Vlakno Sedlcanky

Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod brenm » ned 02. říj 2005 10:52:08

Kolem prosince se stehuji do Sedlcanek . Mel bych zajem se podilet na rozvoji internetu v teto oblasti a rad prispeji jak financne tak i technologii. Vim ze zde bude vic zajemcu cca 10 uzivatelu. Technologii bych umistnil ve svem dome.
Slo by se pripojit na vlakno?
Dekuji Michal

příspěvek upravil Brenm: 02.10.2005 10:55:07
  • 0

brenm
 
Příspěvky: 33
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod tencl » ned 02. říj 2005 12:38:13

Brenm napsal(a):
Kolem prosince se stehuji do Sedlcanek . Mel bych zajem se podilet na rozvoji internetu v teto oblasti a rad prispeji jak financne tak i technologii. Vim ze zde bude vic zajemcu cca 10 uzivatelu. Technologii bych umistnil ve svem dome.
Slo by se pripojit na vlakno?
Dekuji Michal

příspěvek upravil Brenm: 02.10.2005 10:55:07


Úplně nejlepší je propojit ty domky ethernetem a z jednoho dobře přístupného místa se propojit se sítí. Propojit se to dá zakopáním tlustší chráničky (asi 18,80/m), kde je potřeba tak použít switch v plotě. Czela má program podpory místních LAN sítí, kdy členi k vstupnímu příspěvku 1000 platí 2000 a celé to czela uhradí, vy uděláte. Každý další v budoucnu připojený v té lokalitě ty 2000 složí taky, aby to bylo spravedlivé a tyhle peníze se použijí v daném místě, o tomto je třeba diskutovat s komisí infrastruktury (přijď až se sejde, datum uvidíš na webu).

Jinak vidím v mapě AP V-plast v provozu - nevím jak to je daleko od tebe, zkuste se dohodnout na propojení spolu, až už kabelem nebo wifi přinejhorším. Můžeš taky vidět signál z AP Lidická.

příspěvek upravil dan_tencl: 02.10.2005 12:38:27
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod brenm » ned 02. říj 2005 13:24:08

No u nekterych radovek to jeste jde , ale uz se upravuje teren v okoli :-( .
Domnival jsem se ze by se udelalo jedno AP v mem dome a vsesmerovku , a ostatni kdo bude chtit se pripoji vyduchem. Je ale potreba mit rychle pripojeni aby ostatni uzivatele meli dostatecnou rychlost. Je zde nejaka moznost dotahnout ke mne kabel a ja potom zajemcum poskytnu dostatecne zazemi. Mozna to vidim moc snadne, ale skoro pulka baraku je hotova a domnivam se ze nikdo nebude chtit si nechat kopat v baraku. No v-plast ma 64 KB pripoj a kdyz se mu tam pripoji vic lidi tak ta linka asi nebude nic moc a to radeji si tam zakoupej EDGE , ktery zde kupodivu funguje :-). Muzes mi napsat ve kterem miste by se dalo napojit na optiku ? Zkusil bych to nejak domluvit a natahnout kabel.

Dekuji Michal
  • 0

brenm
 
Příspěvky: 33
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod JayDee » ned 02. říj 2005 13:48:28

Brenm napsal(a):
No u nekterych radovek to jeste jde , ale uz se upravuje teren v okoli :-( .
Domnival jsem se ze by se udelalo jedno AP v mem dome a vsesmerovku , a ostatni kdo bude chtit se pripoji vyduchem.

tak takoveto AP uz v sedlcankach je, podivej se na mapu

Je ale potreba mit rychle pripojeni aby ostatni uzivatele meli dostatecnou rychlost. Je zde nejaka moznost dotahnout ke mne kabel a ja potom zajemcum poskytnu dostatecne zazemi. Mozna to vidim moc snadne, ale skoro pulka baraku je hotova a domnivam se ze nikdo nebude chtit si nechat kopat v baraku. No v-plast ma 64 KB pripoj a kdyz se mu tam pripoji vic lidi tak ta linka asi nebude nic moc a to radeji si tam zakoupej EDGE , ktery zde kupodivu funguje :-). Muzes mi napsat ve kterem miste by se dalo napojit na optiku ? Zkusil bych to nejak domluvit a natahnout kabel.

