Akce: Peer Nedaniny, Port, Diamant, sektor Port, nový router Diamant, nový router CMC

diskuse k jednotlivým akcím

Re: Re: Zaloha pro Kovohute

Příspěvekod mikael » ned 26. úno 2006 17:49:14

Thunder.m napsal(a):
Zálohu na Nedaniny ani Port podle mě potřeba dělat není, 5GHz spoje jsou celkem stabilní (prakticky nikdy e nestalo že by Kovohutě musely jet přes zálohu)


Vzpomen si jak po prechodu Nehvizd (i kdyz to pravdepodobne s Nehvizdama nemelo nic spolecnyho) na 5G tuhla ath0 v kremilkovi a pomohla jenom jeji vymena. Pokud se stane neco podobnyho tak bez zalohy nejsem ani schopny kartu resetovat.
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Zaloha pro Kovohute

Příspěvekod thunder.m » ned 26. úno 2006 18:46:35

mikael napsal(a):
Thunder.m napsal(a):
Zálohu na Nedaniny ani Port podle mě potřeba dělat není, 5GHz spoje jsou celkem stabilní (prakticky nikdy e nestalo že by Kovohutě musely jet přes zálohu)


Vzpomen si jak po prechodu Nehvizd (i kdyz to pravdepodobne s Nehvizdama nemelo nic spolecnyho) na 5G tuhla ath0 v kremilkovi a pomohla jenom jeji vymena. Pokud se stane neco podobnyho tak bez zalohy nejsem ani schopny kartu resetovat.


Kartu jsem mohl restartovat já z domova, taky jsem to dělal, pak když se to začalo stávat častěji, tak jsem na to vytvořil skript který to dělal automaticky. Uvidíme jak bude situace špatná, zálohu bych pak opravdu řešil 5GHz peerem na Port, tím by byla kapacita naprosto shodná s normálním provozem za rozumnou cenu.
  • 0

Uživatelský avatar
thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

Nový peer Kovohutě - Jiřina

Příspěvekod thunder.m » ned 26. úno 2006 18:51:49

V rámci této akce jsem dnes zrušil sektor na Kovohutích a nainstaloval peer na Jřinu, stávající umístění nedovoluje použití jiného pásma než 2,4GHz i přesto by rychlost měla být až 4x lepší, povolil jsem p2p sítě, ale nezapomínejte na to že svým neúměrným stahováním zhoršujete kvalitu připojení ostatním připojeným členům.
  • 0

Uživatelský avatar
thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

Peer Port - CMC

Příspěvekod thunder.m » úte 28. úno 2006 0:00:43

Dnes jsme s Václavem Špačkem doinstalovali nový peerový spoj z node CMC na node Port, dále jsme nainstalovali místo jedné sektorové antény hned antény 2, mají vyšší zisk a větší směrovost.

Očekávám že rychlost spojení a odezvy se všem členům připojeným na node Port po dnešním dni výrazně (5x-10x) zlepší.

Pro informaci jen přiložím test rychlosti nového spoje, dále pakety pokračují už jen optikou skrze CMC až na node stankovského...
/--
TTCP client: testing network speed to 10.93.0.24

ttcp-t: buflen=8192, nbuf=250, align=16384/0, port=5001 tcp -> 10.93.0.24
ttcp-t: socket
ttcp-t: connect
ttcp-t: 2048000 bytes in 0.45 real seconds = 4442.73 KB/sec +++
ttcp-t: 250 I/O calls, msec/call = 1.84, calls/sec = 555.34
ttcp-t: 0.0user 0.0sys 0:00real 0% 0i+0d 0maxrss 0+3pf 71+0csw

\--
  • 0

Uživatelský avatar
thunder.m
 
Příspěvky: 1411
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 5

Re: Peer Port - CMC

Příspěvekod tencl » úte 28. úno 2006 0:20:36

Pěkněěě. Navíc 35Mbit/s je číslo jako hrom.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Peer Port - CMC

Příspěvekod mikael » úte 28. úno 2006 10:05:52

dan_tencl napsal(a):
Pěkněěě. Navíc 35Mbit/s je číslo jako hrom.


Bohuzel z kotelny do CMC jede optika jenom 3-4 MB/s. Opacnym smerem je to standardnich 11 MB/s. Asi spatne navareny konektory. Nestalo by za to je prevarit nebo spis prelepit?
  • 0

mikael
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Re: Peer Port - CMC

Příspěvekod samson » úte 28. úno 2006 10:10:28

mikael napsal(a):
dan_tencl napsal(a):
Pěkněěě. Navíc 35Mbit/s je číslo jako hrom.


Bohuzel z kotelny do CMC jede optika jenom 3-4 MB/s. Opacnym smerem je to standardnich 11 MB/s. Asi spatne navareny konektory. Nestalo by za to je prevarit nebo spis prelepit?

- Po bitvě každej generál, ale na lepení či vaření bych nešetřil. Ta firma co to vařila na Kapli II ti předá změřený 100 funkční spoj i s protokolem. Sami to tam převařovali a při měření přišli na vadný pigtail, který vyměnili a jelo to.
- Do budoucna bych optiku opravdu nerad pytlíkoval bez jistoty jak to pojede.
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Re: Re: Re: Peer Port - CMC

Příspěvekod tencl » úte 28. úno 2006 10:40:47

Samson napsal(a):
- Po bitvě každej generál, ale na lepení či vaření bych nešetřil. Ta firma co to vařila na Kapli II ti předá změřený 100 funkční spoj i s protokolem. Sami to tam převařovali a při měření přišli na vadný pigtail, který vyměnili a jelo to.
- Do budoucna bych optiku opravdu nerad pytlíkoval bez jistoty jak to pojede.


Když se spoj nepodaří, tak Pianezzer ho předělá jako reklamaci. Majkl chce nechat proměřit všechno, tedy budeme znát útlumy i spoje mezi kotelnami pro budoucí upgrade na 1Gbit/s

Většinu věcí pytlíkujeme, díky tomu máme nízké náklady, kvalita přitom bývá dostatečná a ušetřené peníze můžeme dávat do rozvoje. Nechat si stavět síť na klíč bych nerad.

kolik vlastně stálo vaření od RLC včetně konektorů, třeba to je levnější vařit ? Jsou to 4 konektory, lepený spoj stojí asi 500 za konektor + 1000 půjčení svářečky + práce, odhadem 4200. Když je konektorů víc, tak se půjčovné líp roznese.

Vůbec by mi nevadilo mít lepící soupravu asi za 35000 v czele a pytlíkovat si to sami.

příspěvek upravil dan_tencl: 28.02.2006 09:41:35
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Předchozí

Zpět na Akce v síti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'