Mapa

Dlouhodobé projekty, myšlenky, vize ...

Mapa

Příspěvekod Wan-To » ned 03. srp 2008 10:56:52

Ještě jsem se kromě nedodělaného netadmina díval na flashovou mapu czela.netu. Mám pocit, že mi dřív někdo říkal, že by to potřebovalo předělat, akorát jsem tenkrát nenašel žádnou vhodnou technologii, takže jsem toho nechal být. Jenže tu jsem teďka našel :-)

- API Amapy.cz (Atlas)
- JavaScript + Prototype a Mootools Frameworky (jsou obsaženy v mapovém API)
- JSON-P pro komunikaci s PHP a MySQL databází

JSON-P je něco jako AJAX, hlavní rozdíly jsou v zásadě ty, že neumožňuje odesílat POST požadavky, ale dokáže načíst data z jakéhokoliv serveru a není potřeba parsovat XML.

Mapové API Atlasu je použitelné zdarma (s podmínkou, že mapa bude veřejně přístupná), vypadá hezky, dobře se s ním pracuje a mapové podklady jsou taky kvalitní.

Je s tím potřeba ještě něco dělat, nebo to padlo? Jestli ano, jaké jsou požadavky na novou verzi?
  • 0

Wan-To
 
Příspěvky: 101
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Mapa

Příspěvekod chmelej » ned 03. srp 2008 12:01:16

Ja si hral s google api viz http://chmelej.czela.net/maps/mapa.v14.html

Pozadavky z nikoho nevytluces, proste kdyz te to zajima tak si pozadavky vymyslis sam a v pripade ze se to ostatnim bude libit tak to budou pouzivat (napr mirkuv Czela debian a teramos). Aby se jim to libilo tak by asi mela mapa obsahovat alespon body,cary ze stavajici mapy - nikdo to zrejme nebude prekreslovat.

Kdyz jsem si stim hral tak jsem narazil na tyhle prekazky
- v databazi mame cca 8000 bodu, kdyz se to natahne do browseru tak se stim neda pracovat (reseni zobrazovat pouze ty zajimavy body cca 50-100 bodu)
- aby se dali delat vybery bodu tak je potreba je mit lepe rozdelene (typ a dulezitost)


příspěvek upravil chmelej: 03.08.2008 12:07:28
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1007
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 2

2xRe: Mapa

Příspěvekod Wan-To » ned 03. srp 2008 12:27:58

Jasně... Hele, nevíš náhodou, jak převést souřadnice z tabulky nodes (snad je to ta správná) na GPS?
  • 0

Wan-To
 
Příspěvky: 101
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

3xRe: Mapa

Příspěvekod tencl » ned 03. srp 2008 16:44:00

Wan-To napsal(a):
Jasně... Hele, nevíš náhodou, jak převést souřadnice z tabulky nodes (snad je to ta správná) na GPS?


Obávám se, že jsou tam jen tak odhadem nasypané posunováním v mapě. Ani nevím, kde je nula, tu by jsi zjistil, když by si vložil nový bod, a dal mu souřadnice při opravě databáze nulové, a odkázal by jsi se na tento bod normálním http odkazem. když se měnil poklad, tak se s mnohými body muselo šoupat - mapa nebyla rovnoměrná (nová nebo stará)

příspěvek upravil dan_tencl: 03.08.2008 16:46:28
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

4xRe: Mapa

Příspěvekod Wan-To » ned 03. srp 2008 18:09:04

dan_tencl napsal(a):
Obávám se, že jsou tam jen tak odhadem nasypané posunováním v mapě. Ani nevím, kde je nula, tu by jsi zjistil, když by si vložil nový bod, a dal mu souřadnice při opravě databáze nulové, a odkázal by jsi se na tento bod normálním http odkazem. když se měnil poklad, tak se s mnohými body muselo šoupat - mapa nebyla rovnoměrná (nová nebo stará)

Nulu jsem našel, tak je snad někde u Staré Boleslavi. Akorát když jsem si vymyslel vztah pro převod, tak ten dával podivné výsledky - dva body, ze kterých jsem vycházel, se zobrazily v pořádku, ale zbytek vždycky trochu vedle, jako by byly podklady různě zakroucené, natočené nebo já nevím co...
  • 0

Wan-To
 
Příspěvky: 101
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

5xRe: Mapa

Příspěvekod tencl » ned 03. srp 2008 18:52:23

Wan-To napsal(a):
dan_tencl napsal(a):
... když se měnil poklad, tak se s mnohými body muselo šoupat - mapa nebyla rovnoměrná (nová nebo stará)


... dva body, ze kterých jsem vycházel, se zobrazily v pořádku, ale zbytek vždycky trochu vedle, jako by byly podklady různě zakroucené, natočené nebo já nevím co...