Dekuji Michal

optika do sedlcanek neni, ale muzes ji tam natahnout :D
  • 0

JayDee
 
Příspěvky: 184
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod tencl » ned 02. říj 2005 13:54:45

Brenm napsal(a):
No u nekterych radovek to jeste jde , ale uz se upravuje teren v okoli :-( .
Domnival jsem se ze by se udelalo jedno AP v mem dome a vsesmerovku , a ostatni kdo bude chtit se pripoji vyduchem. Je ale potreba mit rychle pripojeni aby ostatni uzivatele meli dostatecnou rychlost. Je zde nejaka moznost dotahnout ke mne kabel a ja potom zajemcum poskytnu dostatecne zazemi. Mozna to vidim moc snadne, ale skoro pulka baraku je hotova a domnivam se ze nikdo nebude chtit si nechat kopat v baraku. No v-plast ma 64 KB pripoj a kdyz se mu tam pripoji vic lidi tak ta linka asi nebude nic moc a to radeji si tam zakoupej EDGE , ktery zde kupodivu funguje :-). Muzes mi napsat ve kterem miste by se dalo napojit na optiku ? Zkusil bych to nejak domluvit a natahnout kabel.

Dekuji Michal


0) Dokud se terén jen upravuje tak to jeste je v pohode, šel bych do toho.
1) kvalitni mistni propojeni - to je nejdulezitejsi, pak se zaobirame jen jednim mistem a ne deseti. wifi neni dobré, ale docasné - do polozeni kabelu a vsesmer byva dost zarusen - nedoporucuji. Smyslem site je spojeni mezi lidmi, tedy mezi sousedy předevsim. Internet je bonbonek navíc.
2) optické vlákno je ted v centru mesta, viz mapa, ale potáhne se směr lidická/jiřina, poptej se mikaela, vím o termínech málo.
3) ethernet má pro všechny 100Mbit, filmy si sdílíte po místní síti, zatímco wifi má tak 1Mbit.
4) V czele nejsou spoje omezovane na presnou rychlost, v-plast proto nemuze mit linku v přesných kB. Leda se treba pro DC dava nizsi priorita. Pripojeni site o 10 clenech se da resit napojenim i na jiny bod site nez je Lidicka, pripadne jinou technologii, napojeni jednoho cloveka ale tezko. Opet - chce to mit vlastni mistni sit.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod brenm » ned 02. říj 2005 21:26:13

No zkusim je do toho jeste navrtat, aby se to jeste protahlo....u dvou radovek to nebude problem, ale ty ostatni uz maji hotovou i zahradu ale snad by to nejak slo protahnout vzduchem ( to zalezi na majitelich :-) ) . Mechanizace tam k tomu take je no tak snad by to bylo raz dva tri... ale jak znam urcite lidi tak jsou lenosi :-)... Jestli jsem vse dobre pochopil tak stacilo by stahnou ze vsech domu kabel v chranicce do jednoho bodu ( co pouzit za kabel?) a jeste nevim jak jsi myslel nechat switch v plote :-) udelat nejaky kaslik... nejradeji bych ho dal trochu do tepla treba do garaze ...
Jinak s Wifi v Praze nemam problem az opravdu na to omezeni. Ale jinak za tve rady mozna by bylo dobre se setkat a poradne o tom hodit rec pokud by to nevadilo.
Preji pekny vecer
  • 0

brenm
 
Příspěvky: 33
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod tencl » ned 02. říj 2005 22:07:09

Brenm napsal(a):
No zkusim je do toho jeste navrtat, aby se to jeste protahlo....u dvou radovek to nebude problem, ale ty ostatni uz maji hotovou i zahradu ale snad by to nejak slo protahnout vzduchem ( to zalezi na majitelich :-) ) . Mechanizace tam k tomu take je no tak snad by to bylo raz dva tri... ale jak znam urcite lidi tak jsou lenosi :-)... Jestli jsem vse dobre pochopil tak stacilo by stahnou ze vsech domu kabel v chranicce do jednoho bodu ( co pouzit za kabel?) a jeste nevim jak jsi myslel nechat switch v plote :-) udelat nejaky kaslik... nejradeji bych ho dal trochu do tepla treba do garaze ...
Jinak s Wifi v Praze nemam problem az opravdu na to omezeni. Ale jinak za tve rady mozna by bylo dobre se setkat a poradne o tom hodit rec pokud by to nevadilo.
Preji pekny vecer


