Přehozeno přes O2

co je na síti

Přehozeno přes O2

Příspěvekod vaclavd » pát 04. kvě 2012 19:12:51

Hrompac v Sitelu je připojen přes VLANu. Ještě musíme připoji VLANu napřímo do switche, teď je v bridge na RB1100-AH2.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 984
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 22

Re: Přehozeno přes O2

Příspěvekod honyo » sob 05. kvě 2012 7:10:01

super, vypada ze to jede dooobre. klidne tam prepoj i ruma at se to otestuje.:-)

příspěvek upravil honyo: 05.05.2012 08:18:09
  • 0

Uživatelský avatar
honyo
 
Příspěvky: 1646
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

2xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod vaclavd » sob 05. kvě 2012 20:34:31

Nedaří se mi dostat z Ruma přes VLANu 4015 na Hrompace. Přiřadil jsem si testovací ip 192.168.70.1, dostanu se na Gin, BGP-router a ne Hrompace. To same ze switche Kaple. Uvidím, až O2 připojím do switche, teď je to v bridgi na BGP-routeru.
Bohužel nemám klíč od kotelny Na stráni. :-(
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 984
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 22

3xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod honyo » sob 05. kvě 2012 21:21:20

vaclavd napsal(a):
Nedaří se mi dostat z Ruma přes VLANu 4015 na Hrompace. Přiřadil jsem si testovací ip 192.168.70.1, dostanu se na Gin, BGP-router a ne Hrompace. To same ze switche Kaple. Uvidím, až O2 připojím do switche, teď je to v bridgi na BGP-routeru.
Bohužel nemám klíč od kotelny Na stráni. :-(

uz to asi jede. z hromapce 70.1 pinga i telneti
  • 0

Uživatelský avatar
honyo
 
Příspěvky: 1646
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

3xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod samson » ned 06. kvě 2012 8:55:40

vaclavd napsal(a):
Nedaří se mi dostat z Ruma přes VLANu 4015 na Hrompace. Přiřadil jsem si testovací ip 192.168.70.1, dostanu se na Gin, BGP-router a ne Hrompace. To same ze switche Kaple. Uvidím, až O2 připojím do switche, teď je to v bridgi na BGP-routeru.
Bohužel nemám klíč od kotelny Na stráni. :-(


Já myslel, že ted stačí na jednotlivých routerech změni takovou tu VLANu "253" ... aby to jelo druhou stranou ? Tedy přes O2 ... sice je to pracnější ... ale šlo by to ne ?
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5803
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

4xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod honyo » ned 06. kvě 2012 9:03:08

Samson napsal(a):
Já myslel, že ted stačí na jednotlivých routerech změni takovou tu VLANu "253" ... aby to jelo druhou stranou ? Tedy přes O2 ... sice je to pracnější ... ale šlo by to ne ?

asi, ale predpokladam ze Vasek nechtel posilat vse pres jeden router.
  • 0

Uživatelský avatar
honyo
 
Příspěvky: 1646
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

5xRe: Přehozeno přes O2 cez i sloane

Příspěvekod vaclavd » ned 06. kvě 2012 9:30:50

Celý czela.net jede přes jeden spoj o2.

Musel jsem vyhodit vlanu 4001 z konfigurace na switchi kaple, pak jsem se teprve dostal z rumu na hrompace.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 984
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 22

5xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod vaclavd » ned 06. kvě 2012 9:38:13

honyo napsal(a):
Samson napsal(a):
Já myslel, že ted stačí na jednotlivých routerech změni takovou tu VLANu "253" ... aby to jelo druhou stranou ? Tedy přes O2 ... sice je to pracnější ... ale šlo by to ne ?

asi, ale predpokladam ze Vasek nechtel posilat vse pres jeden router.

Vlan 253 je páteř, z tou se nebude nic dělat. Musíme mít dva páteřní routery kvůli možnámu výpadku (rum/gin). Chtěl bych mít i dva aktivní BGP routery. S tím mám zatím problémy. Pak musíme mít dva routery pro připojení vzdálených lokalit (pivo/nový router). Když teď rebootuju pivo, nepůjde zadráha, stejně jako pře shození spoje do Záp jim to nejede.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 984
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 22

6xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod Kaba » pon 07. kvě 2012 9:30:18

Měl bych dotazy:

- 1) Teď už má každý uživatel svou veřejnou IP adresu? Nebo ji má jenom určitý segment? Viz tady:
"Pak do internetu jedete přes nový spoj a je nakonfigurován NAT 1:1 s veřejnými adresami
10.93.64.0/26<->78.108.100.0/26, (přes VPN), tj. např 10.93.64.4 se natuje na 10.108.100.4"

- 2) Co se týká rychlosti, tak podle tabulky připojení jsem spojenej s Kaplí přes 10 Ghz 88Megabitů
a dál už způsob připojení neklesne pod 100Megabitů. Čili když budu počítat
88 Megabitů je pro lepší přehlednost 88 000 000 bitů : 8 = 11 000 000 bajtů : 1 000 000 = 11 Megabajtů.
Čili by mi to tady mělo jet 11 Megabajtů za sekundu. Ale víc jak 700 Kilobajtů za sekundu nedosáhnu.
A těch 700 KB mi tady jelo vždycky.

Tak kde je těch 600 Mbit od O2?




příspěvek upravil Kaba: 07.05.2012 09:31:11

příspěvek upravil Kaba: 07.05.2012 09:31:30
  • 0

Kaba
 
Příspěvky: 848
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

7xRe: Přehozeno přes O2

Příspěvekod vaclavd » úte 08. kvě 2012 10:02:06

- Nat 1:1 přes PPTP/OVPN teď nefunguje, protože nový BGP router není teď připojen do vnějšího internetu přes vlan 4001. Vlanu 4001 jsme vypnuli na switchi, protože kvůli spanning tree nešlo propojit spoj o2 na router rum. Zase to přehodím nazpátek až překonfiguruji switche.
- já jsem připojen taky přes Alcomu a rychlost 85Mbit mám, teď reálně při měření na http://rychlost.cz/vysledek/ 30/45 Mbit download/upload.
  • 0

vaclavd
 
Příspěvky: 984
Registrován: stř 31. črc 2013 16:00:35
Reputace: 22


Zpět na Původní diskuse

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'