HP switch

Kdo jak zahlasuje?

PRO
2
40%
mcyrin, turinsky
PROTI
2
40%
chmelej, vaclavd
zdrzel
1
20%
xtrbusek
 
Celkem hlasů : 5

HP switch

Příspěvekod mcyrin » ned 09. bře 2014 22:52:15

Ahoj,

jelikož to vypadá s Freetelem nahnutě a je dost možný že nebudeme mít možnost koupit si levnějš super HW.

Jedná se o tento switch: http://www8.hp.com/cz/cs/products/netwo ... b=features

Tenhle stroj dělá BGP většině větším sdružení a těch 10Gbit dokáže převekslovat bez problému - tedy je to nákup i do budoucna. Hlavní důvodem nákupu, je přesun Hrompace ze Sitelu do Čelákovic.

Nákupem ušetříme cca 40K.

Jméno akce: HP Switch
Limit akce: 85 000Kč
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: HP switch

Příspěvekod turinsky » ned 09. bře 2014 23:25:00

SIce si myslím, že s CCR to dáme levněji, ale beru to jako sázku na jistotu a "nekup to, když je to tak levný"
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 826
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: HP switch

Příspěvekod samson » pon 10. bře 2014 9:05:32

mcyrin píše:Ahoj,

Tenhle stroj dělá BGP většině větším sdružení a těch 10Gbit dokáže převekslovat bez problému - tedy je to nákup i do budoucna. Hlavní důvodem nákupu, je přesun Hrompace ze Sitelu do Čelákovic.


Asi budu zase za špatného, ale je někde plánek se zapojením, kde bude figurovat tento switch ? Na KI jste se dohodli, že po přesunu Hrompace to pujde přes takový switch ?

Pokud ho schválíte tak prosím s podporou (HP) aspoň na rok.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: HP switch

Příspěvekod vaclavd » pon 10. bře 2014 12:18:33

Nelíbí se mi kupovat něco, co nevím na co mi to bude. Vůbec není jasné, jestli tento switch na přesun Hrompace budeme potřebovat. Argument protože je to levné neberu jako relevantní.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: HP switch

Příspěvekod mcyrin » pon 10. bře 2014 12:25:33

samson píše:
mcyrin píše:Ahoj,
Asi budu zase za špatného, ale je někde plánek se zapojením, kde bude figurovat tento switch ? Na KI jste se dohodli, že po přesunu Hrompace to pujde přes takový switch ?

Pokud ho schválíte tak prosím s podporou (HP) aspoň na rok.



Samsone jsi božííí!!! Podpora HP mě nenapadla, najdi prosím co to vůbec je a kolik to stojí, asi když v tom budeš koukni na to jestli má podporu i Del - máme v Sitelu Hrompáce kterej podporu nemá.

http://www.czela.net/wiki/index.php/Vla ... 1te%C5%99i plánek zapojení.. :-)

Pokud máš lepší řešení sem s ním. 8-) 8-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: HP switch

Příspěvekod samson » pon 10. bře 2014 13:13:06

mcyrin píše:http://www.czela.net/wiki/index.php/Vla ... 1te%C5%99i plánek zapojení.. :-)

Pokud máš lepší řešení sem s ním. 8-) 8-)


A v plánku je switch kde ?
Nebo ten switch nahradí Hrompace ?
Sám velký routovací guru VašekD neví k čemu ten switch bude dobrej ...

Nekecám vám do řešení, ale rád bych, aby nějaké bylo.

Podpory ke switchi jsou různé : http://www.nenudse.cz/zbozi.aspx?skup=1 ... 0EU&desc=0

btw: ve dvou prohlížečích mi nefunguje odkaz na ten switch. Napiš pls typové označení.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: HP switch

Příspěvekod majkl » pon 10. bře 2014 13:55:07

samson píše:A v plánku je switch kde ?
Nebo ten switch nahradí Hrompace ?
Sám velký routovací guru VašekD neví k čemu ten switch bude dobrej ...


Switch je to tenhle HP 5800-24G Switch (JC100A)

Je to L3 switch, umí BGP.

samson píše:Podpory ke switchi jsou různé : http://www.nenudse.cz/zbozi.aspx?skup=1 ... 0EU&desc=0


No a jakou ale máš na mysli? proč a za kolik?

samson píše:btw: ve dvou prohlížečích mi nefunguje odkaz na ten switch. Napiš pls typové označení.


Máš to rozbitý :)
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: HP switch

Příspěvekod samson » pon 10. bře 2014 14:12:00

majkl píše:No a jakou ale máš na mysli? proč a za kolik?


Proč? - Pokud bude to zařízení jen jedno a posere se tak abychom do rozumné doby měli garantovánu opravu.
Jakou? - Oblíbená bývá NBD nabo 5BD ... tedy oprava příští pracovní den nebo do 5 prac. dnů
Za kolik? - to nevím, ale na switch Cisco za 48k Kč jsme měli nabídku za
- 2.500 (jednorázově) pro tříletou záruku 5BD (Servisní podpora 8x5, reakce NBD, odstranění 5BD)
- 10.000 - 8x5xNBD na 3 roky

Nevím jak to má HP.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: HP switch

Příspěvekod mcyrin » pon 10. bře 2014 19:09:00

vaclavd píše:Nelíbí se mi kupovat něco, co nevím na co mi to bude. Vůbec není jasné, jestli tento switch na přesun Hrompace budeme potřebovat. Argument protože je to levné neberu jako relevantní.


Jop, chápu. Nepopsal jsem to moc dobře.

Cíl cvičení je přesun funkcí co dělá Hrompác do Čelákovic a to dle modelu co jsme slyšeli v NFX. Natování bude dělat hlavní RB(36 jádrový CCRko) a BGP by dělal hlavní switch.

Ten RB s NATem testuje Satah - podmínkou je aby to fungovalo stejně jako dosud.

BGP - používají ten switch velké sdružení které nám jsou ochotny pomoci s nastavením... Jmenovitě jsem kecal s Dannym, že nám s tím pomůže a dá nám vysvětlení, co jak abychom si to my zvládli nastavit. :-)

Jak jste psali, je možné to udělat i přes CCRko ale není to standardní řešení, co se používá a hlavně nikdo to ještě netestoval. Třeba pro info i nejnadupanější PC dokáže uroutovat max 3,5Gbit. U tohoto switche máme jistotu ,že těch 10Gbit převeksluje.. :-)



Řešením je aby i někdo z KI jezdil na NFX. Informace z mojí strany asi nejsou dostatečný... :lol: :lol: Další NFX je v sobotu..
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: HP switch

Příspěvekod chmelej » pon 10. bře 2014 20:42:06

za tu cenu je to nesmysl. A 10GB ma smysl resit az budeme mit 10GB do te doby se urcite objevi nove lepsi a drazsi krabicka.
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1018
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 3

Další

Zpět na Odložené

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'