Upgrade na 10GBit

co je na síti

6xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod samson » stř 08. led 2014 16:04:13

mcyrin napsal(a):
To sice jo, ale skončí to jako optická komise... Spíš bych to dal KI jako hlavní úkol číslo 1... Sice na KI jsou rušivý živly, ale přijde mi to že toto musí bezpodmínečně vyřešit a udělat vizi. Udanej směr má vzniknout zde z fora... Zatím jsme se bavili jestli jo nebo ne. Ale prostě chce to vyřešit jak to odroutovat, jestli budeme mít NFX na páteři a na ní to rovnou silnejma strojema odroutujeme či jak... Poptám to na NFX...


Nemyslím že tak skončí. Tvá slova, že to KI MUSÍ udělat je právě to co KI nemá ráda. Pokud se dobrovolně někdo přihlásí do pracovní skupiny tak to bude úplně o něčem jiném.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

7xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod mcyrin » stř 08. led 2014 16:19:27

Samson napsal(a):
Nemyslím že tak skončí. Tvá slova, že to KI MUSÍ udělat je právě to co KI nemá ráda. Pokud se dobrovolně někdo přihlásí do pracovní skupiny tak to bude úplně o něčem jiném.


No mě je v podstatě jedno kdo o tomhle tohle vlákno moc není, mělo by se spíš diskuzovat jak...


Jak by jsi třeba topologii rozvrhnul ty???
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

8xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod samson » stř 08. led 2014 16:44:39

mcyrin napsal(a):
Samson napsal(a):
Nemyslím že tak skončí. Tvá slova, že to KI MUSÍ udělat je právě to co KI nemá ráda. Pokud se dobrovolně někdo přihlásí do pracovní skupiny tak to bude úplně o něčem jiném.


No mě je v podstatě jedno kdo o tomhle tohle vlákno moc není, mělo by se spíš diskuzovat jak...


Jak by jsi třeba topologii rozvrhnul ty???


Já bych rozvrhnul, aby si na to sedli 3-4 chytrý kluci :-)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

9xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod daman » čtv 09. led 2014 0:48:44

Neodpustím si rýpnutí - když jsem měl obdobnou vizi (v daleko skromnějším měřítku) já na poslední KI, a to posílit spoj z centra do jedné nejmenované periferie, ozývaly se hlasy, že zatím nevyčerpáme ani stávající kapacitu spoje, tak o co nám jde.

Ale věc je přesně tak, jak vyplývá z Mcyrinových a Samsonových příspěvků - když je kapacita malá, lidi to omezení prostě přijmou. Viz například u nás doma diskuze se členy rodiny, aby si moc nepouštěli IPTV a neblokovali bandwidth ostatním, ale to jen tak na okraj. Když se kapacita zvýší, tak v otázce multimédií uděláme rozhodně mnoha lidem radost.

Abych byl správně pochopen - já jsem samozřejmě jakékoli technické vychytávce a zlepšení všema deseti nakloněn a vize do budoucna mám rád. Kdyby se o tom hlasovalo na VH, tak pro to určitě zvednu ruku. Jen se usmívám, že z argumentu proti se najednou udělá argument pro :-D
  • 0

daman
 
Příspěvky: 709
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 117

10xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod samson » čtv 09. led 2014 9:13:43

daman napsal(a):
Neodpustím si rýpnutí - když jsem měl obdobnou vizi (v daleko skromnějším měřítku) já na poslední KI, a to posílit spoj z centra do jedné nejmenované periferie, ozývaly se hlasy, že zatím nevyčerpáme ani stávající kapacitu spoje, tak o co nám jde.


To není obdobná vize ... to je něco úplně jiného. Bavíme se o
- **hlavní konektivitě**
- o smlouvě, kterou 3 roky nemůžeme měnit (respektive můžeme, ale prodlužuje se smluvní závazek)
- jelikož stávající konektivita se blíží k hranici, tak **MUSÍME** upgradovat na vyšší rychlost
- upgrade rychlosti bude znamenat i upgrade HW - je nutné to připravit
- bude to až za rok

Chápu jak to myslíš, ale je to úplně o něčem jiném. A přestože nevyčerpáte stávající kapacitu tak budete mít po upgradu infrastruktury rychlejší pojítko které do nedávna zásobovalo celou Jiřinu s nepoměrně více členy.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

11xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod mcyrin » čtv 09. led 2014 11:37:31

Samson napsal(a):
- jelikož stávající konektivita se blíží k hranici, tak **MUSÍME** upgradovat na vyšší rychlost
- upgrade rychlosti bude znamenat i upgrade HW - je nutné to připravit
- bude to až za rok

Chápu jak to myslíš, ale je to úplně o něčem jiném. A přestože nevyčerpáte stávající kapacitu tak budete mít po upgradu infrastruktury rychlejší pojítko které do nedávna zásobovalo celou Jiřinu s nepoměrně více členy.


Souhlas, máme možnost z 2 vyšších rychlostí... - 1Gbit, 10Gbit co zvolíme je skoro jasný... :)


Pojítko z Jiřiny nedostanou, až budu mít víc času, tak hoze Satahem přesuneme do Káranýho - to už bylo řečený na KI kdy se dohodlo koupení nového pojítka... :-)

Pokud vše vyjde, tak bychom mohli mít dvě stejná pojítka co jsou do Jiřiny z Milovic. Tedy by se dali použít do Záluží a někam, jen budou až v průběhu léta... :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

12xRe: Upgrade na 10GBit

Příspěvekod samson » čtv 09. led 2014 12:15:46

mcyrin napsal(a):
Pojítko z Jiřiny nedostanou, až budu mít víc času, tak hoze Satahem přesuneme do Káranýho - to už bylo řečený na KI kdy se dohodlo koupení nového pojítka... :-)
Pokud vše vyjde, tak bychom mohli mít dvě stejná pojítka co jsou do Jiřiny z Milovic. Tedy by se dali použít do Záluží a někam, jen budou až v průběhu léta... :-)


Jo ... sorry ... zapomněl jsem ...
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Předchozí

Zpět na Původní diskuse

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'