node Q-byt

3xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod turinsky » čtv 30. pro 2010 22:02:07

dan_tencl napsal(a):
Sviti. Jede po nem vse, co vede do Q-bytu vcetne Rumunske.


I dál. Kontrolováno dneska u nás na pumpě. Cvičně jsem připojil ntb přímo na převodník - dostal jsem IP adresu a chvíli jsem browsoval net. Takže u nás čekáme na světlici - jak ji uvidím, tak odpojím RB a připojuju vnitřní síť na převodník. Ze střechy ten RB ale půjde asi až v létě, teď je střecha moc nebezpečná - normálně jí k neskutečné klouzavosti stačí mírná mlha :-(
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 828
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

4xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod sixtyn » pát 31. pro 2010 1:47:31

turinsky napsal(a):
dan_tencl napsal(a):
Sviti. Jede po nem vse, co vede do Q-bytu vcetne Rumunske.


I dál. Kontrolováno dneska u nás na pumpě. Cvičně jsem připojil ntb přímo na převodník - dostal jsem IP adresu a chvíli jsem browsoval net. Takže u nás čekáme na světlici - jak ji uvidím, tak odpojím RB a připojuju vnitřní síť na převodník. Ze střechy ten RB ale půjde asi až v létě, teď je střecha moc nebezpečná - normálně jí k neskutečné klouzavosti stačí mírná mlha :-(

Pokud odpojíš RB ze střechy, tak spolehlivě mrazem odejde, nebo se vymaže vnitřní FLASH. Pokud možno ho nech viset aspon na kabelu napájení pokud nepoleví mrazy, pak ho sundej-díky.
  • 0

sixtyn
 
Příspěvky: 927
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

5xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod turinsky » pát 31. pro 2010 11:50:29

sixtyn napsal(a):
Pokud odpojíš RB ze střechy, tak spolehlivě mrazem odejde, nebo se vymaže vnitřní FLASH. Pokud možno ho nech viset aspon na kabelu napájení pokud nepoleví mrazy, pak ho sundej-díky.


Jasně, nechat RB napájet, aby nevymrzl, dík za připomínku. Stejně ale počkáme na zprávu od KI nebo od Dana, že můžeme přepojovat, do té doby pojedeme dál přes něj.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 828
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

6xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod tencl » pát 31. pro 2010 15:11:46

turinsky napsal(a):
... Stejně ale počkáme na zprávu od KI nebo od Dana, že můžeme přepojovat, do té doby pojedeme dál přes něj.


Udělej jak myslíš, protože z mé strany změny v zapojení už nebudou. Čekám ještě na hlasování chmely http://www.czela.net/forum/showthread.php?threadid=4336#49756 mj. o tvé osobě za admina, pak bych ti mohl předat celou oblast. Co se týká napojení domu, tak teď se pro Q-byt dočasně přidělují IP adresy Stankovského, a asi tam neběží macguard, protože mi to přidělilo adresu i když v netadminu byl notebook psaný na zápského Platóna. Znamená to, že nyní každý dostane adresu 10.93.10.x a nemusí si zapisovat dočasnou IP adresu. Až bude instalován router na Q-bytu, tak dostane člen definitivní IP adresu z nového rozsahu jen pro Q-byt, v netadminu si ji bude muset přepsat. Jaký router bude se pořizovat je věcí diskuse, kterou už nepovedu, asi se o typu dohodnete na nejbližší infra, přijď tam.

příspěvek upravil dan_tencl: 31.12.2010 14:13:36
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

3xRe: Rumunská 1463

Příspěvekod tencl » pát 31. pro 2010 15:28:25

Samson napsal(a):

No to je právě Hanzelka ... to bylo první co jsem kontroloval, noboť byl odpojen dříve již několikrát ;)


Aspoň někdo si to pamatuje, nebýt tebe, asi by leccos nefungovalo.

