Připojení v Mochově

Spoj do Mochova

Příspěvekod tencl » ned 23. úno 2014 23:28:25

Alcoma nedává stabilní rychlosti, chvíli jede jak víno a chvíli ne. Přitom antény Matěj nasměroval správně, problém je v rušení, nejspíš od vysokého napětí. Na dnešní usnášení neschopné infra jsme se dohodli, že zkusíme se dohodnout s 1582 na výměně 5GHz za 10GHz Alcomu (případně na nějaký ze sousedních domů) jako dočasné řešení na čtvrt až půl roku a já zkusím poptat ČEZ ICT (Čeznet), zda je možná optika mezi rozvodnami plus umístění antény.

Ad Toušeň - ono by se dalo vysílat možná i z rozvodny Toušeň, to je pak vzdálenost na Sokolovnu ve stovkách metrů.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod naj.satah » čtv 27. úno 2014 18:17:11

Jestli test dopadne dobre tak zitra se jde pripojovat :)

Obrázek
  • 1

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Mochovská sága završena.

Příspěvekod tencl » pon 26. kvě 2014 20:18:41

V Mochově za mne padla. Padla ! PADLAAAAAAA !!!! Kluci dodělávají ještě přípojky, případně v bytovce ethernety, ale komory už jsou zasypané, na hladko pěknou hlínou, dokumentace http://www.czela.net/wiki/index.php/Mochov je kompletní (geodetická, fotodokumentace, chráničky i svary) a nemám zde už co dělat. Legrace byla, když jsem dnes zasypával poslední komoru a říkám všude do vzduchu - poslední, konec, hurá, užíval jsem si to. A přišel jeden pán, že by potřeboval o 10cm popotáhnout kabel, no jasně, teď jsem zalepil chráničku, ale mám dobrou náladu, jasně, rozlepuju, a konec si užívám podruhé - a přišla paní, že by ráda kabel jak to avízovala. No tak ji zasypávám jen málo, Matěj se Satahem mají práci, ale budování je už fakt u konce. Mochovská sága není nekonečná, i když to tak vypadalo - odhadoval jsem, že do zimy to bude hotové a nebylo. A už je .Tra la laalalallllaa odijééé bumtarara...
  • 6

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod majkl » úte 27. kvě 2014 16:19:18

Užasný, klobouk dolů!!!
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod la_da » stř 28. kvě 2014 18:44:16

Děkujeme za kabel, snad to bude vše OK a pofrčí to bez problémů, až na věky amen. ;)
  • 0

la_da
 
Příspěvky: 130
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Wifi v Mochově

Příspěvekod tencl » pon 30. čer 2014 20:14:37

Mcyrin mailoval
No klidně bych tam dal slabej všesměr, přijde mi to oka. Bohužel nedokážu úplně z fotek určit zda by se nám to AP vyplatilo či ne.
Udělal jsem mapu vykrytí Mochova vzduchem - rozdělil jsem to do X oblastí.
Naší wifi strategií by mělo být se dostat do každé oblasti na barák odkud jsme schopni pokrýt celou oblast, případně vybrat místo které zvládne vykrýt dvě oblasti.
Co nechceme je: být na nejvyšším bode v Mochově a odtud bychom se snažili pokrejt celý mochov.
Důvod to má jednoduchý - nejvyšší bod v Mochově nachytá asi tak 100x víc bordelu jak lokální AP. Vzhledem k tomu, že v mochově chceme pouze "vysokorychlsotní přípojky" a to i na wifi, tak se tomu musíme přizpůsobit.
V mochově to chce celý projít a vymyslet odkud kam se dá poslat peer, jestli danou oblast odtamtud vykryjeme atd...
Jakou strategii pro připojování zvolíme? Vybudujeme AP a dáme lidem do schránky letáčky, případně to dáme do místního zpravodaje?
cíl cvičení je pokrýt celý Mochov že?
K oblastem mi napište jak to vidíte.

mochov_oblasti_wifi.jpg
mochov_oblasti_wifi.jpg (119.39 KiB) Zobrazeno 3694 krát




Pěkná mapka !

Máme domluvený na optice bod u Filipa a můžeme začít domlouvat Sokolovnu. Z těchto bodů peer do oblasti X.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod samson » úte 01. črc 2014 8:00:16

Osobně bych letáky neházel a nic dopředu nebudoval. Zůstal bych u původních postupů. Pokud bude mít někdo zájem tak ať se ozve na KI , sežene si někoho k sobě a pak se udělá AP.
IMHO přece nemáme cíle jako pokrýt celý Mochov. Využili jsme výkopů města. Máme optiku, zlepší se nám jméno a lidi, když se budou chtít připojit tak se ozvou.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5803
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod tencl » úte 01. črc 2014 8:41:24

Samozřejmě nebudeme vysílat naprázdno, ale ono to chce trochu rozmyslu předem. Máme několik míst, odkud z optiky můžeme vysílat, a z nich viditelnost je jen někam. Zároveň zájemci budou/jsou jen z oněch oblastí, které Matěj označil. Dobře zvolené místo pro místní AP musí být viditelné z optiky a zároveň pokrýt celou oblast X. Matějův přístup se mi líbí, bude na každého zájemce včas připraven. Musíme si rozvážit, zda lidi třeba z Chudomelské pokryjeme od Filipa nebo z bytovky či ze Sokolovny, na vysílací místo musí být smlouva která to umožní, elektrika, zařízení musí mít rezervu pro takový budoucí spoj. Budujeme například připojení školy, otázka je, zda v tom místě budou v případě potřeby i další antény...

Ve zpravodaji bychom měli lidem dát nějakou informaci, co že se to událo, udělat prohlídku položené optiky, k tomu pozvánku na oslavu dokončené akce a probereme připojení se zájemci o wifi.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod samson » úte 01. črc 2014 9:05:10

Stejně si myslím, že stahujeme kalhoty příliš daleko před brodem ...
Níže se píše: "Jakou strategii pro připojování zvolíme? Vybudujeme AP a dáme lidem do schránky letáčky, případně to dáme do místního zpravodaje? cíl cvičení je pokrýt celý Mochov že?"

To je podle mne špatně. Strategie je možná vytipovat vhodná místa, popř oslovit majitele jestli by v budoucnu byli ochotní či měli zájem o AP na baráku, ale stále i to mi přijde zbytečné, když nevíme jestli je zájem.

Nerad bych abychom se stali nadháněči klientů jako je ISP. To nemáme zapotřebí a ani tak nefungujeme !!!
Jak jsem psal. Když někdo bude chtít připojit tak ať se ozve. Zde není potřeba přehnaná aktivita, kterou bych směroval spíše do nevyužitých optik v panelácích.

Oslava je dobrý nápad - mluví se o ní už dlouho. Informativní článek ve zpravodaji též, ale spíše jako pozvánka na oslavu než informace o internetovém připojení !!!
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5803
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Připojení v Mochově

Příspěvekod efffe » úte 01. črc 2014 10:40:27

Také vidím větší problém v panelácích, kde je optika dost nevyužitá. Dále je spousta nedokončené práce v Čelákovicích. Nutně pokrývat celou obec x APčky není zrovna nejlepší nápad, a je dobré, když se lidé hlásí sami. Počítám, že si to řeknou, a hlásit se začnou.
  • 0

efffe
 
Příspěvky: 380
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 7

PředchozíDalší

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'