Mapa

Dlouhodobé projekty, myšlenky, vize ...

Re: úpravy v mapě

Příspěvekod tencl » ned 02. úno 2014 20:00:39

Paráda. I odkaz do mapy na bod se mi líbí. Otázka - mohl by jsi prosím tě si pohrát s barvami či tloušťkami čar spojů, aby nejvíc viditelná nebyla tlustá modrá 5GHz, ale páteřní optika na gigu, potažmu dvou ? Barvy pocházejí ještě od staré tmavé mapy, kde bílá svítila a modrá byla jen tenká.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

2xRe: úpravy v mapě

Příspěvekod majkl » čtv 06. úno 2014 1:11:28

Jo vážně je to super.

Souhlasím s Danem, napadlo mě udělat ty čáry průhlednější (jestli to jde). Kdyby ne, možná jen tak pozměnit trochu barvy a kreslit wifi spoje až po optických.

To přepínání vrstev, jestli je kvůli přehlednosti. Tak možná by přeci jen 2 vrstvy mohly zůstat a to "bezdrát" a "drát".

BTW: z číselníku už by mohly klidně zmizet legrácky jako Ronja a Crusader :)


příspěvek upravil majkl: 06.02.2014 07:23:25
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3543
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Mapa

Příspěvekod daman » úte 22. dub 2014 17:16:33

Jak je to s editovatelností mapy? Nějak jsem ztratil nit. Už je to funkční?
  • 0

daman
 
Příspěvky: 673
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 81

Re: Mapa

Příspěvekod Filip » sob 28. lis 2015 20:00:28

Napojil jsem mapu na dokumentaci, takže zobrazené body už by měly být aktuální. Když se přidá bod do dokumentace a nastaví se mu souřadnice, zobrazí se i v mapě.
  • 0

Filip
 
Příspěvky: 424
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 13

Re: Mapa

Příspěvekod turinsky » sob 28. lis 2015 20:36:20

Nojo, to ale znamená mít úplně každý bod v dokumentaci, když bych chtěl vidět, kdo je kam napojený. Budeme každého člena zadávat do netadmina i do dokumentace nebo netadmina definitivně zavrhneme? Co spoje? Budou?
  • 0

turinsky
 
Příspěvky: 812
Registrován: pon 29. črc 2013 22:47:20
Reputace: 23

Re: Mapa

Příspěvekod Filip » sob 28. lis 2015 20:54:21

V dokumentaci by měly být jen body czela.netu. Zařízení členů se budou brát z databáze členů. Mám rozpracované přidání souřadnic podle adres, ale nejdřív musím pročistit adresy (když jsem to zkoušel poprvé, asi 2/3 adres to nenašlo).

Spoje budou, ale musíme se domluvit s Majklem, jak to propojit s dokumentací. Nechci ty informace na dvou místech, protože pak to není pořádně nikde. Informace o existenci spoje a o jeho typu by měla být v dokumentaci, v mapě budou navíc jen případné informace o trasování (např. u chrániček).
  • 0

Filip
 
Příspěvky: 424
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 13

Re: Mapa

Příspěvekod hawkins » pon 21. bře 2016 18:46:08

Ahoj nedelate nekdo neco s czela.neti mapu ?
dostavam tuhle chybovou hlasku:
This application has no explicit mapping for /error, so you are seeing this as a fallback.
Mon Mar 21 17:45:02 CET 2016
There was an unexpected error (type=Internal Server Error, status=500).
Error resolving template "index", template might not exist or might not be accessible by any of the configured Template Resolvers
  • 0

hawkins
 
Příspěvky: 316
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Mapa

Příspěvekod Filip » pon 21. bře 2016 18:54:28

Asi bude zase problém s přístupem do databáze. Až se dostanu domů, podívám se na to.
  • 0

Filip
 
Příspěvky: 424
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 13

Re: Mapa

Příspěvekod Filip » čtv 11. dub 2019 10:13:01

Vyměnil jsem v mapě mapové podklady Googlu za podklady Seznamu (Mapy.cz).

Mapy Googlu už nějakou dobu nefungovaly – Google zpřísnil podmínky pro používání, už chce mnohem dřív platit, a upravil API tak, aby na to vývojáři museli zareagovat. My bychom se s největší pravděpodobností vešli do limitu zdarma, ale Mapy.cz mají pro ČR lepší mapy, tak jsem jimi rovnou Google nahradil :-)

Povinné copyrighty a logo jsou tam zatím vložené trochu na hulváta, ale myslím, že to přežijeme, a až budu mít víc času si s tím hrát, tak to opravím.
  • 1

Filip
 
Příspěvky: 424
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 13

Re: Mapa

Příspěvekod Filip » čtv 11. dub 2019 17:25:30

Když už jsem se v tom vrtal, přivrtal jsem tam ještě základní mapu a ortofotomapu ČÚZK a jako překryvnou mapu také katastrální mapu. A maximální povolený zoom jsem zvýšil z 18 na 20 – umí to obě ortofotomapy a základní mapa ČÚZK. Základní mapa Seznamu a OpenStreetMap mají pořád maximum 18. teď už se na těch leteckých mapách dá podívat, kdo měl zrovna co k obědu :-)
  • 1

Filip
 
Příspěvky: 424
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 13

PředchozíDalší

Zpět na Rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'