Co se týká toho domu, vzpomněl jsem si, že dopis jsem dával do schránky předsedovi výboru panu Sýkorovi. Počítám s nimi, a až se budou chtít napojit, tak se někdo ozve, zatím tomu tak nebylo.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

7xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod turinsky » sob 01. led 2011 0:27:50

dan_tencl napsal(a):
Až bude instalován router na Q-bytu, tak dostane člen definitivní IP adresu z nového rozsahu jen pro Q-byt.


No právě, je to otázka spíš na KI, zda počkat na router nebo připojovat hned. Jestli Stankovského dává adresy 10.93.10.0/24, tak má prostor pro cca 250 uživatelů/zařízení (včetně administrovatelných switchů). Když připojím náš barák, tak se rázem spotřebuje 20 IP adres, to je nějakých 8% z celého rozsahu, neboli takových takových baráků lze na router připojit max. 12 a nevím, kolik jich tam je už teď. Doufám, že se dostanu na KI, tam to probereme, lidi ještě chvíli vydrží. Mmch, nevidím kalendář KI na 2011.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 828
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

8xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod sixtyn » sob 01. led 2011 1:17:11

turinsky napsal(a):
dan_tencl napsal(a):
Až bude instalován router na Q-bytu, tak dostane člen definitivní IP adresu z nového rozsahu jen pro Q-byt.


No právě, je to otázka spíš na KI, zda počkat na router nebo připojovat hned. Jestli Stankovského dává adresy 10.93.10.0/24, tak má prostor pro cca 250 uživatelů/zařízení (včetně administrovatelných switchů). Když připojím náš barák, tak se rázem spotřebuje 20 IP adres, to je nějakých 8% z celého rozsahu, neboli takových takových baráků lze na router připojit max. 12 a nevím, kolik jich tam je už teď. Doufám, že se dostanu na KI, tam to probereme, lidi ještě chvíli vydrží. Mmch, nevidím kalendář KI na 2011.



K rozdělení segmentu 0/24 máš několik druhů masek (0-254), které rozdělí adresy na dalších 254 segmentů. Všechny se ale nedají použít.
  • 0

sixtyn
 
Příspěvky: 927
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

9xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod turinsky » sob 01. led 2011 11:49:46

sixtyn napsal(a):
K rozdělení segmentu 0/24 máš několik druhů masek (0-254), které rozdělí adresy na dalších 254 segmentů.


Takže myslíš, že to můžu připojit hned a bez rizika? Sousedy bych určitě potěšil :-) Do kofigurace routeru Stankovského nevidím, na naší straně můžu udělat jediné - zacvaknout nebo nezacvaknout.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 828
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 29

10xRe: Kabeláž Q-byt

Příspěvekod tencl » sob 01. led 2011 17:37:13

turinsky napsal(a):

Takže myslíš, že to můžu připojit hned a bez rizika? Sousedy bych určitě potěšil :-) Do kofigurace routeru Stankovského nevidím, na naší straně můžu udělat jediné - zacvaknout nebo nezacvaknout.


Bez rizika ? Připoj se a uvidíš, problémy mohou být kdykoliv a kdekoliv :-))

Když se dívám na http://www.czela.net/netadmin/admin/lists_subnet_comps.php?id=19 ,
tak je obsazeno zhruba po .122, takže pro dočasné adresy tam prostor je přes sto adres. Nastavení u členů "DHCP přiděluje server"

Pro Q-byt navrhuji rozsah 10.93.12-13 (10.93.12.0 maska 255.255.254.0, tedy 512 adres).



příspěvek upravil dan_tencl: 01.01.2011 16:38:20
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Q-byt, malá čína

Příspěvekod tencl » úte 04. led 2011 16:20:08

i4 bohužel odložilo dodávku switche pro Malou čínu/PetraD ze dneška na 14.1., takže malá čína buď si dá dočasně nějaký jiný switch, nebo zprovoznění se bude muset odložit.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

PředchozíDalší

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'