> dan_tencl napsal(a): To není přece ale požárník, jakkoliv je zkušený. A nejde o požár vzniklý na našich kabelech, ale o požár přenášený přes požární úseky našimi otvory. Ono se mi to sčítá i jinudy, třeba jak parťák sháněl při kolaudaci školky od každého použitého materiálu na stavbě osvědčení o shodě s normami, nějak se co se týká nároků na stavby přitvrzuje.
- To je přeci jedno z které strany to posuzuješ dop....e. Jak souvisí požár přenesený otvorem (navíc jak dříve píšeš) protipožárně zatmeleným) s lištama okolo ? Už fakt nevíš co si vymyslet, když nemáš rozumný protiargument.
- Vidím, že jsi doplnil do původního rozpočtu: "kovové lišty MARS Kopos Kolín 120,–Kč za m" ... tedy jsem se mrknul do jejich sortimentu ....
- ... zde http://www.kopos.cz/docs/pdfs/eum02_listy.pdf jsou klasické PVC lišty ... mimo jiné cituji:
/--
Vyrábí se dle ČSN EN 50 085-1 (ČSN 37 0010) a dalších souvisejících norem, TP a schválené dokumentace.
Použitý materiál: tvrdý samozhášivý polyvinylchlorid (PVC) s teplotní odolností -5 °C až +60 °C.
Lišty a kanály vyhovují zkoušce odolnosti proti šíření plamene dle ČSN EN 50 085-1 čl. 12.1. a dle ČSN 33 2312 čl. 2.10. Je možné je
použít na veškeré podklady stupně hořlavosti A až C3, jsou odolné proti agresivnímu a chemickému prostředí (viz str. 114)
\--
Z dalšího souboru: http://www.kopos.cz/docs/pdfs/eum05_zada.pdf vyplývá, že tyto **plastové lišty lze použít z požárního hlediska k montáži třeba i na dřevěný podklad !!!**
Nechápu, proč musím strávit takového času abych ti dokázal, že kovová lišta za 120 Kč metr je prostě nesmysl !!!
A tím pádem ti odpadnou i náklady za dopravu z Kolína ;)
> Každý dům je samostatný právní subjekt. Dohodli jsme se v domě, že bude jeden rack u nich, kam se napojí lidi z jejich domu a jeden ethernet pro oba směry, souhlasili s vedením kabelu chodbou. Vlákna z Rumunské se provaří v centrálním racku u nich, kabel do racku dosáhne. Postranní domy budou mít na každé straně jeden společný rack, navrhl jsem 19", protože to je levnější než 10", v nich jsou jen switche a vyvazovací panel.
To jsem rád že se nebude kouskovat optika ... nicméně proč nestačí dotáhnout ethernet k jejich stávajícímu switchi ? I tak mi přijde 140 metrů nesmysl ... když zaústění optiky je v sousedních vchodech.
příspěvek upravil Samson: 13.01.2010 00:26:05