Stránka 1 z 2

HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:03:47
od mcyrin
Ahoj,

dostala se ke mě nabídka na koupi HP switchů, který mají 4x SFP+ (10Gbit) s tím, že se do nich zezadu dá strčit karta která rozšíří switch o další 4porty SFP+, což by nám asi stačilo. Je potřeba to začít řešit kvůli nabídce 10Gbit.

Nejideálnější by to bylo mít v kotelnách K360 (Na Stráni), K70 (Stankovského), tyto velký switche a v kotelně do který bude svedena hlavní linka, tak tam by měl být switch rozšířen o kartu, aby switch měl 8x SFP+.

Jedná se o tento switch..
Tento switch umí i BGP, asi to nepotřebujeme, ale pro informaci je to dle mého dobrý.

Cenově jeden switch vychází na 47.200Kč/ks.
Normální cena je 90.000Kč, kdyby jsme šli cestou Cisca, tak jedno Cisco vyjde na 220.000Kč

Prosím zahlasujte i kdyby jste to nechtěli - potřebuji znát docela rychle odpověď.

Návrh usnesení (kdyby jste tomu výše nerozumněli): KI schvaluje nákup 2ks switchů HP5800 za cenu 47.200Kč/ks.

Jméno akce: 10Gbit switche do kotelen
limit akce: 94.400Kč
šéf akce: mcyrin

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:10:38
od majkl
Našel jsem k tomu datashit

Umi to i OSPF, takze by mohly kotelny routovat.

Sice je to raketa, ale nejak a nekdy s 10gbps je zacit potreba.

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:13:36
od daman
Ta cena je snížená, protože jsi dobře vyjednával :lol: nebo jsou ty switche z druhé ruky? Nebo ještě jinak - záruka bude standartní 2 roky?

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:14:52
od mcyrin
daman píše:Ta cena je snížená, protože jsi dobře vyjednával :lol: nebo jsou ty switche z druhé ruky? Nebo ještě jinak - záruka bude standartní 2 roky?


Ahoj,

mám svůj kontakt, ty switche jsou vyřazené z projektu a mají doživotní záruku. :-)

Používají to všichni kluci z NFX a jsou s tím spokojení. :)

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:22:04
od thunder.m
Super cena, netusil sem ze uz takhle spadly...

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:37:34
od vaclavd
Mě se to nelíbí. Mělo by se investovat někam, co nám přinese další připojené lidi, eventuelně do něčeho, co zlepší spolehlivost sítě. Tady se investuje do technologie, kterou nepotřebujeme a dlouho nebudeme potřebovat. Nejsme schopni ani dostat giga k lidem, protože stávající routery pro připojení lidí (hotspoty) to nezvládnou. Čelákovice nejsou Kladno a zatím ani nevyužíváme plně naší stávající kapacitu 600MB. Raději bych měl na síti Cisco, které známe. Preferuji spolehlivé giga a další připojené lidi.

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 12:43:13
od majkl
vaclavd píše:Mě se to nelíbí. Mělo by se investovat někam, co nám přinese další připojené lidi, eventuelně do něčeho, co zlepší spolehlivost sítě. Tady se investuje do technologie, kterou nepotřebujeme a dlouho nebudeme potřebovat. Nejsme schopni ani dostat giga k lidem, protože stávající routery pro připojení lidí (hotspoty) to nezvládnou. Čelákovice nejsou Kladno a zatím ani nevyužíváme plně naší stávající kapacitu 600MB. Raději bych měl na síti Cisco, které známe. Preferuji spolehlivé giga a další připojené lidi.


Ale takhle přece Vašku otázka nestojí. Nejde proti sobě stavět dvě různé věci, nákup switchů a připojení lidí. Jde udělat obojí.

Z minulého roku nám zbylo skoro 800kkč, tedy ani jsme peníze nezvládli utratit.

Další akcí klidně může být plošný upgrade routerů, jestli ti to připadá jako cesta, ale prostě to nemá žádnou finanční souvislost s nákupem dvou switchů.

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 13:08:30
od samson
mcyrin píše: Nejideálnější by to bylo mít v kotelnách K360 (Na Stráni), K70 (Stankovského), tyto velký switche a v kotelně do který bude svedena hlavní linka, tak tam by měl být switch rozšířen o kartu, aby switch měl 8x SFP+.


Jen připomínám, že máme na 10 GB koupené Cisco: https://www.czela.net/netadmin/scan/sho ... id=S150154
Jak to zapadá k těm HP ???

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 13:12:27
od mikael
A mame te nejaky HP switche? Co si pamatuju, tak byl kdysi jeden HP u Hadery, o jinem nevim. Jde mi o to, aby jsme zase nemeli neco, co ma uplne jiny rozhrani a konfiguraci, kterou neumime nebo umi jenom par lidi.

Jinak cena je super. Kdyby to bylo cicso, tak jsem hned pro.

Re: HP switch 4x SFP+

PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 13:46:00
od naj.satah
To Samson: To ma jen 2x SFP+ a pokud zachovame koncepci tak potrebujem 3x SFP+ a to se nedostanem s 10Gbit ani nikam dal. Data totiz tecou 2x pres switch, driv to bylo 3x coz je pokrok :)

To Mikael: Z hlavy ti muzu rict ze jedno drahy HP nam resi serverovnu a klubovnu, dalsi dela v cine rozvod pro servery a mistni sit a pak jsou dve maly v karanem a na maje. U hadery byl a mozna ze se jeste nekde na siti vyloupne dalsi.