node Zababa

z logu mikrotiku - "send deauth"

Příspěvekod daman » sob 24. kvě 2014 2:20:10

Našel jsem v logu mikrotiku toto:

Na straně APčka je tohle
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: disconnected, management-protection failure
wifi1: data from unknown device XX:XX:XX:XX:XX:XX, send deauth
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: connected, wants bridge

Na straně klienta je tohle
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: lost connection, no beacons received
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: failed to connect, on <frekvence>, association timeout
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: established connection, on <frekvence>, SSID <jmeno_ssid>

Mac adresa je v netadminu normálně nastavená, internet na klientově straně normálně jede, ale cca 3x denně se v logu objeví tahle hláška. Nevíte někdo, co s tím je?
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: z logu mikrotiku - "send deauth"

Příspěvekod turinsky » ned 25. kvě 2014 13:33:35

daman píše:Našel jsem v logu mikrotiku toto:

Na straně APčka je tohle
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: disconnected, management-protection failure
wifi1: data from unknown device XX:XX:XX:XX:XX:XX, send deauth
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: connected, wants bridge

Na straně klienta je tohle
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: lost connection, no beacons received
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: failed to connect, on <frekvence>, association timeout
XX:XX:XX:XX:XX:XX@wifi1: established connection, on <frekvence>, SSID <jmeno_ssid>

Mac adresa je v netadminu normálně nastavená, internet na klientově straně normálně jede, ale cca 3x denně se v logu objeví tahle hláška. Nevíte někdo, co s tím je?

Řekl bych, že je prostě mizerný signál nebo se AP přelaďuje. Jinak management protection preventivně zakazuju.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 822
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » pon 26. kvě 2014 9:11:34

Díky za ideu. Taky jsem to vypnul a uvidím. Zatím se to drží.
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » pon 09. čer 2014 11:28:19

Během roku (půjde-li vše, jak má) bude náš dům z větší části srovnán se zemí a na jeho místě postaven nový. V novém už počítám s bytelnými příhradovými stožáry na antény :-D

To ale znamená, že na nějaký čas budeme muset přemontovat antény na náhradní místo. Máme nějaký cca 8m vysoký (příhradový) stožár? Nebo to vyřešíme zabetonovanou lešenářskou tyčí? Na mikrotiky asi koupíme nějakou IP66 krabici a přikurtujeme ji taky na ten stožár do vyšší polohy, než dosáhnou nenechavé ruce.

Tohle http://www.i4wifi.cz/Konzole-a-drzaky/P ... ar-1m.html mě přijde dost drahé, 1m stojí 2000 a dovolují max 6 na sebe, což je zbytečných 12000. Zkusím poptat kamaráda, co dělá antény pro BTS, jestli nemá něco použitého.

Jestli máte někdo lepší nápad, jak to vyřešit, se s ním.
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod honyo » pon 09. čer 2014 11:52:59

A proc nevyzijes semafor? :)
  • 1

honyo
 
Příspěvky: 1645
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » pát 13. čer 2014 22:01:21

Dneska večer jsem se pokoušel ladit antény na Poštu a Rumcajse. Ukázalo se, že při instalaci v prosinci 2012 jsem to naladil nejlépe a ani o dB navíc z toho nevymáčkneme. To mě na jednu stranu těší (precizní práce před lety), ale pořád to nevysvětluje občasné (chvilkové) padnutí peeru.

Jsem ještě rozhodnutý na Poště a Rumcajsovi vyměnit kartu. Ty, co tam jsou, mají šumový strop na -106dBm a R52n-M, co používám já, má -116dBm. Hned tak získáme 10dB na SNR. To je snad poslení možnost, kterou vidím.

Cestou na Poštu ještě prosvětlím pár stromů, abych udělal radost panu Fresnelovi a pak už to nechám být.

Když už jsem byl na střeše, tak jsem přesunul spoj na Cefast na výložník, abych omezil ovlivňování postranních laloků antén (pokud někdo od Cefastu čtete forum, tak jste měli asi dvouminutový výpadek 8-) ).
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa - padani peeru na Rumcajse

Příspěvekod daman » pát 27. čer 2014 1:44:37

Nemůže být to padání peeru způsobené hardwarem?

Na straně Rumcajse je RB333 s asi 50MB paměti a co jsem se díval, tak jede prakticky neustále na 30-40% a to i pokud se prakticky nic nepřenáší (v noci). Nemůže třeba nestíhat?
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod naj.satah » sob 28. čer 2014 9:39:15

To je zpusobene nstreme protokolem. Mikrotik ma nejaky pacht s Atherosem a diky tomu jsou schopni nedrzet se 802.11 specifikace.
Karte proste do registru nahraji data ktera odvysila a co prijme je zase nutne zpracovat SW.
Prepnutim z 802.11a do nstreme se da ziskat 10-15Mbit na propustnosti diky nizsi reziji.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » úte 19. srp 2014 1:01:27

Tak jsem vyzkoušel rychlost, jak nám pakety procházejí po těch všech úpravách na peeru Záluží-Zababa.

Když jedu přes Rumcajse tak mám (podle rychlost.adsl.cz) 15/21Mbps.
Když jedu přes Poštu a qbyt, tak mám 2/5Mbps.
Když mi vypadne spoj na Rumcajse (teď se mi to akorát povedlo odchytit) a jedeme přes Záluží a qbyt, tak je rychlost 8/8Mbps až 12/15.

Na příští KI dám nějaký návrh na stabilizaci spoje na Rumcajse. Tohle je blbý.

Update: 19.8.2014 jsem to zkusil znovu, včetně cesty přes Poštu a včetně speedtestu (dole).

Speedtest
Přes Záluží 15/16
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod turinsky » úte 19. srp 2014 19:15:50

daman píše:podle rychlost.adsl.cz

Zkus pro srovnání speedtest a pingtest, někdy bývají objektivnější.

daman píše:přes Záluží a qbyt je rychlost 8/8Mbps

To mě až tak moc nepřekvapuje. Čekal bych, že lepší rychlost by měla být přes Nehvizdy a Qbyt (resp. obojí vede napřed na Rusalku). Ale i na Nehvizdech bych rád uspořádal brigádu jednak za lepší zaměření (na Poště dostávám rychlost kolem 30 Mbit, ale ten spoj má na víc), jednak na uzemnění rádií podle manuálu výrobce (na obou stranách a ne na hromosvod !!!) - při osazování na střechy jsme neměli omotávací pásky, později už na dodělání nedošlo. Nestyděl bych se přitom osadit směrovou peerovou anténu jen pro ten spoj a spustit tam nstream. Taky mám zájemce na Lentilkově, tak by se dalo jedním výstupem na půdu Pošty zabít víc much jednou ranou.
  • 1

turinsky
 
Příspěvky: 822
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

PředchozíDalší

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'