node Prokopa Holého

node Prokopa Holého

Příspěvekod tencl » ned 20. led 2013 0:01:28

Do node patří :
+ Prokopa Holého
+ část Rumunské po Sokolovskou
+ kotelna Učiliště
+ Švihov
+ Napojena je i oblast V Prokopě.

Páteřní optický bod je umístěn v Prokopa Holého 1399, ve výstavbě.



příspěvek upravil dan_tencl: 19.01.2013 23:10:24
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Rozvaděč v 1399 stojí !

Příspěvekod tencl » ned 20. led 2013 0:09:20

Po deseti hodinách konečně stojí rozvaděč v 1399. Jde o montovaný rozvaděč (svařovaný by neprošel dveřmi), umístěný je v mandlovně. Prostor jsem musel nejdřív upravit, to taky nějakou dobu trvalo, ale vešlo se to do malé místnůstky nakonec všechno i s původním mandlem. Nejlepší byla trubka kanalizace v podlaze, co zbyla asi po výlevce. Díra je zakrytá plechem, železem a taškami a je pod rozvaděčem. Elektrika a přívod kabelů potřebuje zásahy do zdí, tak to počká na podepsání smlouvy. Zatím je možné montovat výstroj rozvaděče - jsou tam zatím jen vany.

Radiátor dost topí, chybí tam termostatická hlavice (ventil termostatický je). Světlo se vypíná venku a jedno je uvnitř.

Klíče jsou u mne, akdyž by do mandlovny potřeboval někkdo z domu, tak pro dům jsem nechal klíč navíc na Q-bytu.

příspěvek upravil dan_tencl: 19.01.2013 23:12:10
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Rozvaděč v 1399 stojí !

Příspěvekod mcyrin » ned 20. led 2013 18:21:30

Super práce!

Kdy bude rozvaděč ve funkčním stavu? Včera mě v hospodě chytnul chlapík že by chtěl připojit v 1400 (předpokládám vedlejší vchod).
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

2xRe: Rozvaděč v 1399 stojí !

Příspěvekod tencl » ned 20. led 2013 19:08:55

Tak to nebude hned. Jednak připojení lidí v domě jsme odsunuli s panem Benešem na pozdější dohodu, druhak tahle instalace proběhla po souhlase paní Klaudové i p. Beneše, ale elektrika a kabeláž počká na smlouvu. Ta sice může být třeba i tento týden, ale prostupy zdí a instalaci lišt nevím zatím kdo by chtěll udělat, a pak je přednostní Satahovo svařování vláken : přerušení páteřního spoje Učiliště - kotelna V Prokopě, k tomu prodloužení multimodů Rumunské. Až bude tohle, bude správný čas, aby se někdo domluvil s panem Benešem jak zasíťovat samotný dům.


příspěvek upravil dan_tencl: 20.01.2013 18:10:38
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

3xRe: Rozvaděč v 1399 stojí !

Příspěvekod mcyrin » pon 21. led 2013 11:39:51

Díky za info, přednesu to takhle chlapíkovi. :-P Ale pokud budeš s p. Benešem jednat, tak prosím zmiň možnost kabeláže, ať o tom předběžné ví. Až to Satah zavaří, tak bychom měli být schopni to rozvést mezi lidi... :-)

  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 896
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 57

Trasa pro kabely v 1399

Příspěvekod tencl » čtv 28. úno 2013 15:25:16

mcyrin napsal(a):
KOVAK napsal(a):
Co jsem psal, neznamena, ze se ty moje vrtacky do nakupu czelanetich nedaji pouzit. Popisoval jsem to podle reality. Na podzim jsem si s nimi udelal pruchod panelakovym stropem na 3 chranicky 40mm a slo to taky. Nekolik mensich der a pak sekacem spojit do velke diry. Kdyby neco, ozvi se mi primo na mobil.

Kovak


Hoj,

jednoduchý. Přesvědči mě že tvoje "vrtačky" zvládnou udělat prostup pro 3 chráničky v paneláku a dám na tvojí radu. Jedná se o prostup v 1399, víc ví Dan - Tato akce v podstatě visí na nákupu vrtačky... :-P

Nějaký PHP tam určitě taky budou.. :P


V 1399 je problém ten, že není zásuvka, budeš ji dělat ty Matěji, nebo počkáme na Davida ? Pro vrtačku (třeba Kovaka) přijde čas až s lištama, protože velké vrtání délky metr průměr 43mm raději udělám půjčeným kusem od Fischera. Pro elektriku je třeba vysekat prostup v příčce tloušťky 10cm, kde vedou i jiné kabely, tam bych vrták necpal. Druhá příčka je papundekl, tam postačí aku.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

