Nový router do jiřiny

Router do jiřiny - hlasování

PRO
1
50%
mcyrin
PROTI
0
Žádná hlasování
ZDRZEL
1
50%
vaclavd
 
Celkem hlasů : 2

Nový router do jiřiny

Příspěvekod mcyrin » úte 08. dub 2014 21:46:31

Ahoj,

chtěl bych do Jiřiny koupit silnější router.

Navrhuji RB1100AH x2

Jméno akce: Nový router do jiřiny
šéf akce: mcyrin
Limit akce: 7200Kč
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod samson » úte 08. dub 2014 23:20:50

mcyrin píše:Ahoj,

chtěl bych do Jiřiny koupit silnější router.

Navrhuji RB1100AH x2

Jméno akce: Nový router do jiřiny
šéf akce: mcyrin
Limit akce: 7200Kč

Vis, jak nemam rad tyto vykriky. Proc novy router? Ma to nejaky duvod? Stary nestiha? Nebo je rozbity? Co je to "do Jiriny"?
Vloni v zari se delal update na node Jirina za 12.000
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod turinsky » úte 08. dub 2014 23:34:59

mcyrin píše:Ahoj,
chtěl bych do Jiřiny koupit silnější router.

Hele, jak se to potkává s tím, co chtěl před půl rokem Satah - že se posílí páteř a to, co je teď na páteři, že dá na Jiřinu. Že bychom reinkarnovali tuhle zmrazenou akci - a nestyděl bych se vrazit prachy do druhého CCR s SFP+, ať můžeme někudy zkusit protlačit ten obrovskej datovej tok. Teda, jestli vůbec dokážeme takový tok někde vygenerovat, po webu ho sem zatím nedostaneme. Jo a bacha, musí se to dávat do krytu, protože všude jinde to na sebe upozorňuje hlukem z větráků :-)
  • 1

turinsky
 
Příspěvky: 826
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod chmelej » stř 09. dub 2014 9:07:33

Taky mi příjde že na každé KI se schvalí 1-10 nových lepších RB, a netuším kam mizej. Je možné aby majetková komise dodala přehled kolik a kde máme všechny ty mikrotiky?
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1018
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 3

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod samson » stř 09. dub 2014 9:57:23

chmelej píše:Taky mi příjde že na každé KI se schvalí 1-10 nových lepších RB, a netuším kam mizej. Je možné aby majetková komise dodala přehled kolik a kde máme všechny ty mikrotiky?


Žádnou majetkovou komisi nemáme ... ale máme Inventarizační.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod naj.satah » stř 09. dub 2014 10:42:46

Ktera RBcka myslis? O 99% z nich ti reknu kde se nachazej. Jinak ja mam proste radsi kdyz routery/servery jedou na pul plynu nez na doraz.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod mcyrin » stř 09. dub 2014 11:32:42

samson píše:Vis, jak nemam rad tyto vykriky. Proc novy router? Ma to nejaky duvod? Stary nestiha? Nebo je rozbity? Co je to "do Jiriny"?
Vloni v zari se delal update na node Jirina za 12.000


:-) Protože starej nestíhá viewtopic.php?f=64&t=32&p=49331#p148 ...
Node Jiřina je jen jedno, tedy to je tam...
Nemůžeš přičítat jablíčka k hruštičkám... Ta akce byla na optimalizaci wifi části. :-)

Ted mi ale odpověz ty, proč se koupilo 360Mbit pojítko pro oblast za drahou, když oblast za drahou 360Mbit v životě nepojede (má slabé routery...) http://cacti.czela.net/cacti/graph.php? ... ph_id=1873 ???


turinsky píše:Hele, jak se to potkává s tím, co chtěl před půl rokem Satah - že se posílí páteř a to, co je teď na páteři, že dá na Jiřinu. Že bychom reinkarnovali tuhle zmrazenou akci - a nestyděl bych se vrazit prachy do druhého CCR s SFP+, ať můžeme někudy zkusit protlačit ten obrovskej datovej tok. Teda, jestli vůbec dokážeme takový tok někde vygenerovat, po webu ho sem zatím nedostaneme. Jo a bacha, musí se to dávat do krytu, protože všude jinde to na sebe upozorňuje hlukem z větráků :-)


