Radonice.free

stránky jednotlivých node

Radonice

Příspěvekod tencl » pon 11. dub 2005 22:35:59

Od Proseka se odstepil novy cloud
Satalice, Dehtáry, Radonice, Jenštejn, Podolanka, Dřevčice a Vinoř

Budou s nami propojeni na vodojem pres jeden ze dvou centralnich bodu - pres radonicky.

Cloud se prave transformuje na s.r.o., vedle se totiz rozhodli misto cestou komunitni site jit cestou providera, ktery bude kupovat net. Ted jsou v procesu zapisu do rejstriku, vubec jim nezavidim, zmena jednatele trva pul roku a nemuze byt zapsan kazdy, a az na ne financak prijde s pokutou kolem dph nebo s domerenim dane dle pomucek - ziskovosti firem z oboru (prilis maly zisk u podnikatelskeho subjektu je jeho neschopnost a nemusi znamenat nulove dane), to bude prekvapko. Uz vidim jak platby za net fakturuji s dph, budou vic platit nez si odecitat, no hrůza. Good luck.




  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Re: Radonice

Příspěvekod tomk » pon 11. dub 2005 22:50:45

Koukal jsem na ty jejich stranky a dokonce tam vyslovne zakazuji DC, KAZAA apod. P2P site.
  • 0

tomk
 
Příspěvky: 662
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 0

Re: Re: Radonice

Příspěvekod majkl » stř 27. dub 2005 23:56:36

> Repna pole, aspon pokud vim, zustavaji vice komunitni nez Czela.net. Tj je to volna skupina lidi, kteri se spolu obcas sejdou a respektuji se navzajem. Nepotrebuji proto ani sro, ale ani sdruzeni s tajemnikem a komisemi :-)

Co to je za ubohe prohlaseni?

Vice komunitni :))

Jak jsi dosel na to, ze se nerespektujeme nebo obcas nesejdeme?

Nenavazej se do nas, kdyz nas neznas.

Uvidime kolik mezi sebou natahate optickych vlaken, drzim vam palce.

příspěvek upravil majkl: 28.04.2005 00:08:54
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3542
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Radonice

Příspěvekod tencl » čtv 28. dub 2005 0:00:55

> oook napsal(a):
> > dan_tencl napsal(a):
> > Cloud se prave transformuje na s.r.o.,

>
> Doufal jsem, ze to opravis, kdyz ses dozvedel, ze ta informace neni spravna. Tudiz to opravim sam.

> Vznikl CLOUD Repna pole (oddelenim od Proseka). Uvnitr CLOUDu je internetova brana, ktera ted bezi pres fyzickou (mozna i soukromou) osobu. Tahle brana se transformuje na pravnickou osobu.

Omlouvam se, zapomnel jsem na tenhle prispevek. To sro je Radonicky Elektrikar, ktery jako provider spoji jednotliva node.

> Repna pole, aspon pokud vim, zustavaji vice komunitni nez Czela.net. Tj je to volna skupina lidi, kteri se spolu obcas sejdou a respektuji se navzajem. Nepotrebuji proto ani sro, ale ani sdruzeni s tajemnikem a komisemi :-)

jasne, bij se v prsa. Jsi proste nejlepsi.

> A co se tyce propojeni na vodojemu, cekame pouze na Tebe :-)

rikal jsem az bude sedet nase infra komis aby rozhodla o investici do racku. wrap by se asi vesel, ale mozna to neni nutne. Stejne z radonic spoj dnes nefunguje neb tam je jen 10dB nebo jak slaba sektorovka, a je to 6km, toz neni takovy spěch. Premyslim i jestli by neblo lepsi mit budku vedle vodojemu.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Re: Re: Re: Re: Radonice

Příspěvekod tencl » čtv 28. dub 2005 0:50:04

> oook napsal(a):
> Zase jsi to netrefil. Elektrikar se stara o nejaky kus sve site. Nicmene o jine kusy site (vcetne propojeni jednotlivych NODU) se staraji jini lide.

