Vlakno Sedlcanky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod samson » pon 03. říj 2005 11:22:20

prochazka napsal(a):
v tuhle chvíli jsou pozemky částečně v majetku investora, částečně v majetku obce a některé už v majetku jednotlivých obyvatel domků. V místě jsou udělány nové cesty, takže přejít přes komunikaci je vyloučené. Průchodky pod cestama chybí, ty tam nikdo neudělal. Moje otázka směřovala k tomu, jestli udělat místní WiFi s nesměrovou anténou. Je totiž předpoklad, že při slušných měsíčních nákladech na provoz a z toho vyplývající měsíční platbě jednotlivých přispěvatelů by se do místní sítě dalo získat větší množství uživatelů.


OK. pokud je to přes silnici. Ale u řadovky mají jednotlivé domy společnou zeď ne. Tyto domy by bylo lepčí propojit LAN sítí. Pokud o přechod silnice to je škoda, že už je tam hotový povrch. To pak jedině wifi. Záleží na počtu členů v jednotlivých domech.



Co se týče měsíčních plateb - členský příspěvek je v czela.netu 350 Kč. Připojení je tak kvalitní, jak se o to členové zasadí a jak daleko je to od zdroje :-)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5801
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod samson » pon 03. říj 2005 11:24:44

prochazka napsal(a):
Ještě dodatek. Bez větších problémů by se dalo propojit kabelem 16 domků, pokud by se kabel tahal částečně zahradou (mezi jednotlivými bloky) a částečně prostorem půdy (mezi sousedními domy). Na dalších 6 (možná časem víc) uživatelů se ale nedá jít kabelem z důvodů přechodu přes cesty.


Načrtni plánek a pošli mi ho na email.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5801
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod tencl » pon 03. říj 2005 13:01:24

Tož vezměte obrázek, zakreslete do něj čáry jednotlivých kabelů, doplňte úsečku o nějaké kulaté délce pro představu (typu 100m), spočtěte metráž, jednejte s majiteli pozemků. Pod silnicí je vždy možné udělat protlak, buď v rámci stavby, nebo později na povolení.

Vyznačte kde bude centrální bod, udělejte z něj fotky digitálem přibližně z místa, ke by byly antény pro spojení do města, případně v mapce vyznačte který dům chce připojit a který ani náhodou

Průběžně upravovaný obrázek sem vždy dáme na web, aby to viděli i ostatní.

V průběhu těchto příprav zjistíte, kdo o net zájem má a kdo ne

Pokládku/instalaci si musíte prací zajistit sami, s rozpočtem mohu pomoci, ale uděláte si ho též sami. Příspěvek czely na místní LAN sítě je nutno dohodnou na infra, zatím připravujte. Kde čas nejvíc tlačí (zasypávání hotových výkopů, zima..) ? V rámci stavby je možné udělat leccos, protože při kolaudaci se to spláchne, později je nutné stavební povolení

K počtu lidí - nám je počet dnes vcelku jedno, kdo chce může se připojit svojí aktivitou. Stojíme o ty, co si dokáží své připojení postavit, protože to nepřidělává aktivnímu jádru starosti, naopak to czelu obohacuje.

příspěvek upravil dan_tencl: 03.10.2005 13:03:11
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod brenm » ned 09. říj 2005 23:44:12

Koukam jak se to pekne rozjelo a to je super ze to takhle funguje ,,, trochu se uz pracuje na propojeni domku lan. Fotky jsou take hotove chtel jsem je sem dat ale nevim jak :-( . Zatim je vykoumano jak pripojit 16 domku kabelem uvidime jak to zrealizujeme. Chci vsem podekovat za super spolupraci a napady
Michal
  • 0

brenm
 
Příspěvky: 33
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod tencl » pon 10. říj 2005 9:17:36

Brenm napsal(a):
... Fotky jsou take hotove chtel jsem je sem dat ale nevim jak :-( .


Najdi si nejakeho clena a ten to posle na ftp. Jinak tohle vlakno je pro tvorbu diskusi nad projektem jak co propojit, tedy z tech 16 by tu melo diskutovat vic lidi.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod majkl » pon 10. říj 2005 13:08:24

Uplne nejlip kontaktuj "Honzu Frankeho":http://www.czela.net/forum/profil.php?userid=1414 ten ma soucasne AP v Sedlcankach
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod brenm » stř 12. říj 2005 22:07:33

Uz jsme se dohodli a v nedeli se sejdeme :-) diky vsem
  • 0

brenm
 
Příspěvky: 33
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod MCorny » čtv 01. čer 2006 8:18:49

Čauky, mám dotaz, plánuje se další stavba řadovek v Sedlčánkách domy č.19-č.22 s dokončením 12/2006 a naproti dvojdům s dokončením 08/2007. Zatím se ještě nekoplo, dalo by se potom v průběhu připojit? Nyní net využívám v "Čině" a nerad bych o něj přišel. Díky za zprávu.
  • 0

MCorny
 
Příspěvky: 37
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod samson » čtv 01. čer 2006 8:41:27

MCorny napsal(a):
Čauky, mám dotaz, plánuje se další stavba řadovek v Sedlčánkách domy č.19-č.22 s dokončením 12/2006 a naproti dvojdům s dokončením 08/2007. Zatím se ještě nekoplo, dalo by se potom v průběhu připojit? Nyní net využívám v "Čině" a nerad bych o něj přišel. Díky za zprávu.

No jistě, stačí:
- dohodnout se kam se připojíš a pro kolik to bude lidí
- vyřídit si územní rozhodnutí s projektem položení chrániček
- dohodnout se s nějakou stavební firmou (třeba to co tam bude kopat)

příspěvek upravil Samson: 01.06.2006 08:42:13
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5801
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Řadovky Sedlčánky

Příspěvekod tencl » čtv 01. čer 2006 9:22:12

Brenm ti poví - jestli to je přes silnici, tak si už v průběhu stavby musíš hlídat výkopy přes silnici a nachat si do nich položit ochrannou chráničku, aby jsi to nemusel pak dělat vlastním protlakem. Většinou při stavbě se najde dost možností si to položit snadno a sám. Povolení nevím, nakolik je pro tebe důležité, ale myslím, že firma to může zahrnout do svého povolení a zkolaudovat jako každou jinou přípojku, která je součást domu.

příspěvek upravil dan_tencl: 01.06.2006 09:22:58
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

PředchozíDalší

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'