node Zababa

7xRe: hotspot a neustale utoky na router

Příspěvekod turinsky » pát 29. lis 2013 1:16:21

No, tak nějak jsem nabyl dojmu, že ta autentizace v profilu hotspotu se týká jen těch případů, když máš nastavenou hotspotovou síť a chceš se přihlásit do ní. V nastavení autentizace se totiž při zaškrtnutí MAC rovnou objeví pole pro heslo. Zkusil jsem to na QBytu vypnout a MAC guard funguje pořád normálně. Zkopušel jsem si změnit MAC a vykoplo mě to, vrátil jsem MAC a funguju normálně. Nechal jsem to tak od včerejška a nikdo si nestěžuje. I/ bindings se načítá normálně, Hosts jsou taky stále funkční. Jdu si přečíst v manuálu, kdy se ten login uplatňuje.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 823
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

OSPF bez problémů

Příspěvekod daman » stř 04. pro 2013 23:56:25

Díky Satahovi za péči o síť!

Nedávno jsem prozkoušel alternativní routování (to, s čím byly často problémy) - postupně jsem disabloval jednotlivé interfacy a vždy to bezchybně přeplo na záložní trasu. Jede jak hlavní spoj na Rumcajse, tak záložní přes Nehvizdy, tak i tangenciála na Záluží.

Jediné, co zbývá doladit, je občasné odpojování-zapojování peeru na Nehvizdy. Podle mě by to chtělo vylézt na střechu na poště a doladit natočení antény. Zkusím se domluvit s Luborem, nebo kdo má od toho klíče.
  • 0

daman
 
Příspěvky: 697
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Re: OSPF bez problémů

Příspěvekod turinsky » čtv 05. pro 2013 0:51:23

daman napsal(a):
občasné odpojování-zapojování peeru na Nehvizdy


Na tom rozhraní máš "disable running check" na "No", tak se to pokouší chovat "zeleně", když tam není provoz. Přepni to na "Yes" a uvidíš, podle mě to zabere. Nedá se to naklikat, musí se z konzole (New terminal).
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 823
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

2xRe: reconnecting peer

Příspěvekod daman » čtv 05. pro 2013 10:05:00

Díky za tip. Změnil jsem to. Po pár dnech se podívám, co na to bude říkat log.

Jinak slabé CCQ mi napovídá, že na tu střechu na poště budu muset stejně :-D
  • 0

daman
 
Příspěvky: 697
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

2xRe: OSPF bez problémů

Příspěvekod naj.satah » čtv 05. pro 2013 10:10:39

Tady nejde o OSPF ale o rozpadnuti bezdratoveho linku, navic s vykonem nejsme uplne v norme...
  • 0

Ať je Únor nebo Leden, Naj Satah je jenom jeden.
Uživatelský avatar
naj.satah
 
Příspěvky: 1367
Registrován: pon 29. črc 2013 22:07:09
Reputace: 8

3xRe: OSPF bez problémů

Příspěvekod daman » čtv 05. pro 2013 10:37:18

Asi jsem nebyl pochopen správně. Chtěl jsem vyjádřit díky za to, že záložní spoje (proto v názvu vlákna OSPF), na kterých jsem si vylámal zuby už fungují. A že se Zababa chová, jak má - tzn. že při pádu hlavního spoje automaticky přepne na zálohu.

Milan pak reagoval jen na malou noticku na závěr, která nesouvisela s hlavním tématem, ale posouvala se dál - proto jsem i svoje další reakce přejmenoval na "reconnecting peer".



příspěvek upravil daman: 05.12.2013 09:43:18
  • 0

daman
 
Příspěvky: 697
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

3xRe: reconnecting peer

Příspěvekod mcyrin » čtv 05. pro 2013 11:03:39

daman napsal(a):
Díky za tip. Změnil jsem to. Po pár dnech se podívám, co na to bude říkat log.

Jinak slabé CCQ mi napovídá, že na tu střechu na poště budu muset stejně :-D


Třeba vadí ještě kousek stromu, či elektrickej drát v cestě - stačí dát anténu na jedný straně o kousek jinam.. :-)
  • 0

mcyrin
 
Příspěvky: 889
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 54

4xRe: reconnecting peer

Příspěvekod turinsky » čtv 05. pro 2013 15:39:49

mcyrin napsal(a):
Třeba vadí ještě kousek stromu, či elektrickej drát v cestě - stačí dát anténu na jedný straně o kousek jinam.. :-)


Na vodič moc nevěřím, je dost tenký a sloup by v cestě být neměl. Na nehvizdské straně anténu posuneš tak o centimetry, není tam manévrovací prostor. Spíš je otázka, co je to za anténu, obávám se, že to je sektorka. Pro takovýto spoj bych se tam klidně pokusil přidat jednu peerovou anténu.
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 823
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 26

5xRe: reconnecting peer

Příspěvekod daman » čtv 05. pro 2013 15:49:03

:: Posouvat anténu je možné na mojí straně. Ale stylem na druhý štít domu, tzn. buď dlouhý koax nebo druhý mikrotik/ubnt.


:: Ale na začátku bych zkusil spíše anténu natočit a vyloučit tak chytání na postranní lalok.


:: U mě je síto 24dB, na poště je takový ten trychtýřek (harry potter nebo jak se tomu říká).
  • 0

daman
 
Příspěvky: 697
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Upgrade oblasti Záluží

Příspěvekod daman » pon 09. pro 2013 16:26:00

Na včerejší KI bylo rozhodnuto o tomto harmonogramu

1. spustit peer Zababa - Zaluzi v n-modu a otestovat rychlost

2. upgradovat spoj Rumcajs - Zababa na vysokorychlostní (100Mbit) a členi, co vysí na AP Záluží by měli výchozí routu přes Zababu a Rumcajse

3. Optika zatím zůstane v podobě plánů a uvidí se podle situace.



příspěvek upravil daman: 09.12.2013 15:29:39
  • 0

daman
 
Příspěvky: 697
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

PředchozíDalší

Zpět na Vlákna jednotlivých node

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'