Čína se zelím

Čína se zelím

Příspěvekod majkl » čtv 29. led 2004 0:58:17

Dneska jsem zase vařil :)

Mě jsem chuť na "čínu" povedla se ... tu ji máte.

Suroviny:
* maso - co vám chutná, je to fuk
* pórek
* čínské zelí
* cibulka
* sojová omáčka
* worchestrová omáčka
* arašídy
* kari
* chilli omáčka
* vajíčko
* bramborový škrob (solamyl)
* cukr
* sůl
* pepř

Maso nakrájím na kousky a obalím v solamylu. Pak cibulku na kostičky, pórek a čínské zelí na nudličky. Zakapu (řádně) sojovou omáčkou a šoupnu trochu worchestru, přidám kari (mě chutná, dávám dost), chilli omáčku, 1-3 žloutky (tak nějak aby směs nebyla suchá). Pak přidám arašídy. Lehounce osladím a dochutím solí a pepřem. A zamíchám ... mě to vždycky hrozně nabyde ... dávám spoustu zelí (pak se smrskne) a pórku.

Směs je dobré strčit do ledničky a nechat chvilku "odpočinout" - ale já většinou vařím, když mám hlad :)

Pak šoupnout na pánev. Kdo chce čínu s trochou "kejdy" může na konci přilít vodu a trochu podusit, kdo má radši sušší - vodu nepřidá. Kdo chce směs červenou přidá kečup. Případně trocha česneku správně zavoní.

Jako přílohu rýži, hranolky nebo čínský nudle (ty co jsou u instantních polívek).

příspěvek upravil majkl: 07.03.2006 02:12:15
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3545
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Čína se zelím

Příspěvekod Beruska » čtv 29. led 2004 17:20:05

> majkl napsal(a):
> Dneska jsem zase vařil :)

> Mě jsem chuť na "čínu" povedla se ... tu ji máte.

> Suroviny:

> maso - co vám chutná, je to fuk
> pórek
> čínské zelí
> cibulka
> sojová omáčka
> worchestrová omáčka
> arašídy
> kari
> chilli omáčka
> vajíčko
> bramborový škrob (solamyl)
> cukr
> sůl
> pepř

> Maso nakrájím na kousky a obalím v solamylu. Pak cibulku na kostičky, pórek a čínské zelí na nudličky. Zakapu (řádně) sojovou omáčkou a šoupnu trochu worchestru, přidám kari (mě chutná, dávám dost), chilli omáčku, 1-3 žloutky (tak nějak aby směs nebyla suchá). Pak přidám arašídy. Lehounce osladím a dochutím solí a pepřem. A zamíchám ... mě to vždycky hrozně nabyde ... dávám spoustu zelí (pak se smrskne) a pórku.

> Směs je dobré strčit do ledničky a nechat chvilku "odpočinout" - ale já většinou vařím, když mám hlad :)

> Pak šoupnout na pánev. Kdo chce čínu s trochou "kejdy" může na konci přilít vodu a trochu podusit, kdo má radši sušší - vodu nepřidá. Kdo chce směs červenou přidá kečup. Případně trocha česneku správně zavoní.

> Jako přílohu rýži, hranolky nebo čínský nudle (ty co jsou u instantních polívek).

Ta čína musí být moc dobrá.Já osobně je dělám taky tímhle způsobem a čínskýho zelí dávám taky hodně.Ale pozor na kari!Mohlo by ti zhořknout,nejen na jazyku...
ale už na pánvi.
  • 0

Beruska
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0


Zpět na Recepty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'