z možností, jak rozvést 10 GBit do podružných rozvaděčů a odtud ke členům jako 1 Gbit. Je to malinké, celkem laciné, 1x10 Gbit přes SFP+ tam, 1x 10 Gbit přes SFP+ dál, 8 Gbit odboček. Jen to nemá uši do racku. Podle recenzí switchuje svižně, routování není povinnost použít, případně lze odroutovat jen třeba jeden port ;)

Tady je jeho větší brácha do racku s 24 odbočkami.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 824
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Předchozí

Zpět na Schválené

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'