New switch k Davidovi

New switch k Davidovi

PRO
4
80%
efffe, Filip, kovak, turinsky
PROTI
0
Žádná hlasování
ZDRZEL
1
20%
vaclavd
 
Celkem hlasů : 5

New switch k Davidovi

Příspěvekod mcyrin » sob 03. led 2015 23:31:10

Ahoj,

je potřeba koupit novej switch k Davidovi, starýmu switchy pomalu začínaj odcházet porty. Je to docela důležitej bod, takže tam budu chtít vyzkoušet dát malý cisco(SRW2008-K9-G5), vypadá to za ty peníze až moc dobře, pokud by se tenhle switch osvědčil, tak bych ho používal standardně.

jméno akce: new switch k Davidovi
limit akce: 5000Kč
šéf akce: mcyrin
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: New switch k Davidovi

Příspěvekod turinsky » ned 04. led 2015 0:54:33

No, úplně to jako standard moc nevidím, mám nedůvěru k levným řešením obecně drahých značek - bývá to něčím vykoupené. Tohle podle popisu je dost nadupané jak v L2, tak v L3. Pokud je "výkupné" nepřítomnost CLI a relativně vysoká cena za port, tak OK. Uvidíme, jaké budou zkušenosti.
  • 1

turinsky
 
Příspěvky: 825
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: New switch k Davidovi

Příspěvekod mcyrin » ned 04. led 2015 15:56:36

turinsky píše:No, úplně to jako standard moc nevidím, mám nedůvěru k levným řešením obecně drahých značek - bývá to něčím vykoupené. Tohle podle popisu je dost nadupané jak v L2, tak v L3. Pokud je "výkupné" nepřítomnost CLI a relativně vysoká cena za port, tak OK. Uvidíme, jaké budou zkušenosti.


Přesně to mi říkal Vašek. Vůbec mi nejde o zjištění, že tohle Cisco je o pár levelů jinde než cisca co máme v klubovně (2960). Důležitější pro mě je porovnání s tímhle switchem, který to má nahradit, pokud to bude fugnovat podobně či líp, tak s tím nemám jedinej problém, pokud to bude fungovat hůř, tak se vrátíme k standardnímu řešení signamaxu... Těhle switchů máme v síti dost, takže proto to takhle řeším. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: New switch k Davidovi

Příspěvekod vaclavd » ned 04. led 2015 17:08:12

Nejdná se o switch Cisco, ale Linksys http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/doc ... _B-WEB.pdf. Podobný jsem koupil k Mikaelovi, pro konfiguraci se musí požít Windows a ActiveX, nemá standardní Cisco CLI. Na hraní ano, k Davidovi ne. Vždyť je tam napojena třetina Čelákovic. To už raději Tp-Link.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: New switch k Davidovi

Příspěvekod vaclavd » pon 05. led 2015 11:00:08

Doporučuji koupit tento switch http://switche.heureka.cz/cisco-ws-c2960cg-8tc-l/ za asi 17000Kč nebo raději tp-link. Nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné zboží.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: New switch k Davidovi

Příspěvekod mcyrin » pon 05. led 2015 23:34:22

vaclavd píše:Doporučuji koupit tento switch http://switche.heureka.cz/cisco-ws-c2960cg-8tc-l/ za asi 17000Kč nebo raději tp-link. Nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné zboží.


Taky jsem tedkonc hledal lepší switche, došel jsem ke stejnýmu jako ty. :-) Ještě jsem našel tenhle.

No jinak argument o 1/3 bohatě stačí pro to koupit nadupanej switch - tak jsme se i posledně na KI dohodli.
V Pátek se sejdu s Gadamem, poptám se ho na podrobnosti ohledně tech cisc, aby nam poradil. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57


Zpět na Odložené

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'