Schema celé sítě

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Area - komplikace !

Příspěvekod tencl » pát 07. dub 2006 16:48:43

honyo napsal(a):
Ano mas pravdu. Dle me se tranzitni stava kdyz jde pres ni jakykoliv virtualni link. Kterych se stejne nevyvarujeme.


Nevyvarujeme, ale bude jen jediný :
+ Area 1 (Kaple) bude mít virtuální link přes Prokopa Holého
+ Area 2 má area 0 v učilišti a zálohu spoj z Prokopa Holého.
+ V area 3 jsem přidal Nehvizdy/Záluží k Volmanova/Nádraží, odkud spoj v area 0 už povede (area 0 v kotelně učiliště). A mimoto Volmanova se propojí s nádražím přímým vláknem přes Rumunskou.
+ Area 4 bude mít area 0 u Falcona a jako záložní 5GHzové spoje.

příspěvek upravil dan_tencl: 07.04.2006 16:48:59
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Area - komplikace !

Příspěvekod samson » pát 07. dub 2006 20:04:13

dan_tencl napsal(a):
Samson napsal(a):
- Např. U Učiliště nahradí jeden router v kotelně dva routery připojené na prokopa a jeden router připojenej na volmanku.
+ (Rumcajs, Rákosníček a Robátko)

příspěvek upravil Samson: 07.04.2006 11:37:39


Kolik členů počítáš na jeden router ? Jde o maximální počet podle počtu lidí v domě.

- 24+24+24+30+20+40+24 to je 186 maximum
- nyní 30 připojených, a asi 15 zájemců

A) Není problém tam dát routery dva pokud ti vadí to maximum.
B) Čína má 95 IP adres - na to se nikdy nedostaneme. A pokud ano tak platí za A)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Area - komplikace !

Příspěvekod tencl » pát 07. dub 2006 20:54:23

Samson napsal(a):
- 24+24+24+30+20+40+24 to je 186 maximum
- nyní 30 připojených, a asi 15 zájemců

A) Není problém tam dát routery dva pokud ti vadí to maximum.
B) Čína má 95 IP adres - na to se nikdy nedostaneme. A pokud ano tak platí za A)


Nevím, kde je hranice počtu IP adres připojených na router. Chmela neni nadsen z jejich site, a nevim, zda pri vyssim poctu lidi je prilis mnoho switchu v ceste. Treba jinak pocet klidne muze byt 500 na router, to netusim. Odhadl jsem nějaké optimum na 40 IP adres/dum a router a podle toho odhadl velikost area.

příspěvek upravil dan_tencl: 07.04.2006 20:55:23
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Area - komplikace !

Příspěvekod samson » pát 07. dub 2006 22:39:18

dan_tencl napsal(a):
Samson napsal(a):
- 24+24+24+30+20+40+24 to je 186 maximum
- nyní 30 připojených, a asi 15 zájemců

A) Není problém tam dát routery dva pokud ti vadí to maximum.
B) Čína má 95 IP adres - na to se nikdy nedostaneme. A pokud ano tak platí za A)


Nevím, kde je hranice počtu IP adres připojených na router. Chmela neni nadsen z jejich site, a nevim, zda pri vyssim poctu lidi je prilis mnoho switchu v ceste. Treba jinak pocet klidne muze byt 500 na router, to netusim. Odhadl jsem nějaké optimum na 40 IP adres/dum a router a podle toho odhadl velikost area.

příspěvek upravil dan_tencl: 07.04.2006 20:55:23

- Ano chmela není nadšen z jejich kaskády switchů.
- V kotelně bude jeden switch a pak jeden nebo dva v každém domě
- ZNOVU opakuji že počítám s maximálně 50 členy! I kdyby jich bylo **2x tolik** tak v tom nevidím problém. A ZNOVA píšu, že to mohou obsluhovat dva routery !!!
- podle čeho jsi odhadl optimum 40 IP adres na dům !
- Myslíš velikost Area těch 30 routerů co jsi mi psal na ICQ ? Tedy v jedné Area 30 x 40 = 1200 IP adres? Opakuji 1200 IP adres v JEDNÉ Area? Já myslel, že ideální je na 15 lidí 8 routerů ;)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Area 0 - cílová představa

Příspěvekod tencl » úte 25. dub 2006 0:08:57

Tento obrázek ukazuje, jak vidím areu 0 v cílovém stavu. Základem je okruh na vysoké rychlosti a tedy vysoce apolehlivý, se spojem do netu z jedné či druhé strany okruhu.

