node Q-byt

3xRe: Q-byt dokumentace

Příspěvekod turinsky » čtv 14. úno 2013 1:49:47

Jasně, že není jiné sítě, ale celý spoj realizovali lidi z Jablonky, podle mě dodali i ten rack.

Celistvý spoj ze střechy je realizovaný jako VLAN, extra kabel není.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 828
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

4xRe: Q-byt dokumentace

Příspěvekod tencl » čtv 14. úno 2013 14:13:08

Ok, pouštím z hlavy. Klíč 1437 mít budeme, p. Burian souhlas dal. Jestli to bude dřív než ti vrátím klíče, tak vyzvednu i tyhle.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

5xRe: Q-byt dokumentace

Příspěvekod naj.satah » čtv 14. úno 2013 18:00:26

Od horniho racku v 1471 mam (od Mildy) klice, a uprime je mi z toho klubka hadu a vseho spatne.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Učesání racku v Qbytu

Příspěvekod turinsky » pon 29. zář 2014 20:11:40

Minulý týden jsme se Satahem udělali malou rošádu na Qbytu - co šlo (bylo toho 9 spojů), jsme přepojili z vany s převodníky na nový SFP switch. Tím zmizela jedna vana a místo ní přibyl switch, tedy ve výsledku vzniklo volné místo zvící 1U. Zvětšil se prostor pro proudění vzduchu a snížil celkový příkon, takže by se měla snížit teplota v racku. Po provaření druhého vlákna do 1471 přesuneme do Qbytu záložní BGP router a spoj na Jablonku oddělíme od switche pro členy v domě.
  • 2

turinsky
 
Příspěvky: 828
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

Re: node Q-byt

Příspěvekod mcyrin » stř 24. úno 2021 18:57:13

Ahoj,

máme v plánu upgradovat celou lokalitu Q-bytu, tak aby v každém domě, kde je připojených více členů (dává to smysl) dáme jako uplink 10GBit, tak aby každý měl svůj Gbit pro sebe.

První vlaštovkou v této rošádě je výměna routeru, je to vcelku rutinní operace, ale jak to známe, tak i ta se může zvrtnout. V době Corony tedy budu volit termín, bud brzy ráno, nebo někdy po půlnoci - no můj plán je počkat na první ranní potřebu a vyrazím do Q-bytu (to se vsadím, že budu spát po půl roce do 10 hodin), tak uvidíme jak to dopadne.

Po výměně routeru už budeme přepojovat switche a SFP, kus za kus, takže ty výpadky budou opravdu krátký. :-)))

Jako zajímavost bych chtěl vypíchnout, že Milan ze Satahem tento bod upgradovali v roce 2014 a do dneška tam nebyl nějaký větší upgrade, takže klobouček aktuálnímu HW.
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Re: node Q-byt

Příspěvekod mcyrin » čtv 25. úno 2021 2:17:34

Ahoj,

před chvílí jsem router vyměnil, výpadek byl cca 3min... :)
  • 1

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Předchozí

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'