B. Smetany 1489

Příspěvekod tencl » čtv 29. srp 2013 21:37:13

Sokolovská by měla být připojena ke kotelně Učiliště, tj. 1399. Dnes jsme byli se satahem a Whiskym prohlédnout stav :
+ vrchní kazeta : z kotelny Stankovského vede 12 vlákno SM, modrý svazek (vzal jsem si kus pohozeného kabelu (!) a doma rozvláknil), z toho je navařeno 6. Propatchovány 4 do kotelny, 2 jako rezerva s konektorem
+ spodní kazeta : z kotelny Učiliště xx vlákno SM, bílý svazek, z toho jsou navařena 4 vlákna do kotelny
+ spodní kazeta : z kotelny Učiliště 4 vlákno MM, z toho jsou navařeny 2 vlákna do kotelny Učiliště

Chráničky :
+ DN 37mm starý kanálek směr kotelna Stankovského 2x, rezerva směr Prokopa Holého 1x
+ aktivní kanálek směr kotelna Učiliště 1x (DN asi taky 37)

V domě není dvacetiletá smlouva.

Na tento bod se asi připojí časem sousední dlouhý dům, případně Švihov a nejméně půlka Prokopa Holého, nyní Sokolovská (proto to řeším). Jestli by každý dům měl mít jedno vlákno a vše mělo převodník v 1399, tak 12 vláken je málo. Nabízí se vyměnit multimod za SM 72vláken záfukem (asi 120m, chráničku tahal kdysi Mitch) + do kočárkárny dát rozvaděč 6U nad stávající rozvaděč. Náš switch co je v tuším 2. patře pohozený ve stoupačce bude možné sem stáhnout, až bude potřeba. Starý rozvaděč by zůstal. V novém rozvaděči by nebyly převodníky, ale jen provary, tj. jedna vana 2U.

Druhá varianta je pro budoucí napojení Prokopa Holého použít druhou větev přes druhou stranu ulice a od hasičů obsloužit jednu i druhou stranu ulice. Nejisté je, zda projdeme městskými chráničkami v domech pod hasičema.

++Navrhuju vyměnit MM 4 za SM 72 vlákno v trase 1489 - kotelna Učiliště, dát druhý rozvaděč, sjednat dvacetiletou smlouvu s domem a přepojit je na giga.++





příspěvek upravil dan_tencl: 29.08.2013 21:42:21
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: B. Smetany 1489

Příspěvekod samson » pát 30. srp 2013 6:58:30

dan_tencl napsal(a):


++Navrhuju vyměnit MM 4 za SM 72 vlákno v trase 1489 - kotelna Učiliště, dát druhý rozvaděč, sjednat dvacetiletou smlouvu s domem a přepojit je na giga.++





příspěvek upravil dan_tencl: 29.08.2013 21:42:21


Nestačí prostě použít dvě vlákna z města a na tom postavit nový rozvaděč ??? Proč to honit přes kotelnu učiliště ?
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5801
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

2xRe: B. Smetany 1489

Příspěvekod tencl » pát 30. srp 2013 10:21:35

Samson napsal(a):

Nestačí prostě použít dvě vlákna z města a na tom postavit nový rozvaděč ??? Proč to honit přes kotelnu učiliště ?



Sokolovskou, domky z přilehlé části Prokopa Holého a případně Švihov a Vančurovu bych centralizoval do jednoho rozvaděče, kam máme 24h přístup.

Můžeme 1489 povýšit na optický bod, tj. UPS, velký rack pro jmenované okolí, 24 h přístup, ale k tomu jsme vybudovali Prokopa Holého 1399, zatímco v 1489 nemáme ani smlouvu, ani přístup, zámek i s klíčem kočárkárny se zamyká obtížně (15 minut pokusů). Optický bod pak zaústit do Stankovského ano, ale členy raději ne, jednou třeba tam zaústíme Zátiší, spoj od náměstí, tolik se toho tam nevejde. Proto bych do 1489 nedával aktivní prvky, když bychom nemuseli. Přijde mi levnější udělat jen provary a aktivní prvky mít všechny v 1399. Z kotelny do 1399 je právě pro tohle přivedené 72 vlákno. Multimod 4 vlákno ze 1489 nahradit singlemodem podle mne bude jedině dobře.

příspěvek upravil dan_tencl: 30.08.2013 10:23:15
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

3xRe: B. Smetany 1489

Příspěvekod samson » pát 30. srp 2013 10:30:34

dan_tencl napsal(a):.................Proto bych do 1489 nedával aktivní prvky, když bychom nemuseli. Přijde mi levnější udělat jen provary a aktivní prvky mít všechny v 1399. Z kotelny do 1399 je právě pro tohle přivedené 72 vlákno. Multimod 4 vlákno ze 1489 nahradit singlemodem podle mne bude jedině dobře.

příspěvek upravil dan_tencl: 30.08.2013 10:23:15


Aha ... já myslel, že chceš aktvní prvky ...

V tom případě OK.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5801
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Další

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'