node Zababa

Re: node Zababa

Příspěvekod naj.satah » stř 20. srp 2014 15:45:42

Kdyz neni peer spojeny nebo konkretni interface funkcni tak se subnet nepropaguje. Nekde je sice moznost vypnout runing check, ale jde to jen z konzole a nevim kde to presne je.

Az se vrati Matej z Tousene tak tam skocime vymenit.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: node Zababa

Příspěvekod naj.satah » stř 20. srp 2014 19:15:28

Tak vymeneno, ale stejne to nejde na Nku. Nemame dostatecny signal.
  • 1

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: node Zababa

Příspěvekod hook » stř 20. srp 2014 19:48:11

Od nás by mohl být leší signál, ale o kolik??
Hook
  • 0

hook
 
Příspěvky: 32
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 4

Re: node Zababa

Příspěvekod mcyrin » stř 20. srp 2014 20:56:54

hook píše:Od nás by mohl být leší signál, ale o kolik??
Hook


No mě přišlo že může bejt v prdeli ta anténa na rumcajzovi - byla celá zrezlá, navíc mi přišlo, že nějaký šikula udělal do vulkanizační pásky díru tak, že do konektoru chčije voda... Ale neměl jsem čas to úplně řešit - hlavně to nebylo zadání...
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 889
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 54

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » stř 20. srp 2014 21:04:05

Včerejším vyladěním antény na střeše (proti všemu selskému rozumu do cesty pantografům) jsem dostal CCQ 100/90. Dnešní výměnou RB jsme trochu zvýšili rychlost. Teď jedeme 29/33Mbps RX/TX, což je nejlepší výsledek od narození node Zababa.

Jestli přes nás pojede i celé node Záluží u Honya (což je v plánu), tak to samozřejmě stačit nebude, proto koncepci peeru Zababa-Rumcajz budeme řešit na nejbližší KI na konci prázdnin.

Takhle akce byla rychlovka, protože přes Nehvizdy byla rychlost 8/8 a to bychom se tu pozabíjeli :evil:

hook píše:Od nás by mohl být leší signál, ale o kolik??
Hook


Na 1,5km není důvod, aby byl signál slabý. Spíše se dnes jedná o zahlcení pásma miliardou okolních wifin. Proto bych měl rád peer do budoucna na 10GHz a výše.
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod turinsky » stř 20. srp 2014 21:17:59

naj.satah píše:vypnout runing check

Jj, jen z konzole
/interface wireless
edit x disable
Naskočí okno, kde přepíšeš No na Yes a potvrdíš přes Ctrl-O. :-)
Dávám to všude, jinak neroutuje ani v rámci sama sebe. Ale proč Rum poslal ty pakety do Prahy? Evidentně to považoval za "všechno ostatní" ale tak nějak jsem si říkal, že by se to nemuselo týkat 10.93.0.0/16.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 822
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » stř 20. srp 2014 21:57:26

A ten disable running check
a) se má dát na všech wireless interfacech všetně klientských sektorů?
b) se má dát na obou stranách spoje?
c) co vlastně tenhle parametr ve skutečnosti znamená?
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod naj.satah » čtv 21. srp 2014 10:45:42

daman píše:Včerejším vyladěním antény na střeše (proti všemu selskému rozumu do cesty pantografům) jsem dostal CCQ 100/90. Dnešní výměnou RB jsme trochu zvýšili rychlost. Teď jedeme 29/33Mbps RX/TX, což je nejlepší výsledek od narození node Zababa.


CCQ je udaj ktery ma jedinou vypovidajici hodnotu a to % uspesnost doruceni packetu. Muze nabyvat i hodnot vyssich nez 100% kdyz dojde packet duplicitne.

Jestli přes nás pojede i celé node Záluží u Honya (což je v plánu), tak to samozřejmě stačit nebude, proto koncepci peeru Zababa-Rumcajz budeme řešit na nejbližší KI na konci prázdnin.


Honyo ma na Rusalku stejny spoj (respektive o generaci starsi bez Gbit interfacu) jako je mezi Vama. Z vlastni zkusenosti vim ze je schopen dat 80-90Mbit HD. To je oproti 33Mbit HD slusny rozdil.