[* AREA0_CIL.JPG *]
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Area 0 - cílová představa

Příspěvekod samson » úte 25. dub 2006 6:40:25

dan_tencl napsal(a):
Tento obrázek ukazuje, jak vidím areu 0 v cílovém stavu. Základem je okruh na vysoké rychlosti a tedy vysoce apolehlivý, se spojem do netu z jedné či druhé strany okruhu.

- OK. Možná jen bych Kapli II zahrnul do okruhu směr Prokopa a Marxáky. Je tam 6 SM vláken rezervovaných pro páteřní spoj a cesta z Kaple II k Prokopa Holého je podle mne výhodná. (sice výkop, ale jednoduchá trasa)
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Re: Re: Area 0 - cílová představa

Příspěvekod tencl » úte 25. dub 2006 13:52:46

Samson napsal(a):
- OK. Možná jen bych Kapli II zahrnul do okruhu směr Prokopa a Marxáky. Je tam 6 SM vláken rezervovaných pro páteřní spoj a cesta z Kaple II k Prokopa Holého je podle mne výhodná. (sice výkop, ale jednoduchá trasa)


Kaple II má z tohoto kabelu svoje vlákno z kotelny Na stráni, ale páteř přes Kapli II prochází, nezastavuje, vlákno téhož kabelu je totiž navařeno na kabel směr Prokopa Holého či marxáky. Kaple II není páteřním optickým bodem, zde se nedá napojit na páteř.

okruh : Variantně to je přesně jak píšeš - okruh vede z Kaple II buď přes Prokopa Holého nebo přes Marxáky (do učiliště). Prokop Holý je jako Kaple II - vlákno do učiliště, kde je optika přerušena, prokop holý není páteřním optickým bodem.

Počet přerušení páteře je záměrně co nejmenší - kvůli vyšší spolehlivosti páteřního okruhu.
  • 0

Uživatelský avatar
tencl
 
Příspěvky: 6221
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 101

Re: Re: Re: Area 0 - cílová představa

Příspěvekod samson » úte 25. dub 2006 14:01:32

dan_tencl napsal(a):
Samson napsal(a):
- OK. Možná jen bych Kapli II zahrnul do okruhu směr Prokopa a Marxáky. Je tam 6 SM vláken rezervovaných pro páteřní spoj a cesta z Kaple II k Prokopa Holého je podle mne výhodná. (sice výkop, ale jednoduchá trasa)


Kaple II má z tohoto kabelu svoje vlákno z kotelny Na stráni, ale páteř přes Kapli II prochází, nezastavuje, vlákno téhož kabelu je totiž navařeno na kabel směr Prokopa Holého či marxáky. Kaple II není páteřním optickým bodem, zde se nedá napojit na páteř.

okruh : Variantně to je přesně jak píšeš - okruh vede z Kaple II buď přes Prokopa Holého nebo přes Marxáky (do učiliště). Prokop Holý je jako Kaple II - vlákno do učiliště, kde je optika přerušena, prokop holý není páteřním optickým bodem.

Počet přerušení páteře je záměrně co nejmenší - kvůli vyšší spolehlivosti páteřního okruhu.

- OK. V podstatě to myslíme stejně..... mám problém se v tom vyznat .... píšeš "vlákno téhož kabelu JE navařeno" - myslíš tím že by bylo v té variantě, že ? Tedy počítáš s tím SM vláknem co vede na Kapli II. V nákresu to není až tak vidět....
- btw: nepsal jsem ani o Kapli II ani o P.Holého jako o páteřních bodech !
  • 0

Samson
Uživatelský avatar
samson
 
Příspěvky: 5802
Registrován: úte 30. črc 2013 8:06:31
Reputace: 12

Předchozí

Zpět na Area

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'