+ podel plotu na povetrnosti to jde taky, ale ethernet po case zkrehne
+ kabel ? vcelku jedno, stineny je lepsi, ale po zahradach to je jedno, v domech muze byt trosku problem
+ switch ? ano kastlik tam, kde delka useku je pres 90m, jinak by jsi musel delat optiku a ta je pro jednoho uzivatele draha. Leda by si ji zaplatil, pak klidne vlakno az domu.
+ moc casu nemam a navic jsem ze Zap, toz spis pres web
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod brenm » pon 03. říj 2005 0:08:02

Dobře tak ted jsem to napsal investorum tak uvidime jestli to nejak dokazou zajistit aby kabel byl vsude samo i Switch.... zkusim se kolegu zeptat jestli nemá někdo optiku svarecku muzu zajistit tak to není problem ...
S casem jsme na tom stejne :-) ... Kdy je předpoklad dotazeni kabelu do Sedlcanek a nebo lepe receno od kud by se dal tahnout ??? kolik asi KM Jsem asi desnej vid ale docela dlouho jsem patral a vymejslel jak dostat net do baraku ...a jsem ted rad ze si mohu poradne pokecat s clovickem který ma dobre napady...

Diky preji pekny vecer
  • 0

brenm
 
Příspěvky: 33
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod tencl » pon 03. říj 2005 0:15:46

Brenm napsal(a):
Dobře tak ted jsem to napsal investorum tak uvidime jestli to nejak dokazou zajistit aby kabel byl vsude samo i Switch.... zkusim se kolegu zeptat jestli nemá někdo optiku svarecku muzu zajistit tak to není problem ...
S casem jsme na tom stejne :-) ... Kdy je předpoklad dotazeni kabelu do Sedlcanek a nebo lepe receno od kud by se dal tahnout ??? kolik asi KM Jsem asi desnej vid ale docela dlouho jsem patral a vymejslel jak dostat net do baraku ...a jsem ted rad ze si mohu poradne pokecat s clovickem který ma dobre napady...

Diky preji pekny vecer


+ Postaci, aby byla vsude chranicka - LAN kabel si pak protahnete dle potreby. Strukturu chranicek je nutno si nakreslit, jde o metráže, jestli není potřeba switch, kde bude centrální bod apod. Obrázek klidně dám sem na web, když mi ho pošleš. A diskutovat zde by mělo více lidí, kterých se to týká. Optiku svářečku si půjčujeme, ale k tomu je ještě u tebe asi daleko. Místní síť by měla jít přes LAN,nebo to by nešlo ?
+ czela.net je shluk lidi co si sit delaj ve volnem case, tedy kabel v Sedlcankach bude az ho tam nekdo dotahne (=clovek co se o to postara) a az to financne nebude darda za pul melounu a vice. Rikal jsem poptej se Mikaela kdy bude Uhlir mestu pokladat kabel z centra smer (napriklad) Jirina
+ napady ? mam, ale to nemuzes jeste vedet. :-) Tohle jsou zatim jen zkusenosti.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vlakno Sedlcanky-Nove radove domky

Příspěvekod samson » pon 03. říj 2005 11:06:20

prochazka napsal(a):
Dobrý den vespolek,
nevím, jak dalece by bylo možné protáhnout chráničku přes pozemky řadovek. Není na to potřeba stavební povolení? Jinak co se počtu uživatelů týká, záleží na ceně, ale asi by jich mohlo být i víc než 10. Bylo by řešením přitáhnout přípojku do jednoho baráku (třeba k Břeňovi) a dál udělat WiFi?


Záleží na tom čí jsou ty pozemky :-)



Jinak řešení již zde psané je opačné. Nyní dovést na jednu střechu wifi signál a pokud jsou to řadovky, tak ty baráky propojit kabelem.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5801
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Další

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'