No to jsem právě říkal. Museli jsme s nimi pak na novém podkladu stejně šoupat, dělali si to lidi sami, a co si neudělali, to jsme nechali nebo to přesunuli sami. Tenkrat bylo ovšem v czele max 300 lidí.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

3xRe: Mapa

Příspěvekod chmelej » ned 10. srp 2008 13:43:33

Wan-To napsal(a):
Jasně... Hele, nevíš náhodou, jak převést souřadnice z tabulky nodes (snad je to ta správná) na GPS?


vim, resil jsem to teorie rika neco o tranformacnich maticich (meritku, posunu a rotaci)... sam do toho moc nevidim, ale vysledek muze vypadat nejak tak: http://chmelej­.czela.net/map­s/tr.pl
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1007
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 2

4xRe: Mapa

Příspěvekod chmelej » stř 20. srp 2008 9:54:26

tak co, jak pokracujes?
  • 0

Uživatelský avatar
chmelej
Administrátor
 
Příspěvky: 1007
Registrován: úte 16. črc 2013 16:08:45
Reputace: 2

5xRe: Mapa

Příspěvekod Wan-To » pát 29. srp 2008 9:50:34

majkl napsal(a):
Bylo by fajn udělat novou mapu:

http://www.czela.net/forum/showthread.php?threadid=3581&postid=42383#42383

Díky za připomenutí :-)

chmelej napsal(a):
tak co, jak pokracujes?

Teďka jsem na to chvíli ani nešáhnul, holt do toho vlezly jiné věci. Rozhodně to ale chci dotáhnout do konce, snad by to nemělo ohrozit ani to, že teďka zase začíná škola a já mám zrovna takové štěstí, že mě čeká maturitní ročník.

Teďka to vypadá asi takhle: http://czela.net/~wanto/ruzne/mapa_screen.png (zatím jen screen, časem to dám někam veřejně)

Zatím funguje přihlašování (podle databáze z netadminu) a přidávání nového bodu. Body jsou úplně nové, se starou mapou nemají nic společného, takže se to bude muset překreslit. Na druhou stranu, teďka budou mít souřadnice v GPS a aspoň se v tom udělá trochu pořádek, bude možné třeba udělat víc typů bodů a tak.

Jinak testoval jsem to zatím ve Firefoxu, Opeře a IE6. V Opeře sice není vykreslování pomocí SVG nejrychlejší, každopádně ve Firefoxu to šlape jak hodinky. (Doufám, že bude šlapat i když tam bude několik set bodů.)


TODO list:
- Zobrazování bodů a spojů (hotovo)
- Přihlašování/odhlašování (hotovo)
- Přidání bodu (hotovo)
- Více typů bodu (zatím tam jsou tři - node, router a ap, jaké další?)
- Editace bodu a přemístění bodu
- Zrušení bodu
- Přidání spoje mezi dvěma označenými body
- Editace spoje
- Zrušení spoje
- Vyhledávání

Co dál? Máte někdo nějaký nápad, jak řešit práva?
  • 0

Wan-To
 
Příspěvky: 101
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

6xRe: Mapa

Příspěvekod tencl » pát 29. srp 2008 10:22:23

Pěkné !

Wan-To napsal(a):

- Více typů bodu (zatím tam jsou tři - node, router a ap, jaké další?)


Dnešní mapa má body :
+ přípojný bod (access point, AP)
+ plánovaný přípojný bod (access point, AP)
+ člen (node)
+ plánovaný člen
+ zvláštní bod (cizí bod), například spojka chráničky, vysílač jiné sítě, místo valné hromady...)
+ uzel sítě (ohyb trasy spoje)

Existuje v netadminu jakás takás vazba mezi členem a bodem v mapě (nikoliv však úplná)



  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Další

Zpět na Rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'