diskuse KI

Volmanka - průběžná informace

Příspěvekod tencl » úte 07. pro 2010 0:24:36

Podařilo se mi dnes propojit kotelnu Stankovského přes kotelnu Rumunská do Q-bytu, kde je provozuschopno 10 ze 13ti : samotný Q-byt, kotelna Rumunská (určeno pro signalizaci Q-bytu), Malá čína, z výškových paneláků 1472,1473, 1474, z nízkých paneláků všechny tři, z nových domů 1759. Problémy jsou na dvou věžácích 1471 a 1475 a Volmance 1886. Teď propojím vše tak, aby domy, kde to je v pořádku, se mohly napojit na net do zkušebního režimu, zatím bez lidí, nebo jen pro vyzkoušení ve stejném režimu jako domy u Stefana. Problematické domy - tam budu hledat, kde je problém, v konektorech to sice nejspíš není, ale ostatních možností je dost. U Volmanky bylo extrémní tahání kabelu vnitřkem budovy, a je možné, že došlo k jeho narušení, pak bychom natáhli kabel nový. Do 1471 se tahal kabel velkou silou (byl čtvrtý ve chráničce mezi komorou a Q-bytem a šlo to dost špatně), zde by bylo řešení navařit vlákno v rozvaděči sousedního 1472 a přes komoru ho dotáhnout do 1471. Uvidíme.

Router Q-bytu není vyjasněný, tam "hlasování probíhá":http://www.czela.net/forum/showthread.php?threadid=4336&postid=49756#49756 .



příspěvek upravil dan_tencl: 06.12.2010 23:25:33
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Switche pro Přerovskou cestu

Příspěvekod vaclavd » stř 15. pro 2010 12:28:31

Alza nám zrušil objednávku na switche LINKSYS SRW208MP, teď se z nich snažím získat peníze za zaplacenou fakturu. Buď to musíme koupit jinde, nebo tam dát něco jiného.

Nevíte, kde by se ty switche daly koupit?
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: Switche pro Přerovskou cestu

Příspěvekod samson » stř 15. pro 2010 12:47:24

vaclavd napsal(a):
Alza nám zrušil objednávku na switche LINKSYS SRW208MP, teď se z nich snažím získat peníze za zaplacenou fakturu. Buď to musíme koupit jinde, nebo tam dát něco jiného.

Nevíte, kde by se ty switche daly koupit?


Mě ho sháněli kluci Electroshopu, ale pokud ho nemá Alza, tak ho podle mne nemá nikdo ... asi se zasek kamion se switchem někde na Vysočině :-)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

2xRe: Switche pro Přerovskou cestu

Příspěvekod vaclavd » stř 15. pro 2010 12:52:26

Já to zkusím v Electroshopu, vždyť už na to čekáme měsíc.

Alza teď zjevně prodává jen to, co mají na skladě, nejsou ochotni nic objednat, nereagují na maily a telefon obsluhuje asi jen ty, co se dovolali před tebou :-(

příspěvek upravil vaclavd: 15.12.2010 11:52:56
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Switche pro Přerovskou cestu a Mikaela, problém

Příspěvekod vaclavd » ned 19. pro 2010 17:46:31

Dostal jsem z Alzy switche Linksys SRW208MP místo SRW2008MP, tj. místo 8Gigabit portů, z toho 2SFP (SRW2008MP), mám 8x100MB+2GB SFP (SRV208MP).
/--
Stav teď
|--------|
|Signamax|
|SFP | GB Alcoma David
|SFP | GB Zadráha
|port 1 | 100MB -->Optický převodník Hadera+Mikael
|port 2 | 100MB -->Optický převodník Lidická
|port 3 | 100MB -->Mikrotik access server
|port 4-7| 100MB -->Lidi
|port 8 | 100MB -->Volný
|--------|

Tahle to mělo být
=================
|---------|
|SRW2008MP|
|SFP | GB Alcoma David
|SFP | GB Zadráha
|port1 | GB --|
|---------| |
|
|--------| |
|Signamax| |
|GB |<------|
|SFP | Optický převodník Mikael
|port 1 | -->Optický převodník Hadera
|port 2 | -->Optický převodník Lidická
|port 3 | -->Mikrotik access server
|port 4-7| -->Lidi
|port 8 | -->Volný
|--------|
\--
Problém vrátit, či nevrátit switche, protože SRW208 má porty jen jako ten Signamax, 2xGB+8x100MB takže to, co jsem chtěl udělat z toho neudělám, tj. GB spoj k Mikaelovi.


příspěvek upravil vaclavd: 19.12.2010 16:47:22
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 979
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 21

Re: Switche pro Přerovskou cestu a Mikaela, problém

Příspěvekod mikael » pon 20. pro 2010 18:41:22

Jeden si nechame, ten dame k Mitkovi, tam 2 Gbit porty staci. U tebe je to ale malo, ten musime vratit.
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

WDM PŘEVODNÍK - BÍLÝ VRCH

Příspěvekod sixtyn » pon 20. pro 2010 21:08:58

Odešel nám dnes na Bílém vrchu u Mirka Lísky TP LINK konvertor WDM MC111CS. Dali jsme tam náhradní připravený pro Němcovi a Lenku Seidlovou. Více info Mirek Líska. Potřebujeme koupit nový.
  • 0

sixtyn
 
Příspěvky: 926
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

cisco 2960

Příspěvekod tencl » pon 20. pro 2010 22:21:50

Ahoj, kdo umi nastavit v czele cisco switche do žádané konfigurace ? Potreboval bych nastavit switch Q-bytu, mohu ho nekomu prinest, aby ho nastavil.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: cisco 2960

Příspěvekod honyo » pon 03. led 2011 10:17:50

copak potrebujes nebo to uz je?
  • 0

honyo
 
Příspěvky: 1645
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

2xRe: cisco 2960

Příspěvekod tencl » pon 03. led 2011 12:01:56

honyo napsal(a):
copak potrebujes nebo to uz je?


Není, ve switchi Stankovského jsem pro Q-byt úspěšně použil port 1, co byl dočasně pro Rumunskou (Stefan). Switch v Q-bytu nevím, jakou má dnes IP adresu (byl-li nový s tovární adresou nebo je přenesený odněkud s adresou toho místa), ale switch funguje (nativně) a porty 21-24 (které mi nefungovaly automaticky) zatím nepoužívám, hlavní spoj Q-bytu je proto na portu 20.
Chmela mi dal odkaz na návody, ale když switch jede, tak nějaké nastavování nechám na správce, kterého ustavíte, nerozumím tomu tak, abych se v tom vrtal.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse KI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'