Spoje mezi node na 5G vlastnit budou dana node jak se dohodnou na jejich financovani, nikoliv provider a kazdy clen node si domluvi tunel k providerovi ? a tim je zminene sro nebo kdokoliv jiny ?

> > > A co se tyce propojeni na vodojemu, cekame pouze na Tebe :-)

Mohl by jsi si to velke T smerem ke mne odpustit ? od tebe to vyzniva jako vysmech ne jako prispevek do diskuse.

> Netusim, zda-li je lepsi mit neco v budce.

Chce to prodebatovat - taky nevim. Ale nez zainvestujeme, ne potom.

> Pokud antena v Radonicich nebude stacit, ver, ze koukam alzasoftu do oken, takze nakup nove
> je otazka 20 minut pri rannim odchodu z domova.

ok, zatim to nejede nejmin 5000x 20 minut, jen kvuli tomu, ze nejsi ochoten se se Simou domluvit jako se domluvi s nim kazdej jinej, ...

> ... aby bylo jasno, kdyby se nekde objevily pochybnosti o tom, kdo
> muze za to, ze spoj Radonice - NCX Zapy nebezi :-) Podotykam, ze Ti to
> nijak nevycitam -

- precijen je to vas/tvuj spoj.

  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Re: Re: Re: Re: Radonice

Příspěvekod tencl » čtv 28. dub 2005 0:57:13

> oook napsal(a):
> > > Repna pole, aspon pokud vim, zustavaji vice komunitni nez Czela.net.
> > > Tj je to volna skupina lidi, kteri se spolu obcas sejdou a respektuji
> > > se navzajem. Nepotrebuji proto ani sro, ale ani sdruzeni s tajemnikem
> > > a komisemi :-)

Hele tajemniku a seda eminence, pologuvernere nebo jak mam oslovovat Vase blahorodi, je mi vcelku šumák jak se vám podaří ufinancovat propustné spoje, sdružení fakt není třeba. Bud pakety budou mezi nami prochazet dobre, nebo nebudou, jak to asi myslel oook kdyz se s nim jeste dalo docela dobre a prijemne bavit. Kdyz se vam to nepadari, toz mne to bude mrzet, to je na vas jaky model si zvolite a jestli jste ochotni na vzajemne propojeni investovat nejaky peniz nebo jen o propojeni s okolim budete mluvit s penezenkami zavrenymi.

  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radonice

Příspěvekod majkl » čtv 28. dub 2005 12:43:23

No vidis a ja mel pocit, ze antena na Radonice miri uz nekolik mesicu, ale asi jsem se mylil...
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3542
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radonice

Příspěvekod tencl » čtv 28. dub 2005 14:17:21

> oook napsal(a):


> To, zda mezi nami budou pakety prochazet dobre, je momentalne zcela ve
> Tvych rukach. Mluvit o zavrenych penezenkach povazuji z Tve strany za
> pomerne velky alibismus. Momentalne nase propojeni s okolim nema zadnou
> souvislost s nasimi penezenkami.

ale ma, jaka je asi teoreticka propustnost spoje kterej ma na jedne strane sito 24dB co jste od nas dostali za 1000 a na druhe strane sektor 10dB pro klienty jine vesnice 6km daleko s peknym rusenim ze vsech stran ? A to ještě s problematickým napojením do dalších částí sítě.

