Stránka 3 z 6

2xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: čtv 22. srp 2013 19:04:36
od daman
Mapa je super.

Ale všiml jsem si, že tam nejsou zanesené nově vzniklé AP + jejich nové spoje. Např. node Zababa, že ;-)

3xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: čtv 22. srp 2013 21:05:08
od samson
daman napsal(a):
Mapa je super.

Ale všiml jsem si, že tam nejsou zanesené nově vzniklé AP + jejich nové spoje. Např. node Zababa, že ;-)


Pokud nebyly ve staré mapě, tak tam asi nejsou ... že ... ;)

4xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: pát 23. srp 2013 17:07:13
od daman
OK, já myslel, že se info do mapy natahuje automaticky z databáze. Ale jestli to teď chápu správně, tak se to tam zadává ručně.

Zkoušel jsem se tedy nalogovat do netadmina, přidat ty nové body, opravit můj "klientský node" na "AP" a natahat od něho spoje ke klientům, ale buďto nemám dostatečné oprávnění nebo jsem něco přehlédl. Každopádně jsem to nevyřešil.

Budťo mi pls někdo upgradujte práva nebo mi řekněte, jak to zadat. Pokud do toho může zasahovat jen někdo (Filip?), tak mu můžu poslat do mailu změny.

5xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: pát 23. srp 2013 20:22:44
od samson
daman napsal(a):
OK, já myslel, že se info do mapy natahuje automaticky z databáze. Ale jestli to teď chápu správně, tak se to tam zadává ručně.

Zkoušel jsem se tedy nalogovat do netadmina, přidat ty nové body, opravit můj "klientský node" na "AP" a natahat od něho spoje ke klientům, ale buďto nemám dostatečné oprávnění nebo jsem něco přehlédl. Každopádně jsem to nevyřešil.

Budťo mi pls někdo upgradujte práva nebo mi řekněte, jak to zadat. Pokud do toho může zasahovat jen někdo (Filip?), tak mu můžu poslat do mailu změny.


To jsi pochopil spatne. Samozrejme se to natahuje z databaze. Proc tam neni Zababa nevim.

Zajimalo by mne jak jsi zadal v netadminu souradnice tech novych bodu. Ono by me zajimalo jak jsi vlastne zadal novy bod. Nikde tu moznost nevidim. Nove body se zadavaly pres mapu. ... dokud fungovala.

A jinak. ... mapa je ve stavu budovani. Az budou dostupne dalsi funkce tak to zde bude napsano.

6xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: pát 03. led 2014 23:57:08
od turinsky
Samson napsal(a):
mapa je ve stavu budovani

Máte někdo představu, zda stav budování mapy směřuje do stavu užívání? Už jsem se tady ptal, zda tomu můžeme nějak napomoct. Ona se síť za posledních cca 3/4 roku docela změnila a mapa (myšleno body, spoje) volá po aktualizaci (smazání zrušeného, doplnění nového, přesunutí zdeformovaného).

7xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: sob 04. led 2014 11:05:20
od mcyrin
turinsky napsal(a):
Máte někdo představu, zda stav budování mapy směřuje do stavu užívání? Už jsem se tady ptal, zda tomu můžeme nějak napomoct. Ona se síť za posledních cca 3/4 roku docela změnila a mapa (myšleno body, spoje) volá po aktualizaci (smazání zrušeného, doplnění nového, přesunutí zdeformovaného).


Taky bych to rád věděl, připojuji X lidí a pamatovat si kde přesně bydleli není úplně nejlepší... :-D


No a potom co se během budování mapy stala mapa nedostupná bez jakékoliv informace. Co tam zatím nacpat "toto":http://docs.cacti.net/userplugin:gpsmaps byli by tam vidět body v mapě a i s datovým tokem... :-)

8xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: sob 04. led 2014 11:39:25
od turinsky
mcyrin napsal(a):
Co tam zatím nacpat "toto":http://docs.cacti.net/userplugin:gpsmaps byli by tam vidět body v mapě a i s datovým tokem... :-)

To je nesmysl. Filip strávil fůru času převáděním starých souřadnic na GPS. S tímhle by ses prvniho půl roku okopával úplně stejně.

9xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: sob 04. led 2014 12:36:16
od mcyrin
turinsky napsal(a):
mcyrin napsal(a):
Co tam zatím nacpat "toto":http://docs.cacti.net/userplugin:gpsmaps byli by tam vidět body v mapě a i s datovým tokem... :-)

To je nesmysl. Filip strávil fůru času převáděním starých souřadnic na GPS. S tímhle by ses prvniho půl roku okopával úplně stejně.


No já jsem nechtěl zahodit to co Filip udělal, jen jsem chtěl mít aspon nějakou mapu... Ale máš pravdu že by se to nasazovalo mega dlouho, to je bez debat... :-)

8xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: sob 04. led 2014 12:56:34
od samson
mcyrin napsal(a):
No a potom co se během budování mapy stala mapa nedostupná bez jakékoliv informace. .....


Mapa se nestala nedostupná během budování, ale současně s fórem.

Psal jsem s Filipem před svátkama a psal, že by na to měl mít trochu času , tak se necháme překvapit.

Jinak IMHO - mapa se všemy členy je pěkná, ale ne nezbytná. Je to sposta práce, myslím, že by do budoucna asi stačila mapa, kde bude vidět kde je možné připojení a kde budou zaneseny páteřní trasy.


9xRe: V nové mapě už i spoje.

PříspěvekNapsal: sob 04. led 2014 14:23:25
od daman
Spousta prace by to byla, to je pravda :-(

Ale bylo by to hodně pěkný ... :-)