Tak bych si to shrnul, kdybych to shrnoval špatně tak mě opravte...
V aktuální stavu celokabeláží je riziko (zdroje oxidací, přechodových odporů, přechodových napětí, prostě bordelu). Tedy by to chtělo začít dělat jinak. Beru to jako postupný vývoj k celokabeláži, která bude navržena, tak že zde nebude žádný problém..
Patchpanel a zásuvka je tedy taky nežádoucí? Jeden z ideálních stavů je natáhnout do každého patra trubku/HK ,tak aby se tam dali protáhnout kabely do každého bytu v patře.
Dle mého budeme mít 3 druhy domů, co u kterého navrhujete?
1)Starý dům:Je zde stoupačka - stoupačka je volná.
1.1)Starý dům:je zde stoupačka - nedá se skrze ní nic nátáhnout
2) Nový dům: je zde stoupačka - je zde HK připraven na protažení kabelu až do bytů.
3) Starý/novy dům - není zde stoupačka
turinsky píše:Takže pro oba - pokud se nepletu, tak ten barák má tři vchody (1424, 1359, 1360), v každém vchodu tři podlaží a v každém podlaží dva byty.
Z dětství si vzpomínám, že v těch domech nebývaly rozumné stoupačky, zato spousta komínů a větracích šachet, kterými si tenkrát lidi protahovali anténní kabely.
Jo přesně taková zde situace je.
Ono jsem předdomluvil to že bychom to natáhli vedle UPC(díra skrze patro a lišta) a že bychom spolu s tím nechali v naší díře i vedení jejich STA, což se jim líbilo. Ale na druhou stranu jak píšeš, prý do každého bytu vedla ze střechy ocelová trubka - to chce ještě prověřit, protože kdyby tam opravdu byla trubka, tak bychom šli určitě touto cestou a rack bychom nechali na půdě.
Napadlo mě to udělat elegantněji a to, že bychom dali do každého patra sice krabici, ale bylo by tam smotáno třeba 12M kabelu aby si to lidé v případě zájmu natáhli až do bytu bez přerušení. A pokud by se připojili oba v patře, tak by se krabice dala pryč..