A zatim se to vubec nespojilo, neb vule z vasi strany je miziva, Sima by vam nekomu davno dal klicek na stroj, ono by to behalo, kdyby se vam fakt chtelo, otazka jineho routeru je podruzna okolnost, kterou jsi prevedl na urazenou jesitnost a do Simova routeru tvuj spoj ani docasne mit nechces. Uz jsem Vase blahorodi rikal, ze kdyz novy rack nefinancujes, tak nech na nas si to posoudit co s tím uděláme a laskave nedělej soudce hledanim viníků, myslel jsem ze jsi dobrej v necem uplne jinym. Svym postupem co tu predvadis spoj jistě urychlíš a nedůvěra v tebe jistě se rozplyne.
  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radonice

Příspěvekod majkl » čtv 28. dub 2005 19:06:29

Tohle vlastne nema cenu komentovat, jen drzim Danovi palce. Ma opravdu pevny nervy.
  • 0

Uživatelský avatar
majkl
Administrátor
 
Příspěvky: 3542
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radonice

Příspěvekod tencl » čtv 28. dub 2005 21:11:42

> oook napsal(a):
> Nejsem si uplne jist, co myslis tim problematickym napojenim do dalsich casti
> site. Take si nejsem jist, jaky je vztah mezi cenou sita a jeho ziskem.

cena sita byla velmi levna, aby vam spoj co nejdrive sel, elektrikar mel problem s financovanim. kdyz ovsem vidim, ze tvoje chut se hadat je vetsi nez vule mit spoj a zkousnout svuj osobni problem k Simovi, tak toho zpetne lituju.

> Pokud se tyce te druhe strany, stale cekam na to, az si na Zapy budu moct dat nejake zarizeni.

toz cekej.

> Doufal jsem, ze jsi pochopil to, ze jeden smerovac proste nemuze byt
> ve dvou autonomnich systemech. Zkusim to jeste jednou: JEDEN SMEROVAC
> NEMUZE BYT VE DVOU AUTONOMNICH SYSTEMECH.

> Pokud chces dalsi spoj s CLOUDem Prosek, doumluv se prosim se Simou.

jednu cestu jsem ti navrhl, a to, ze by z nedostatku mista nez se to vyresi jeden router dostal ncx rozsah, to jsi ovsem zamlcel. Nechapu proc jdes cestou sporu misto cestou hledani nejlepsiho docasneho a nejlepsiho trvaleho reseni.

> Ja nedelam soudce.

delas - oznacujes viniky. To dela soudce.

Na druhou stranu si vyprosuju, aby mi nekdo rikal
> cosi o neduvere.

To je fakt. Tva prilis ostra vyjadreni v diskusich tady nejsou vnimana jako pratelska, od nekoho na jehoz slova je súpoleh, kdyz interpretace slov se meni.

Take si vyhrazuju, aby mi nekdo predhazoval, ze novy
> rack nefinancuju. Nabidl jsem zarizeni (okamzite a zadarmo) za podminek, ktere jste neprijali. Takze o nefinancovani pomlc.

Faktem je, ze nefinancujes, nebot tve podminky znamenaly ze bychom nemohli garantovat chod NCX. Ale klidne muzes ty nebo vas cloud slozit na ucet castku ve vysi 1/3 nakladu na novy rack nebo na budnik, chces-li financovat spolecnou infrastrukturu.

> Naopak si dovolim (poprve a naposled) poukazat na to, ze bych povazoval za minimalne slusne a korektni, abys mi poskytl moznost pripojit nas CLOUD k zarizeni, ktere jsem pro NCX poskytl.

Stale se o to snazim, v dobe kdy jsme delali spoj na Prosek, nebylo o nejakych Repnych polich ani vidu/slechu.

Docela mne mrzi, ze si navzajem piseme prispevky, ktere berou chut do prace, zatimco treba s Melnikem, Neratovicemi nebo Kladnem delame uz spolecne projekty jako partneri co si duveruji. S tebou se jen hadame o blbostech kolem elementarniho pripojeni jako souperi a nic dobreho z toho nevidim ze by vzniklo. Proc to povazujes za dobry zaklad do budoucna to nechapu.

  • 0

tencl
 
Příspěvky: 6220
Registrován: sob 16. lis 2013 16:02:18
Reputace: 100

Další

Zpět na CZFree

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'