Mapa

Dlouhodobé projekty, myšlenky, vize ...

2xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod daman » čtv 22. srp 2013 19:04:36

Mapa je super.

Ale všiml jsem si, že tam nejsou zanesené nově vzniklé AP + jejich nové spoje. Např. node Zababa, že ;-)
  • 0

daman
 
Příspěvky: 673
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 81

3xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod samson » čtv 22. srp 2013 21:05:08

daman napsal(a):
Mapa je super.

Ale všiml jsem si, že tam nejsou zanesené nově vzniklé AP + jejich nové spoje. Např. node Zababa, že ;-)


Pokud nebyly ve staré mapě, tak tam asi nejsou ... že ... ;)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5786
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

4xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod daman » pát 23. srp 2013 17:07:13

OK, já myslel, že se info do mapy natahuje automaticky z databáze. Ale jestli to teď chápu správně, tak se to tam zadává ručně.

Zkoušel jsem se tedy nalogovat do netadmina, přidat ty nové body, opravit můj "klientský node" na "AP" a natahat od něho spoje ke klientům, ale buďto nemám dostatečné oprávnění nebo jsem něco přehlédl. Každopádně jsem to nevyřešil.

Budťo mi pls někdo upgradujte práva nebo mi řekněte, jak to zadat. Pokud do toho může zasahovat jen někdo (Filip?), tak mu můžu poslat do mailu změny.
  • 0

daman
 
Příspěvky: 673
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 81

5xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod samson » pát 23. srp 2013 20:22:44

daman napsal(a):
OK, já myslel, že se info do mapy natahuje automaticky z databáze. Ale jestli to teď chápu správně, tak se to tam zadává ručně.

Zkoušel jsem se tedy nalogovat do netadmina, přidat ty nové body, opravit můj "klientský node" na "AP" a natahat od něho spoje ke klientům, ale buďto nemám dostatečné oprávnění nebo jsem něco přehlédl. Každopádně jsem to nevyřešil.

Budťo mi pls někdo upgradujte práva nebo mi řekněte, jak to zadat. Pokud do toho může zasahovat jen někdo (Filip?), tak mu můžu poslat do mailu změny.


To jsi pochopil spatne. Samozrejme se to natahuje z databaze. Proc tam neni Zababa nevim.

Zajimalo by mne jak jsi zadal v netadminu souradnice tech novych bodu. Ono by me zajimalo jak jsi vlastne zadal novy bod. Nikde tu moznost nevidim. Nove body se zadavaly pres mapu. ... dokud fungovala.

A jinak. ... mapa je ve stavu budovani. Az budou dostupne dalsi funkce tak to zde bude napsano.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5786
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

6xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod turinsky » pát 03. led 2014 23:57:08

Samson napsal(a):
mapa je ve stavu budovani

Máte někdo představu, zda stav budování mapy směřuje do stavu užívání? Už jsem se tady ptal, zda tomu můžeme nějak napomoct. Ona se síť za posledních cca 3/4 roku docela změnila a mapa (myšleno body, spoje) volá po aktualizaci (smazání zrušeného, doplnění nového, přesunutí zdeformovaného).
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 812
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 23

7xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod mcyrin » sob 04. led 2014 11:05:20

turinsky napsal(a):
Máte někdo představu, zda stav budování mapy směřuje do stavu užívání? Už jsem se tady ptal, zda tomu můžeme nějak napomoct. Ona se síť za posledních cca 3/4 roku docela změnila a mapa (myšleno body, spoje) volá po aktualizaci (smazání zrušeného, doplnění nového, přesunutí zdeformovaného).


Taky bych to rád věděl, připojuji X lidí a pamatovat si kde přesně bydleli není úplně nejlepší... :-D


No a potom co se během budování mapy stala mapa nedostupná bez jakékoliv informace. Co tam zatím nacpat "toto":http://docs.cacti.net/userplugin:gpsmaps byli by tam vidět body v mapě a i s datovým tokem... :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 881
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 51

8xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod turinsky » sob 04. led 2014 11:39:25

mcyrin napsal(a):
Co tam zatím nacpat "toto":http://docs.cacti.net/userplugin:gpsmaps byli by tam vidět body v mapě a i s datovým tokem... :-)

To je nesmysl. Filip strávil fůru času převáděním starých souřadnic na GPS. S tímhle by ses prvniho půl roku okopával úplně stejně.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 812
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 23

9xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod mcyrin » sob 04. led 2014 12:36:16

turinsky napsal(a):
mcyrin napsal(a):
Co tam zatím nacpat "toto":http://docs.cacti.net/userplugin:gpsmaps byli by tam vidět body v mapě a i s datovým tokem... :-)

To je nesmysl. Filip strávil fůru času převáděním starých souřadnic na GPS. S tímhle by ses prvniho půl roku okopával úplně stejně.


No já jsem nechtěl zahodit to co Filip udělal, jen jsem chtěl mít aspon nějakou mapu... Ale máš pravdu že by se to nasazovalo mega dlouho, to je bez debat... :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 881
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 51

8xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod samson » sob 04. led 2014 12:56:34

mcyrin napsal(a):
No a potom co se během budování mapy stala mapa nedostupná bez jakékoliv informace. .....


Mapa se nestala nedostupná během budování, ale současně s fórem.

Psal jsem s Filipem před svátkama a psal, že by na to měl mít trochu času , tak se necháme překvapit.

Jinak IMHO - mapa se všemy členy je pěkná, ale ne nezbytná. Je to sposta práce, myslím, že by do budoucna asi stačila mapa, kde bude vidět kde je možné připojení a kde budou zaneseny páteřní trasy.

  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5786
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

9xRe: V nové mapě už i spoje.

Příspěvekod daman » sob 04. led 2014 14:23:25

Spousta prace by to byla, to je pravda :-(

Ale bylo by to hodně pěkný ... :-)
  • 0

daman
 
Příspěvky: 673
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 81

PředchozíDalší

Zpět na Rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'