Já se tomu nebráním, jen tomu prostě nevěřím, jak píšeš, před půl rokem jsme se o tom bavili, ale prostě v diskuzi to kluci zatípli, s tím že to nepotřebujeme.
Takže to mě vedlo k tomu, že jsem dal návrh pouze pro Jiřinu s návrhem routeru tak, aby i po přivedení optiky pro oblast za drahou bude stačit.
Když na to přijde, tak si to s jedním členem koupíme na půl a Czele to zapůjčíme... :geek:


upd. RB z Jiřiny si vezme MAjkl na testování - jen aby bylo jasný co se s RB stane.. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod samson » stř 09. dub 2014 12:57:35

mcyrin píše:
samson píše:Ted mi ale odpověz ty, proč se koupilo 360Mbit pojítko pro oblast za drahou, když oblast za drahou 360Mbit v životě nepojede (má slabé routery...) http://cacti.czela.net/cacti/graph.php? ... ph_id=1873 ???


Pojítko se koupilo proto, že provoz přesahoval kapacitu Alcomy t.j. 80 Mb.

1) Nemám nic proti novému routeru. Jen : "chtěl bych do Jiřiny koupit silnější router" mi nepřijde jako zdůvodnění akce o které se má hlasovat.
2) Graf jsi mi poslal hezkej ... mám taky jeden: http://cacti.czela.net/cacti/graph.php? ... rra_id=all - neboli procesor jede v maximech na 50%
Z čeho vycházíš, když tvrdíš, že je slabej ? Před výměnou pojítka byly špičky seřezané na 80 Mb. Nyní to jede ve špičkách dejme tomu do 150 Mb s procesorem na 50%. Na první pohled to vypadá v pohodě. Pokud máš ještě jiný argument tak sem s ním. Ať si kluci z KI mohou udělat lepší obrázek o situaci.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod naj.satah » stř 09. dub 2014 14:30:19

samson píše:1) Nemám nic proti novému routeru. Jen : "chtěl bych do Jiřiny koupit silnější router" mi nepřijde jako zdůvodnění akce o které se má hlasovat.
2) Graf jsi mi poslal hezkej ... mám taky jeden: http://cacti.czela.net/cacti/graph.php? ... rra_id=all - neboli procesor jede v maximech na 50%
Z čeho vycházíš, když tvrdíš, že je slabej ? Před výměnou pojítka byly špičky seřezané na 80 Mb. Nyní to jede ve špičkách dejme tomu do 150 Mb s procesorem na 50%. Na první pohled to vypadá v pohodě. Pokud máš ještě jiný argument tak sem s ním. Ať si kluci z KI mohou udělat lepší obrázek o situaci.


Takze proto ted matej zastropoval RB Jirina na 150Mbitech pri vytizeni 100% :)
Jinak RRD v cacti jsou spatne nastavena a tim padem i totalne nepresna. Cokoliv noveho tam davam uz se spravnyma udajema.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: Nový router do jiřiny

Příspěvekod mcyrin » stř 09. dub 2014 14:48:39

naj.satah píše:
samson píše:1) Nemám nic proti novému routeru. Jen : "chtěl bych do Jiřiny koupit silnější router" mi nepřijde jako zdůvodnění akce o které se má hlasovat.
2) Graf jsi mi poslal hezkej ... mám taky jeden: http://cacti.czela.net/cacti/graph.php? ... rra_id=all - neboli procesor jede v maximech na 50%
Z čeho vycházíš, když tvrdíš, že je slabej ? Před výměnou pojítka byly špičky seřezané na 80 Mb. Nyní to jede ve špičkách dejme tomu do 150 Mb s procesorem na 50%. Na první pohled to vypadá v pohodě. Pokud máš ještě jiný argument tak sem s ním. Ať si kluci z KI mohou udělat lepší obrázek o situaci.


Takze proto ted matej zastropoval RB Jirina na 150Mbitech pri vytizeni 100% :)
Jinak RRD v cacti jsou spatne nastavena a tim padem i totalne nepresna. Cokoliv noveho tam davam uz se spravnyma udajema.


Tak tak: Stačí se podívat sem a máš důvod kterej je evidentní.. :-)

Jinak zase píšeš o koze a já o voze... Mě zajímá RB s IP 10.93.67.1 (asi jsem to napsal nějak nejasně... :-D )

RB Alcoma mě opravdu neděsí, ten má za úkol pouze přehazovat packety, což zvládá. RB v jiřině má zapnutý hospot, tedy se mu přidávají pravidla do firewallu a tím se více zatěžuje CPU...
Snad jsi si udělal už dobrý obrázek, pokud ne, jeden jsem ti jeden nakreslil.
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Další

Zpět na Odložené

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'