diskuse KI

Re: Pomalá zadráha?

Příspěvekod turinsky » pon 29. srp 2011 19:11:40

Nezdá se mi, že by měla být pomalá. Ale vidím v logu podivné pokusy o přihlášení - uživatelé nobody, web, webmaster, wwwuser, null, root, bin, apache, http z adres 91.212.250.3, 199.168.139.43, 109.73.51.244, 112.223.26.171. Klidně 3 pokusy v jedné sekundě. Že by nějaký útok/červ?
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 825
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

2xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod mcyrin » pon 29. srp 2011 19:28:40

turinsky napsal(a):
Nezdá se mi, že by měla být pomalá. Ale vidím v logu podivné pokusy o přihlášení - uživatelé nobody, web, webmaster, wwwuser, null, root, bin, apache, http z adres 91.212.250.3, 199.168.139.43, 109.73.51.244, 112.223.26.171. Klidně 3 pokusy v jedné sekundě. Že by nějaký útok/červ?


Zadrahou už něco takovýho bylo, odrovnalo to soptíka. Chtělo by to dát na to bacha.. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

3xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod turinsky » pon 29. srp 2011 20:40:41

mcyrin napsal(a):
turinsky napsal(a):
Nezdá se mi, že by měla být pomalá. Ale vidím v logu podivné pokusy o přihlášení - uživatelé nobody, web, webmaster, wwwuser, null, root, bin, apache, http z adres 91.212.250.3, 199.168.139.43, 109.73.51.244, 112.223.26.171. Klidně 3 pokusy v jedné sekundě. Že by nějaký útok/červ?


Zadrahou už něco takovýho bylo, odrovnalo to soptíka. Chtělo by to dát na to bacha.. :-)

Tak bacha na to, tohle bylo v logu právě Soptíka :-(
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 825
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

4xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod samson » úte 30. srp 2011 7:52:50

turinsky napsal(a):
mcyrin napsal(a):
turinsky napsal(a):
Nezdá se mi, že by měla být pomalá. Ale vidím v logu podivné pokusy o přihlášení - uživatelé nobody, web, webmaster, wwwuser, null, root, bin, apache, http z adres 91.212.250.3, 199.168.139.43, 109.73.51.244, 112.223.26.171. Klidně 3 pokusy v jedné sekundě. Že by nějaký útok/červ?


Zadrahou už něco takovýho bylo, odrovnalo to soptíka. Chtělo by to dát na to bacha.. :-)

Tak bacha na to, tohle bylo v logu právě Soptíka :-(


S tím toho moc nesvedeš ... pokud má veřejnou adresu tak tam útoky budou. Leda si ve Firewallu nastavit odkud se dá přihlásit. Ale to zase omezuje v tom, když se potřebuješ náhodou připojit odjinud, než obvykle.

Dal bych ty IP na black list.

Nám v práci útoky taky zpomalily router ... může to mít souvislost ...

Domácí wifi taky může občas brzdit ....

příspěvek upravil Samson: 30.08.2011 07:58:04
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

5xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod Hanab » úte 30. srp 2011 8:37:45

Můžete mi jako laikovi napsat, co se děje a hlavně, jestli bude problém odstraněn. Díky
  • 0

Hanab
 
Příspěvky: 10
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

6xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod turinsky » úte 30. srp 2011 9:42:18

Hanab napsal(a):
Můžete mi jako laikovi napsat, co se děje a hlavně, jestli bude problém odstraněn. Díky

No, problém je v tom, že se zdá, že všechno je rychlé dost. Co všechno máte pomalé? Je to pomalé pořád stejně nebo to někdy jde a jindy je to horší? Jak rychle se načítají stránky czela.net, jak www.seznam.cz? Zkuste na úvodní stránce czela.net měření rychlosti a potom třeba na www.lupa.cz měření rychlosti. Hodnoty budou rozdílné, interní rychlost bude vžedy vyšší, na Lupě byste měla dosáhnout cca 3 Mbit/s. Máte podobnou referenci od někoho ze sousedů? Jestli se načítají pomalu stránky czela.net, pak mě napadá ještě zkusit si půjčit jiný počítač (notebook) a zkusit to s ním. Do internetu Vás to nepustí, ale stránky czela.net budou přístupné i s cizím počítačem.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 825
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

7xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod Hanab » úte 30. srp 2011 10:30:48

Na Lupě se mi po dlouhém stahování ukáže "porušení bezpečnosti", stránky Czela.netu se stahují tak 10 vteřin, Seznam.cz se ukáže hned, ostatní pohyby - mail, ap. tak minutu, stránky banky vůbec...
Měření rychlosti na Czela.netu ukáže: download 6,9 Mb/s, upload 5,4 Mb/s, odezva 8,9 ms.
  • 0

Hanab
 
Příspěvky: 10
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

8xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod Hanab » úte 30. srp 2011 10:52:56

Teď jsem byla u sousedů (Maštálků) a internet jim jde také pomalu, takže u mě být problém nemůže.
  • 0

Hanab
 
Příspěvky: 10
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

5xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod chmelej » úte 30. srp 2011 11:03:48

Samson napsal(a):
turinsky napsal(a):
mcyrin napsal(a):
turinsky napsal(a):
Nezdá se mi, že by měla být pomalá. Ale vidím v logu podivné pokusy o přihlášení - uživatelé nobody, web, webmaster, wwwuser, null, root, bin, apache, http z adres 91.212.250.3, 199.168.139.43, 109.73.51.244, 112.223.26.171. Klidně 3 pokusy v jedné sekundě. Že by nějaký útok/červ?


Zadrahou už něco takovýho bylo, odrovnalo to soptíka. Chtělo by to dát na to bacha.. :-)

Tak bacha na to, tohle bylo v logu právě Soptíka :-(


S tím toho moc nesvedeš ... pokud má veřejnou adresu tak tam útoky budou. Leda si ve Firewallu nastavit odkud se dá přihlásit. Ale to zase omezuje v tom, když se potřebuješ náhodou připojit odjinud, než obvykle.

Dal bych ty IP na black list.



Black list (BL) +- funguje na kazbundovi, ale řekl bych že to není příliš efektivní, protože ty útoky přicházejí z několika set IP, takže postupně bude BL bobtnat a pak bude brzdit víc BL než útočníci. Takže pokud tam nemáš nějakou veřejnou službu tak je lepší a) nemít veřejnou IP b) nemít službu na standardním portu. Já volím variantu a) stím že když potřebuji přístup z venku tak mám VPN ... nebo v nejhorším přistupuji přes hrompace (ssh tunel).


příspěvek upravil chmelej: 30.08.2011 11:06:56
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1018
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 3

6xRe: Pomalá zadráha?

Příspěvekod samson » úte 30. srp 2011 16:44:13

chmelej napsal(a):
Takže pokud tam nemáš nějakou veřejnou službu tak je lepší a) nemít veřejnou IP b) nemít službu na standardním portu. Já volím variantu a) stím že když potřebuji přístup z venku tak mám VPN ... nebo v nejhorším přistupuji přes hrompace (ssh tunel).


příspěvek upravil chmelej: 30.08.2011 11:06:56


Pravda ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5800
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse KI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'