Kuře ala úchyl :)

Kuře ala úchyl :)

Příspěvekod orvell » pát 30. zář 2005 19:00:19

Jak na to:
1x kuře (to je snad jasný)
1x 1/2l piva V PLECHOVCE
kouření :)(tymián, provensálské, atd.)
5 stroužků česneku

Kuře omyjete, osušíte, osolíte a opepříte zevnitř a potřete olejem. Plechovku otevřete otvírákem na konzervy tak, že odstraníte celou vrchní část. Polovinu vypijete, nebo jinak zužitkujete, do zbytku nasypete nějaké to koření a prolisovaný česnek. Pak přijde to hlavní. Plechovku postavíte na plech a kuře na ni narazíte zadním otvorem zhruba do dvou třetin (chudák kuře). Celé to umístíte do rozpálené trouby a pečete zhruba hodinu a půl, dokud kuře nemá zlatou kůrčičku. Obsah plechovky se při pečení vypařuje, čímž dodá kuřeti zevnitř tu správnou chuť. Ovšem pozor! Při kontrole kůrčičky nevytahujte celý plech ven z trouby, nebo se vám kuře převrátí a polovina směsi se vyleje na rozpálený plech, načež to zasyčí a plech později můžete vyhodit. Věřte mi, sám jsem to zažil a ten připečený česnek opravdu nejde dolů :) Když je kuře hotové, stačí jen rozstříhat na porce, doplnit bramborami, rýží nebo čímkoli jiným, sníst a zbytek dne si olizovat prsty

No uznejte sami, co ten člověk, který tenhle recept vymyslel s tím kuřetem dělal? :)
  • 0

Uživatelský avatar
orvell
 
Příspěvky: 1110
Registrován: pon 29. črc 2013 20:40:43
Reputace: 16

Zpět na Recepty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'