Takhle akce byla rychlovka, protože přes Nehvizdy byla rychlost 8/8 a to bychom se tu pozabíjeli :evil:

Na 1,5km není důvod, aby byl signál slabý. Spíše se dnes jedná o zahlcení pásma miliardou okolních wifin. Proto bych měl rád peer do budoucna na 10GHz a výše.


Ale je duvod, signal -67/-67 a to jsme vykonem pres limit. Aby modulace nekecala a tim padem jsi mel vysoke CCQ je potreba 10dB od hranice pouzitelnosti. To u tehle karet je -80 pro 54Mbit pri vystupnim vykonu 17dB, a -74 pro 40MHz MCS7 pri vystupu 13dB.

Navic je dobre stahnou vykon u vsech karet tak jako tak o 6dB pod jejich maximalni hranici. Tim docilis odkurveni signalu jejich zesikem.
Diagram pak pro ilustraci vypada nejak tahle:
ObrázekObrázek

turinsky píše:Ale proč Rum poslal ty pakety do Prahy? Evidentně to považoval za "všechno ostatní" ale tak nějak jsem si říkal, že by se to nemuselo týkat 10.93.0.0/16.


On je neposila do prahy, jen na 1471 kde je BGP Jablonky ktere k nam aktualne siri routu 10.93.0.0/16. Tim se to mezi temahle dvema routerama zacykluje.
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

Re: node Zababa

Příspěvekod daman » čtv 21. srp 2014 11:06:55

naj.satah píše:
daman píše:Včerejším vyladěním antény na střeše (proti všemu selskému rozumu do cesty pantografům) jsem dostal CCQ 100/90. Dnešní výměnou RB jsme trochu zvýšili rychlost. Teď jedeme 29/33Mbps RX/TX, což je nejlepší výsledek od narození node Zababa.


CCQ je udaj ktery ma jedinou vypovidajici hodnotu a to % uspesnost doruceni packetu. Muze nabyvat i hodnot vyssich nez 100% kdyz dojde packet duplicitne.


No a právě proto, abys neposílal pakety N-krát, než alespoň jednou v pořádku dojdou, tak musíš mít co největší CCQ. Když máš CCQ 50% (což bylo cca do minulého týdne), tak musíš poslat každý paket 2x, aby ti došel. Tím pádem máš poloviční reálnou rychlost, než kdybys za stejným podmínek měl 100%.

A teď do naší reality. Jaké kroky navrhuješ, abychom se dostali s rychlostí výš? Mluvíš od 90Mbit HD v laborce za ideálních podmínek nebo mluvíš o reálném nasazení v zarušeném venkovním prostoru?

Z tvého předchozího příspěvku jsem pochopil, že máme slabý signál na přechod na nstreme ... co tedy s tím?

Update - teď procházím protokoly a standardní 802.11a (5GHz wifi) má přenosovou rychlost fyzické vrstvy 54Mbps, tudíž cca polovina toho na vyšších vrstvách. To znamená, že náš aktuální stav 30Mbps je v souladu. Teď jde jen o to, jak zapnout nějaký rychlejší (802.11n, nstreme, nv2, apod.)
  • 0

daman
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 97

Re: node Zababa

Příspěvekod honyo » čtv 21. srp 2014 13:22:30

A teď do naší reality. Jaké kroky navrhuješ, abychom se dostali s rychlostí výš? Mluvíš od 90Mbit HD v laborce za ideálních podmínek nebo mluvíš o reálném nasazení v zarušeném venkovním prostoru?

Z tvého předchozího příspěvku jsem pochopil, že máme slabý signál na přechod na nstreme ... co tedy s tím?


Předpokladám že navrhuje doladit spoj zaluží-volmanka. To se budu snazit doladit o vikendu, jak volmanku tak u me.

Ale ted jsem spustil ubnt test na trase zaluzi-zababa.

Test Results
RX: 89.88 Mbps
TX: 76.47 Mbps
Total: 166.35 Mbps
  • 0

honyo
 
Příspěvky: 1645
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 1

PředchozíDalší

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'