CCR1036 2S+

CCR1036 2S+ ?

PRO
5
100%
daman, majkl, thunder.m, turinsky, vaclavd
PROTI
0
Žádná hlasování
ZDRZEL
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 5

CCR1036 2S+

Příspěvekod vaclavd » úte 22. bře 2016 21:37:29

Potřebujeme pro routování páteře dva routery, které mají každý dva 10GB porty. Jeden bude routovat BGP 10GB do 10GB interního, druhý bude routovat 10GB do interní 10GB sítě a ta se přes switche 10GB bude distribuovat dále. Jeden routerboard máme, druhý potřebujeme koupit. Jediný Routerboard, který má dva 10GB porty je CCR1036. Kluci budou zítra přepojovat vstup ze Sitelu, zatím si pomůžou s 2xCCR1009, kdy se udělá bonding 4x1G, chtělo by ale CCR1036 koupit.

Materiál:
CCR1036 2S+: 27000Kč

Jméno akce: CCR1036 2S+
Limit akce: 27000Kč
Šéf akce: vaclavd
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: CCR1036 2S+

Příspěvekod turinsky » stř 23. bře 2016 6:54:47

Pokud Ti jde o 2xSFP+, tak se podívej na CRS226-2S+24G-RM. Vyjde levněji, míň žere. Že má pro Tebe zbytečných 24 gigabitových portů, to to 36-jádro taky (pravda, míň, ale místo neušetříš). O trochu menší je CRS226-2S+24G-IN (stolní verze).
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 826
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: CCR1036 2S+

Příspěvekod vaclavd » stř 23. bře 2016 10:46:11

My potřebujeme, aby to byl navíc hlavni router celé interní sítě. Router, kde se píše na webu "CRS226-24G-2S+ Poor routing performance" http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=84648, to asi není ono. Výkonově by stačila nějaká CCR1009, jenomže to nemá 2 SFP+.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: CCR1036 2S+

Příspěvekod turinsky » pon 28. bře 2016 0:01:40

Jo, na fóru se o rychlosti routování zmínili nepříliš pozitivně. Je otázka, zda tohle dělo potřebujeme teď. Nejmíň po první rok, ne-li dva, máme nasmlouvaný 1 Gbit downlik/uplink, pokud jsem to správně pochopil.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 826
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: CCR1036 2S+

Příspěvekod mcyrin » pon 28. bře 2016 9:03:25

turinsky píše:Jo, na fóru se o rychlosti routování zmínili nepříliš pozitivně. Je otázka, zda tohle dělo potřebujeme teď. Nejmíň po první rok, ne-li dva, máme nasmlouvaný 1 Gbit downlik/uplink, pokud jsem to správně pochopil.


Ne, máme stále 10Gbit. Pro UPC bylo jednodušší nám na rok dát cenu jako za Gbit a nechat nám 10Gbit, než aby to předělávali. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57


Zpět na Odložené

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'