Vypnutí XP

Jen tak o životě

Vypnutí XP

Příspěvekod PetrD » ned 09. lis 2003 2:35:52

Neví náhodou někdo jak vytvořit zástupce vypnutí PC ve Win XP? Popřípadě ho vytvořil a poslal mi ho mailem...? :)
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Vypnutí XP

Příspěvekod thunder.m » ned 09. lis 2003 11:15:58

> PetrD napsal(a):
> Neví náhodou někdo jak vytvořit zástupce vypnutí PC ve Win XP? Popřípadě ho vytvořil a poslal mi ho mailem...? :)

Zkus ByAlarm, ten umí udělat jak zástupce vypnutí, restartu a hybernace, tak umí u některých desek zapínat a vypínat PC ve zvolený čas. Zkus třeba www.tvfreak.cz v sekci download ho určitě najdeš, nebo seznam.
  • 0

thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod tomk » ned 09. lis 2003 12:02:00

Proc nevyuzit funkci windows:

shutdown -s -f -t 0

(provede okamzite vypnuti i kdyz je nejaka aplikace spustena)
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod PetrD » ned 09. lis 2003 19:44:13

> TomK napsal(a):
> Proc nevyuzit funkci windows:

> shutdown -s -f -t 0

> (provede okamzite vypnuti i kdyz je nejaka aplikace spustena)

Jenže se ten počítač nevypne úplně, pořád běží.... u -s - t naskočí obrazovka nyní můžete poč vyvnout a -f se akorát odhlásí...
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod blepetr » ned 09. lis 2003 22:47:23


> Jenže se ten počítač nevypne úplně, pořád běží.... u -s - t naskočí obrazovka nyní můžete poč vyvnout a -f se akorát odhlásí...

V posledním "computeru" jsou dva prográmky, které vytvoří vypínací ikonu na desktopu.
  • 0

blepetr
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod tomk » pon 10. lis 2003 22:41:50

> PetrD napsal(a):
> > TomK napsal(a):
> > Proc nevyuzit funkci windows:

> > shutdown -s -f -t 0

> > (provede okamzite vypnuti i kdyz je nejaka aplikace spustena)

> Jenže se ten počítač nevypne úplně, pořád běží.... u -s - t naskočí obrazovka nyní můžete poč vyvnout a -f se akorát odhlásí...

Me to chodi a vzdycky chodilo bez problemu. Rekl bych ze mas problem i s normalnim vypinanim pres Start/Vypnout. Mrkni jestli mas dobre zapnute ACPI neboli vylepsene rizeni spotreby. BIOS + WindowsXP

Jestli ti nejsou jasne prepinace, mrkni v cmd na "shutdown /?". Na odhlaseni se pouziva -l
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod thunder.m » úte 11. lis 2003 1:20:56

> TomK napsal(a):
> > PetrD napsal(a):
> > > TomK napsal(a):
> > > Proc nevyuzit funkci windows:

> > > shutdown -s -f -t 0

> > > (provede okamzite vypnuti i kdyz je nejaka aplikace spustena)

> > Jenže se ten počítač nevypne úplně, pořád běží.... u -s - t naskočí obrazovka nyní můžete poč vyvnout a -f se akorát odhlásí...

> Me to chodi a vzdycky chodilo bez problemu. Rekl bych ze mas problem i s normalnim vypinanim pres Start/Vypnout. Mrkni jestli mas dobre zapnute ACPI neboli vylepsene rizeni spotreby. BIOS + WindowsXP

> Jestli ti nejsou jasne prepinace, mrkni v cmd na "shutdown /?". Na odhlaseni se pouziva -l
>

Jo až na to, že zapnutí ACPI, je na přeinstalování Windowsů alespoň u XP.


příspěvek upraven: 11.11.2003 00:21:08
  • 0

thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod tomk » úte 11. lis 2003 7:45:35


> Jo až na to, že zapnutí ACPI, je na přeinstalování Windowsů alespoň u XP.

Rekl bych ze uplne staci zapnout v biosu PowerManagement a mit spravne nainstalovany ovladace k zakladni desce. Ve spravci zarizeni by se ti pak melo zobrazit spoustu zarizeni ACPI, podle toho co vsechno ta tvoje deska podporuje.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod PetrD » úte 11. lis 2003 17:59:24

-t> TomK napsal(a):
>> Rekl bych ze uplne staci zapnout v biosu PowerManagement a mit spravne nainstalovany ovladace k zakladni desce. Ve spravci zarizeni by se ti pak melo zobrazit spoustu zarizeni ACPI, podle toho co vsechno ta tvoje deska podporuje.

To vše zapnuté mám, z nabídky start vypínám pc normálně i přes klávesnici, potřebuji poč vypnout ve stanovený čas... takže by mě stačil zástupce pro vypnutí a já bych ho zadal do naplánovaných úloh v XP ale shutdown -f -s -t mě poč nevypnou... ... nevým proč.. hodí mě to buď do přihlašovacího okna, nebo mě naběhne černá obrazovka s logem Xp a nápisem nyní můžete poč vypnout.. jak kdyby to byla ATčková deska..
  • 0

PetrD
 
Příspěvky: 588
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

: Re: Vypnutí XP

Příspěvekod blepetr » úte 11. lis 2003 19:35:59


> To vše zapnuté mám, z nabídky start vypínám pc normálně i přes klávesnici, potřebuji poč vypnout ve stanovený čas... takže by mě stačil zástupce pro vypnutí a já bych ho zadal do naplánovaných úloh v XP ale shutdown -f -s -t mě poč nevypnou... ... nevým proč.. hodí mě to buď do přihlašovacího okna, nebo mě naběhne černá obrazovka s logem Xp a nápisem nyní můžete poč vypnout.. jak kdyby to byla ATčková deska..

nevím co máš tedy za problém, deska, nebo příkaz ale až se připojíš pošlu ti přez ICQ nebo Jaber dva prográmky a můžeš je zkusit.
  • 0

blepetr
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Další

Zpět na Klubovna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'